.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 23:48:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A8 ACK/manual znaa Ktoś to auto ?
PostNapisane: 01.lis.2011 01:35:23 
Użytkownik

Witam ! Może Ktoś zna to auto lub jest na miejscu, aby rzucić okiem ? Czy warto ? Poszukuję dokładnie w tej konfiguracji :) http://otomoto.pl/audi-a8-C21478248.html Z góry dzięki za porady i sugestie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 01.lis.2011 09:27:16 
Użytkownik

Kojarzenia go z widzenia jak chcesz mogę ci go obejrzeć.

ObrazekObrazek

Tytuł:
PostNapisane: 01.lis.2011 14:41:11 
Użytkownik

Dobrze by było znać opinie Kogoś z AKP ;) . Jeśli masz blisko i nie problem dla Ciebie, to bardzo proszę. Mam nadzieję, że też kiedyś będę mógł pomóc :) .

Tytuł:
PostNapisane: 01.lis.2011 18:11:40 
Użytkownik

Jutro (środa) jadę oglądać. Dam znać co i jak. Na co mam zwrócić szczególną uwagę, czemu dokładniej się mam się przyjrzeć ? Każda sugestia będzie dla mnie bardzo cenna . Może Ktoś ma chwilkę w ocenie ? :)

Tytuł:
PostNapisane: 04.lis.2011 17:21:04 
Użytkownik

Autko na pierwszy rzut oka prezentuje się całkiem nieźle ..., ale, na zdjęciach prezentuje się znacznie lepiej. Wg mnie malowany, na prawym tylnym błotniku zauważyłem pęcherze ( coś pewnie lakiernik spitolił ) . Szyba czołowa w narożniku rozwarstwiona. To samo boczna kierowcy. Alufelgi w ''średnim'' stanie, trochę poobcierane ranty o krawężniki ,( kobieta głownie jeździ tym samochodem), no i odważniki nabijane ! ( ja bym sobie nie dał tak alu wyważyć ). . Listwy boczne niezbyt pewnie siedzą, podczas lekkiego zahaczenia przy wysiadaniu dwa razy wypięła się. Jeżeli chodzi o środek, to nie są to jasne skóry . Tak tylko wyglądają na zdjęciach robionych w słońcu. Szaro-ciemne są, chociaż kolor niebrzydki - stan średni. Tapicerka tylnych drzwi coś tam urwane ,lata cały boczek, podobno przez dzieciaki ( do ogarnięcia). Może komuś, to co opisałem nie przeszkadza... Mechanicznie wg mnie 4+. Auto prowadzi się dobrze, jak to A8. Bicie w lewym kole przy hamowaniu (tarcza lub koło -szczegół do ogarnięcia). Moim zdaniem głośno wewnątrz, czy zimówki w A8 tak słychać w środku ? Zawieszenie z tyłu zmienione z nivo na zwykłe. Amory gaz. Tył siedzi wysoko (lepiej niż na zdjęciach). Przód (kpl. wahaczy) , jak twierdzi właściciel, wymieniany ok. roku temu . Na obecną chwilę , z tego co wyczułem po niedługim teście jest ok. Gdzieś tam brakuje płynności przy zmianie biegów. Może to wynikać ze starych przewodów WN i świec, silnik delikatnie coś tam faluje.(tu może przesadzam). Vag nie pokazał błędów. No i co ważne to nie jest ACK . Tylko 128 KW/174 KM. Właściciel tego nie wiedział . Dobry wypas, jak na tą wersję, min. solardach, elektr. regulowane fotele, elektr. roleta tylnej szyby. Może i ogólnie auto godne uwagi, ale mnie nie urzekło swoją ''osobowością''. Ale to tylko moja opinia. Wiem że za te pieniądze to ''rodzyny'' nie wy haczę, ale nie mam pośpiechu w szukam sobie dalej . Auto ma mi się podobać i już . To tak ogólnie, jak mi się jeszcze przypomni, to dopiszę. Dziękuję za wcześniejsze sugestie i za chęci oglądania :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 04.lis.2011 17:54:48 
Użytkownik

Tomal napisał(a):
Mechanicznie wg mnie 4+. Auto prowadzi się dobrze, jak to A8. Bicie w lewym kole przy hamowaniu (tarcza lub koło -szczegół do ogarnięcia).

to raczej nie szczegół. właściciele A8 walczą z tym naprawdę długo. to typowy objaw - właściwie nie wiadomo czego? Przejrzyj forum A8team, tam bedziesz mial duzo podobnych historii. U kumpla też tak jest. A8 4.2, bije przy pewnej prędkości, czasem przy hamowaniu. Nowe opony, nowe tarcze, nowe klocki, zmieniane felgi, nowe amory, nowe zaciski, przeguby wału, robiona geometria i zbieżność. I tak u większość właścicieli A8. I dalej nic.

A co do zimówek, to raczej kiepskie zimówki ;) Jak jest wszystko ok z uszczelkami w drzwiach i w podszybiu, nie ma prawa nic słychać! Prędzej usłyszysz szum wiatru, niż hałas dobrych opon. Kiepskie opony = hałas.
pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 05.lis.2011 20:05:06 
Użytkownik

pawelec napisał(a):
Tomal napisał(a):
Mechanicznie wg mnie 4+. Auto prowadzi się dobrze, jak to A8. Bicie w lewym kole przy hamowaniu (tarcza lub koło -szczegół do ogarnięcia).

to raczej nie szczegół. właściciele A8 walczą z tym naprawdę długo. to typowy objaw - właściwie nie wiadomo czego? Przejrzyj forum A8team, tam bedziesz mial duzo podobnych historii. U kumpla też tak jest. A8 4.2, bije przy pewnej prędkości, czasem przy hamowaniu. Nowe opony, nowe tarcze, nowe klocki, zmieniane felgi, nowe amory, nowe zaciski, przeguby wału, robiona geometria i zbieżność. I tak u większość właścicieli A8. I dalej nic.

A co do zimówek, to raczej kiepskie zimówki ;) Jak jest wszystko ok z uszczelkami w drzwiach i w podszybiu, nie ma prawa nic słychać! Prędzej usłyszysz szum wiatru, niż hałas dobrych opon. Kiepskie opony = hałas.
pozdro

Odnośnie bicia kół, to z doświadczenia wiem, że podstawa, to prawidłowe wyważenie kół. Po zmianie opon ZAWSZE wyważam koła dwa razy. Pierwszy raz wiadomo podczas montażu, a drugi raz po przejechaniu co najmniej 500 lub więcej km . Nie zdarzyło się nigdy, aby nie było zmian (czasem jedno koło się ''uchowa''). Wydasz parę ''groszy'', a zaoszczędzisz na łożyskach, elementach zawieszenia, układu kierowniczego, o komforcie nie wspomnę ;)

Tytuł:
PostNapisane: 07.lis.2011 08:39:26 
Użytkownik

Auto: 80b4
Tomal napisał(a):
Autko na pierwszy rzut oka prezentuje się całkiem nieźle ..., ale, na zdjęciach prezentuje się znacznie lepiej. Wg mnie malowany, na prawym tylnym błotniku zauważyłem pęcherze ( coś pewnie lakiernik spitolił ) . Szyba czołowa w narożniku rozwarstwiona. To samo boczna kierowcy. Alufelgi w ''średnim'' stanie, trochę poobcierane ranty o krawężniki ,( kobieta głownie jeździ tym samochodem), no i odważniki nabijane ! ( ja bym sobie nie dał tak alu wyważyć ). . Listwy boczne niezbyt pewnie siedzą, podczas lekkiego zahaczenia przy wysiadaniu dwa razy wypięła się. Jeżeli chodzi o środek, to nie są to jasne skóry . Tak tylko wyglądają na zdjęciach robionych w słońcu. Szaro-ciemne są, chociaż kolor niebrzydki - stan średni. Tapicerka tylnych drzwi coś tam urwane ,lata cały boczek, podobno przez dzieciaki ( do ogarnięcia). Może komuś, to co opisałem nie przeszkadza... Mechanicznie wg mnie 4+. Auto prowadzi się dobrze, jak to A8. Bicie w lewym kole przy hamowaniu (tarcza lub koło -szczegół do ogarnięcia). Moim zdaniem głośno wewnątrz, czy zimówki w A8 tak słychać w środku ? Zawieszenie z tyłu zmienione z nivo na zwykłe. Amory gaz. Tył siedzi wysoko (lepiej niż na zdjęciach). Przód (kpl. wahaczy) , jak twierdzi właściciel, wymieniany ok. roku temu . Na obecną chwilę , z tego co wyczułem po niedługim teście jest ok. Gdzieś tam brakuje płynności przy zmianie biegów. Może to wynikać ze starych przewodów WN i świec, silnik delikatnie coś tam faluje.(tu może przesadzam). Vag nie pokazał błędów. No i co ważne to nie jest ACK . Tylko 128 KW/174 KM. Właściciel tego nie wiedział . Dobry wypas, jak na tą wersję, min. solardach, elektr. regulowane fotele, elektr. roleta tylnej szyby. Może i ogólnie auto godne uwagi, ale mnie nie urzekło swoją ''osobowością''. Ale to tylko moja opinia. Wiem że za te pieniądze to ''rodzyny'' nie wy haczę, ale nie mam pośpiechu w szukam sobie dalej . Auto ma mi się podobać i już . To tak ogólnie, jak mi się jeszcze przypomni, to dopiszę. Dziękuję za wcześniejsze sugestie i za chęci oglądania :peace:

Z tego co opisujesz to auto jest super za tę cenę. Nie spodziewalbym sie niczego lepszego w tych pieniądzach. Ogladalem ostatnio wiele A8 za 15-18 tys zł, i uwierz mi - w 95% były to zniszczone trupy, bardziej nadające sie na częsci niz do odbudowy.

Tytuł:
PostNapisane: 07.lis.2011 15:40:25 
Użytkownik

Masz rację, nawet cena jest do zbicia, tylko ( i tu będziesz się może śmiał :D ), za cholerę nie chcę czarnego, ani innego ciemnego koloru. Mam ku temu swoje powody ;). Jeśli jesteś zainteresowany kupnem tego auta, to wg mnie warte jest swojej ceny, jak chcesz wiedzieć coś więcej , to daj znać powiem Ci wszystko, co zauważyłem :). Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 09.lis.2011 10:05:07 
Użytkownik

Dzięki za propozycje, A8 szukalismy dla kolegi, w końcu zakupił A6 2.8.

Tytuł:
PostNapisane: 09.lis.2011 11:02:44 
Użytkownik

natentychmiast prosze mi tu pokazac co to za A6 :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 09.lis.2011 12:28:52 
Użytkownik

Frolik napisał(a):
Dzięki za propozycje, A8 szukalismy dla kolegi, w końcu zakupił A6 2.8.

Pewnie ze mną będzie to samo :/ ... Pochwal się , pochwal :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 09.lis.2011 13:01:02 
Użytkownik

To kolezka kupil a nie ja, wiec nie czuje sie upoważniony do wrzucania zdjec. Tym bardziej że ich nie mam.

Moge tylko krótki opis dać z pamięci: A6c5 sedan srebrny, 1999 rok silnik 2.8 quattro manual, czarna skóra, dosc bogato wyposazony, 2 komplety kół 17 cali oba na oryginalnych alu, w tym zimówki Nokian z tamtego roku więc bardzo świerze. Poza fabryką malowany przedni zderzak, jeden błotnik i maska. W Niemczech 1 wlasciciel, do Polski sprowadzony w 2010 i w Polsce też jeden własciciel. ksiązka serwisowa (moim zdaniem oryginalna) z Niemiec z wpisami do 2010 roku, konczy sie na 322 tys km. Wiekszosc wpisów z ASO AUdi, od 270 tys km wpisy jakiejs niezaleznej stacji serwisowej. Obecnie na liczniku 340 tys km.

Sprzedawca mily pan w średnim wieku, stwierdził ze bylismy pierwszymi sensownie zainteresowanymi autem. Dotąd miał tylko telefony bez ogladania w stylu "daje 12 tys zł".
Facet przesiadł sie na A8d3 3.0Tdi po lifcie, stoi dumnie na podjezdzie pod domem, na prawdę ładne auto.

Zakupiona A6 prowadzi sie bardzo dobrze, ma jakis delikatny luz z przodu ale bez tragedii. Silnik, skrzynia, naped - bez zarzutów. Zadnych palacych sie kontrolek, błędów. Troche rysek drobnych ale tez bez tragedii, 3 mniejsze wgniotki, 1 wieksza. ogólnie te auto rpzekonało mnie ze300 tys km dla AUdi to nie jest duzo, byle auto było serwisowane porzadnie i jezdzone przez normalnego człowieka
Za takie auto zaplacone 21 tys zł.

Strefa czasowa: UTC + 1