.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 22:57:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A6/C5 2.8 ACK manual/quattro. Co sądzicie, warto ?
PostNapisane: 06.lis.2011 04:53:05 
Użytkownik

Co sądzicie o tym autku ? Warte zainteresowania ? Może Ktoś zna to auto ? http://otomoto.pl/audi-a6-2-8-v6-193km- ... 01639.html . Z góry dzięki za sugestie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 06.lis.2011 09:57:12 
Użytkownik

jejku ile Ty wątkow zakladasz....
wrzuc sobie to wszystko do jednego i tam prowadz dyskusje.

chwile temu bylo A8, teraz A6, a za chwile bedzie A4....

na taryfe napewno lepsze i "tansze".
silnik w polaczeniu z manualem, przejdzie pewnie drugie tyle ile naprawde do tej pory przejechal.

Tytuł:
PostNapisane: 06.lis.2011 16:34:04 
Użytkownik

zegar napisał(a):
jejku ile Ty wątkow zakladasz....
wrzuc sobie to wszystko do jednego i tam prowadz dyskusje.

chwile temu bylo A8, teraz A6, a za chwile bedzie A4....

na taryfe napewno lepsze i "tansze".
silnik w polaczeniu z manualem, przejdzie pewnie drugie tyle ile naprawde do tej pory przejechal.

Przepraszam :| , jeśli robię coś nie tak. Wcześniej przez dłuuugi czas byłem tylko ''obserwatorem'' tego forum. Teraz od niedawna dołączyłem do AKP (żałuję, że nie wcześniej) . Po prostu poszukuję auta dla siebie, mam określoną kwotę do wydania ... i chcę zdecydowanie tylko Audi ! Wiadomo, że w konfiguracji, którą sobie dokładnie wymyślimy, ciężko jest znaleźć samochód :/. Dlatego stąd taki ''rozrzut'' w poszukiwaniach. Nie chcę na siłę kupować auta ''bo akurat takie było''. Widziałem już kilka samochodów, zachwalanych przez swoich właścicieli. Jakie to maliny miały być ... Jest gdzieś osobny wątek na ten temat. Jechałem kilometry,traciłem czas i pieniądze (w życiu nie ma nic darmo). Słusznie Kolego zauważyłeś, że nie jestem konkretnie zdecydowany czy A8, czy A6 C4/C5 :?: Pomyślałem sobie, że forum AKP, czy A8team pomoże w podjęciu decyzji, czy rozwianiu wątpliwości. Dziękuję za wszelkie dotychczasowe uwagi :) . Twoje Zegar też są dla mnie naprawdę cenne ;). A odnośnie zakładania wątków, jeśli robię coś nie tak lub niezgodnie z regulaminem , to przyjmę każdą uwagę z pokorą :oops: Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 06.lis.2011 16:57:56 
Użytkownik

nie o to chodzi....
tylko jak ktos bedzie chcial w jakikolwiek sposob pomoc, przeczyta kilka watkow do gory i bedzie wiedzial o co chodzi, co potrzebujesz.

a jesli przy kazdym nowym znalezionym aucie bedzie sobie zakladal nowy temat, to ciezko bedzie sie polapac o co chodzi i do czego szukasz auta.

z jednej strony Cie rozumie, ze chcesz miec narzedzie pracy jak najfajniejsze, bo w nim spoedzasz pol dnia jak nie wiecej, z drugiej nie ma co kupowac 2.8 do wozenia ludzi, bo grosik do grosika i na koniec miesiaca pare zl wyjdzie mniej. osobiscie na taryfe byc kupil cos eco, a jesli lubisz marke audi, odlozyl i kupil cos wypasionego dla uzytku prywatnego.

tylko ze, ile osob tyle odpowiedzi bedzie, jedni by zrobili tak jak ja, a inni by kupili nawet 4.2 i tez jezdzili na taryfie.

to co pokazales teraz, wydaje sie byc bardziej racjonalnym wyborem.
A6 jest napewno tansze w naprawach niz A8, a w takiej opcji, ktrorej pokazales to auto, poza czesciami ekspoatacyjnymi duzo raczej popsuj sie nie moze.

:)

Tytuł:
PostNapisane: 06.lis.2011 20:12:03 
Użytkownik

No i o takie opinie min. jak Twoja Zegar mi chodzi :peace: . Każdy ma swój punkt widzenia i bardzo dobrze ... Może gdybym dysponował większą gotówką, to wybór też miałbym większy. Normalka ;) . Po woli skłaniam się ku C5, nawet rozważam już 2.4. Wcześniej czytałem gdzieś na forum,że 2.4-2.8 spalanie podobne, koszty eksploatacji praktycznie te same, a wiadomo frajda z jazdy i komfort lepszy przy większej mocy. I nie chodzi mi wcale o szybką i dynamiczną jazdę, tylko o to ,żeby mieć ciszej w samochodzie i w razie czego jakiś tam zapas po nogą ;) A tak naprawdę lubię spokojną, bezpieczną i ekonomiczną jazdę. :d .Dlatego rozważam też zakup A8 D2 2.8 w manualu, gdzie trochę droższe są tylko tarcze, klocki, amorki, opony i może parę innych szczegółów. Co kupię, to pokaże czas, może być tak, że ''przezimuję'' jeszcze ze swoim autem :d . Dzięki jeszcze raz za Twoje Zegar i innych Kolegów sugestie :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 06.lis.2011 20:52:22 
Użytkownik

dawno dawno temu.... :D
pamietam jeszcze jak jezdzilem na kolach 205/55/16 i standarodowym zawieszeniu, komfort jazdy A6C5 jest wielki.
wybiera wszystkie nierownosci, auto poprstu plynie...

w srodku jest mnostwo miejsca. przy moim wzroscie 1.90 fotel mam dosc odsuniety, a mimo wszystko wsiade normalnie do tylu. wiec Ty jak i pasazer na brak miejsca nie bedziecie narzekac. w srodku jest cicho, a "plastiki" sa na tyle z dobrego tworzywa i dobrze spasowane, ze nic nie trzeszczy.

nie dalej niz wczoraj, jechalem A4B7 na tylnim fotelu, z przodu osoba jakies 1.70 wzrostu, a ja z tylu mialem kolana pod broda i to doslownie.

jesli nie trafisz na jakas poskladana A6tke z trzech aut, mysle ze bedziesz bardzo zadowolny z jej komfortu, a to w Twojej pracy dosc wazne.

dobrze czytales, roznica w spalaniu miedzy 2.4 a 2.8 minimalna, a obsluga wlasciwie identyczna, wiec milej miec 2.8...

pwodzenia w szukaniu, wiele tego nie ma w nalezytym stanie, ale kto szuka ten znajdzie :)

Tytuł:
PostNapisane: 06.lis.2011 22:46:06 
Użytkownik

Ano szukam i szukam ... ;) . Obecnego autka też długo szukałem i trafiłem naprawdę ''rodzyna'', z dobrym wypasem, i super stanie,a jedyny minus w nim to mały silnik, jak w podpisie. Pomimo, że autka używam na taxi już ponad 6 lat, to naprawdę się go nie wstydzę :d. Ale wiadomo kiedyś przychodzi czas na zmiany ;). Tak, że w pracy mam duuużo czasu między kursami i poszukiwania intensywnie trwają :peace: A w konfiguracji, którą sobie wymyśliłem jest naprawdę bida :/. Mam nadzieję, że jak znowu poproszę o ocenę jakiegoś autka , to będę mógł liczyć na Waszą pomoc :D . Dzięki za wyrozumiałość i pozdrawiam !

Tytuł:
PostNapisane: 07.lis.2011 07:30:51 
Użytkownik

Tomal napisał(a):
A w konfiguracji, którą sobie wymyśliłem jest naprawdę bida :/.

a co tam sobie wymysliles ? :D

Tytuł:
PostNapisane: 07.lis.2011 14:36:44 
Użytkownik

zegar napisał(a):
Tomal napisał(a):
A w konfiguracji, którą sobie wymyśliłem jest naprawdę bida :/.

a co tam sobie wymysliles ? :D

2,8 / manual A6 C4/C5 lub A8 najchętniej jasny kolor ;)

A odnośnie opcji ''eco'', o której pisałeś wcześniej, to moim zdaniem taniej wyjdzie utrzymanie jednego samochodu niż dwóch :D .

Strefa czasowa: UTC + 1