.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 23:49:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 09.lis.2011 09:10:04 
Użytkownik

małe pytanie
jeżeli na allegro są typowe bezwypadki to na której giełdzie zaglądać żeby kupić?
a tak na marginesie z silnika v6 i v8 audi zawsze ciekło cieknie i będzie ciekło
kupowanie wg tego kryterium to kupowanie nowego z którego po krótkim czasie będzie ciekło

jeżeli już zagazoiwywać 2,7tt to samemu kupić niezagazowane i zrobić na świeżo
a moim zdaniem gazowanie takiego to grzech

Tytuł:
PostNapisane: 09.lis.2011 10:01:03 
Użytkownik

Auto: 80b4
jbond napisał(a):
Hej

No i jednak nie kupione, okazało się że leci olej nie wiadomo z skąd, później odkryli
ślady po naprawie blacharskiej tyłu i przodu.
No i jeszcze usterka polegająca na tym że trzeba dłużej pokręcić po kilkunastominutowym postoju- niby to od gazu , ale tak do końca nie wiadomo co jest tego przyczyną.
Ogólnie nie jest źle- wart swojej ceny, my jednak zrezygnowaliśmy z zakupu.

Auto bite z kazdej strony - i nie jest zle?
No moze nie jest, patrząc ze to allroad za 25 tys zł. Bo czego sie spodziewac za taką kase?

Tytuł:
PostNapisane: 11.lis.2011 14:48:58 
Użytkownik

Auto: Toyota 3ZR-FAE
elekt napisał(a):
a tak na marginesie z silnika v6 i v8 audi zawsze ciekło cieknie i będzie ciekło
kupowanie wg tego kryterium to kupowanie nowego z którego po krótkim czasie będzie ciekło

Sorry, ale takich tekstow to nawet na A6 klubie nie wyczytytałem...
sprzedalem allroda 250tkm, klubowiczowi po 4 latach i nawet kropli nie uroni...
1 blad sporadyczny po zoraniu wszystkich modułow anteki gps z plusem... Byl co prawda zaslepiony w pana P. i tylko BAU... i zarzekł sobie ze nie kupi auta w PL, jednak kupil a w DE sie nacial nie przyjemnie...

to, ze puszcza olej [gdzies] to jest po prostu stosowany serwis pod tytulem żenua, lub miec V6, V8 dla znaczka co puszcza kleksy i ja mam super V8 :): BO MRUCZY..

Cytuj:
małe pytanie
jeżeli na allegro są typowe bezwypadki to na której giełdzie zaglądać żeby kupić?

od pewnych klubowiczow... ewet. ludzi ktorzy zajmuja sie importem indywidualnie.

co do allroud'a...

Diagnostyka allroad'a zaleznie od wyposazenia to ok 1 h 45min, nastepne czynnosci typowo przed zakupowe to ok 2h... zeby wiedziec na czym sie stoii...
cena moze byc zmylna, bo ''handlarze'' czesto cenia za wyposazenie nie stan dobrego zetetlnego serwisowania jak wspomnial j@cek
.
Nie wiem, kto wymyslil to, ze pierwsze produkcje pod wzgledem zawieszenia sa drozsze. Logicznie zuzywa sie/ wymienia po przebiegu xxx. System auto poziomowania zalezy od stanu w jaki sposob sie eksploatuje nie rocznikowo..

- miechy sa regenerowane recykling, lub z USA za pińcet zł...
- amorki w nowych i starszych maja te sama cene, w ASO ok 1,6k za szt. wytrzymuja sred 250-300tkm.
- kompresor 1,2k
- jesli chodzi o wielo/wahacze w allroudzie i wytrzymalosc ukladow ruchomych bija C5/S6 jak kolor dwie damy...

a kwestia czy allroad czy S6 to indywidualna sprawa kupujacego...

Tytuł:
PostNapisane: 11.lis.2011 15:58:18 
Użytkownik

elekt napisał(a):

tym marginesem jest chyba Twoje V ktore serwisu nigdy nie widzialo.

rozne dolegliwosci bolaly V-ki od Audi, ale na prenwo nie to, ze z natury z nich jak to powiedziales "cieknie"

elekt napisał(a):

allroad nie jest autem "masowym" - wiele tego nie jezdzi.
wszystko co jest do sprzedania jest wystawione w serwisach internetowych.

na uzywane auto nie ma reguly, wszystko zalezy od poprzedniego wlasciciela, a nie od sprzedawcy (os.pryw/handlarz)

Tytuł:
PostNapisane: 11.lis.2011 17:44:29 
Klubowicz

grejf napisał(a):

elekt napisał(a):
Sorry, ale takich tekstow to nawet na A6 klubie nie wyczytytałem...

dobrze, że na a80 nie sprawdzałeś :D

niedawno sprzedawałem copupe V6, w temacie mojego auta na a80 jak napisałem, że auto od wymiany do wymiany nie bierze oleju to stwierdzili, że to nie możliwe bo wszystkie "imm" biorą i jestem oszust i kłamca :diabel: przebieg z licznika 260tyś

teraz mam V8 i na 9 tyś wlałem ...0,7l z tym, że z Krakowa do Frankfurtu mam autostradę ( większość bez ograniczenia prędkości :D ) bo po mieście pewnie bym nawet nie sprawdzał :) przebieg z licznika 270tyś

Tytuł:
PostNapisane: 15.lis.2011 10:51:56 
Użytkownik

Auto: Toyota 3ZR-FAE
Na a80 nie zagladałem, bo nie posiadałem... lecz 80tka to juz w 90% niunie < 800tkm z serwisem u Bogdana aby jezdzilo. (nie mam tu na mysli nikogo konkretnego "to metafora"). Więc te 10% to dla nich archiwum X, więc nie dziwne w sumie że okrzyknęli Cię "oszustem" ;) Chociaż powinni wiedzieć ze istnieją jeszcze auta z lat 80' ktore maja silniki na dotarciu...

BTW: popraw nicki nad cytatami, post powyżej. Jest na odwrót.
pozdrawiam. :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1