zegar napisał(a):
Drupi napisał(a):
. Dziś zmieniłem na Motul Spec 505.01.
505.01 jest norma dla silnikow PD, a Twoje 2.5 jest raczej na pompie?!
Nie mam pompowtryskiwaczy. To nie znaczy że nie mogę zalać tym olejem. Jest to pełen syntetyk. 5w40. I na tym mi zależało. Ten olej spisuje się w teorii lepiej niż np x-cess który uważam że jest świetny do benzyny. Do diesla leję albo x-clean, albo spec. Po to Motul zrobił oleje pod dany silnik by z tego korzystać.
emcior napisał(a):
Odpowiedz sobie na pytanie dlaczego , patrząc na zdjęcia samochodu, uważasz ze jest sie czym chwalić ?
Wole samochody skonczone i wtedy demonstrowane co i jak , bo teraz uwazam ze jeszcze za wcześnie do tego dzialu .
Bylo tez tu pare samochodów gdzie uzytkownicy podobnie jak Ty ,chwalili sie "strupkami" zaraz po zakupie, snuli plany odbudowy- przebudowy po czym sprzedawali furaka za miesiac .
Bez urazy stary, ale odpicuj, postaw na nogi a pozniej do "TERAZ MY" a wtedy z checia to ogladne
Dasz szansę ? Czy będziesz mnie cisnął po całości ??
. Odpicowałem już nie jednego Forda. Jak wspomniałem, jest to moje pierwsze Audi. Myślę że od tego jest forum by czegoś się dowiedzieć a nie od zera przecierać szlaki.
Np to:
Pawel27 napisał(a):
zegar napisał(a):
jak wyzej.... smutne, ale prawdziwe.
to sięgnij wyżej - do 1 postu, pierwsze zdanie - znajdziesz i powód
A dokładnie chodzi mi o zdanie nr 3.
zegar napisał(a):
Dred napisał(a):
Forum TERAZ MY jest stworzone by każdy z Was miał miejsce by pochwalić się swoim maleństwem i pracami nad nim.
To forum ma ukazywać nasze koncepcje i prowadzone prace, zastanów się więc czy masz co pokazać nie narażając się na śmieszność
dla mnie wszystko w tym temacie.
Dzięki za wypowiedź. Ale nie pomagasz mi w żaden sposób. Dlatego też podziękuję za Twoje konstruktywne sugestie.
---
Ponawiam pytanie. Czy można wrzucić wzdłużnie silnik ARL. Jeżdżą setki z 1.9. Jak się ma silnik poprzeczny 1.9 do silnika wzdłużnego ?? Jeżeli będzie taka potrzeba to kupię setkę z 1.9 dla części. Jakieśkolwiek konkrety ktoś zna czy trzeba samemu to sprawdzić.