.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lut.2025 20:09:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Dziwne objawy audi a4 1.8 t AVJ
PostNapisane: 30.lis.2011 23:41:31 
Użytkownik

WITAM MAM PROBLEM Z MOIM AUDI .... NIE MOGĘ SE PORADZIĆ ... KUPIŁEM AUTO Z AUKCJI I NIE PRZYWIĄZYWAŁEM WAGI BO KUPIŁEM TANIO ....ALE PO ROZGRZANIU AUTA DO 90 S WYRZUCA MI PŁYN ZE ZBIORNICZKA ... WIEM WIEM ...KAŻDY MI POWIE GŁOWICA ... ZRZUCIŁEM SPLANOWAŁEM SPRAWDZIŁEM SZCZELNOŚĆ WSZYSTKO OK .....PO ZAŁOŻENIU.. ODPALIŁEM ZNOWU TO SAMO ...MYŚLĘ SE ZAPOWIETRZONY ....ODPOWIETRZYŁEM ...DOBA SPOKO WSZYSTKO DOBRZE ....ANO PRZYJEŻDŻAM DO PRACY ZNOWU TO SAMO WYRZUCA PŁYN ALE ZAUWAŻYŁEM ZE PŁYN ZIMNY A AUTO MA 90 S CHŁODNICA NA DOLE ZIMNA A ZE ZBIORNICZKA WYRZUCA POWIETRZE WYPYCHA PŁYN ALE AUTO SIĘ NIE GOTUJE WSZYSTKO W NORMIE MYŚLĘ SE GŁOWICA ... ZROBIŁEM TEST WSZYSTKO GRA .... ALE NA DOLE WĘZĘ ZIMNIE ..WIEC WYMIENIŁEM POMPĘ WODY CAŁY ROZRZĄD PRZY OKAZJI ... DALEJ TO SAMO .... ZASTANAWIA MNIE TO ZE AUTO GORĄCE NA DOLE WAZ ZIMNY OD CHŁODNICY KTÓRY IDZIE DO TERMOSTATU ... DOTYKAM TERMOSTAT ZIMNY A SILNIK GORĄCY WIEC CO WYMIENIAM TERMOSTAT PEWNIE SIĘ ZAWIESIŁ .... PO WYMIANIE ZNOWU TO SAMO ... ZGŁUPIAŁEM ...ZASTANAWIA MNIE TO ZE PRZY GORĄCYM SILNIKU PO PRZEJECHANIU KOLO 5 KM STOJĄC W KORKU PŁYN NA GÓRNYM WĘŻU JEST GORĄCY NA DOLE ZIMNY A W ZBIORNICZKU CIŚNIENIE PO OTWORZENIU ZBIORNICZKA ZIMNY PŁYN PO CHWILI PUSZCZENIU KILKU BANIEK I WYZUCENIU PLYNU ZACZYNA SIĘ POJAWIAĆ GORĄCY PŁYN .... I TAK W KULKO ... MYŚLĘ SOBIE PODŁĄCZE KOMPA.... możne coś mi pokarze ...pokazał.... I SKASOWAŁEM BŁĄD .... RADIATOR EXIT WATER TEMP. ..... PO JAKIMŚ CZASIE OKOŁO 1 MIN ZNOWU SIĘ POJAWIA NIE WIEM CO TO ZA BŁĄD GDZIE MAM SZUKAĆ PROSZĘ POMOCY !!!! BO JUZ GLUPIEJE !!!

Nie pisz drukowanymi więcej (nie krzycz) i nie pisz posta pod postem. Drugi raz poprawię już za drobną opłatą w postaci karteczki- emge

Tytuł:
PostNapisane: 01.gru.2011 20:29:07 
Użytkownik

problem jest w ukladzie chlodniczym, watpie zeby bylo 2 obiegi, spada Ci temperatura wody podczas jazdy?

Tytuł:
PostNapisane: 01.gru.2011 20:38:12 
Użytkownik

Tak ale chyba bede musial zaczac od poczatku zrywac holowke .....

Jeden mądry mechanik powiedział mi ze jak składali głowice mogli założyć zle uszczelke odwrotnie i jakiś kanał zakryla uszczelka do polowy bo jak mu gazuje na postoju to po jakimś czasie zaczyna sie robić cieply waz .... a na wolnych pompa wody nie daje rady pchać ,,,, nie wiem ju nie wiem ...moze jeszcze raz pompe wody wymienić zmienic ??? A oddac do jakiegos fachowca nie sztuka bo mi powie to co poprzedni ... sprzedaj .... ale jak ???

Tytuł:
PostNapisane: 01.gru.2011 20:53:55 
Użytkownik

odpowietrz układ solidnie. Miałem to samo w aah

znajdź odpowietrzniki i zrób to tak jak należy ...

Strefa czasowa: UTC + 1