.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.sty.2025 23:18:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi 80 B4 - licznik
PostNapisane: 29.cze.2005 19:37:27 
Użytkownik

Witam. Zabrałem się w końcu za naprawę niedziałającego licznika przejechanych kilometrów w audi 80 b4 1.9TD 1994r. Przy okazji rozregulowałem prędkościomierz- nie działa tak jak powinien- zaniża prędkość o ok. 20km/h i przy zmniejszaniu prędkości spóźnia się ze wskazaniami. Zajęło mi to pół dnia- niestety nie przyniosło żadnych rezultatów- wg mnie spalony jest silniczek odpowiedzialny za pokręcanie cyferkami. Zmuszony teraz jestem do kupna nowych zegarów.Mam w związku z tym kilka pytań. Gdzie najlepiej (najtaniej) kupić sprawny licznik- myślałem o jakichś szrotach, ew. o allegro. A może ktoś w Lublinie lub okolicach byłby w stanie naprawić mi ten licznik.Do tej pory miałem wersję licznika bez obrotomierza (na miejscu obrotomierza miałem duży zegar analogowy) czy bez żadnych przeróbek mogę zamontować zegary wraz z obrotomierzem?A może ktoś ma do odsprzedania sprawny pojedynczy zegar- ten z prędkościomierzem i licznikami przejechanych kilometrów- tak byłoby chyba najprościej? Archiwum oczywiście przeglądałem- natknąłem się jedynie na posty dotyczące samej naprawy, a tą mam już za sobą L Z góry dziękuję za sugestie i rady.Pozdrawiam Michał

Tytuł:
PostNapisane: 29.cze.2005 19:42:57 
Klubowicz

Na miejsce zegara mozesz bez problemu włozyć obrotościomiez.
Na allegro uwazaj bo moga Ci wcisnąc popsuty licznik ale to mało prawdopodobne. Zawsze mozesz sie dogadać i poinformować Allegro albo walnąć negatywa.

Audi A6 C7 Avant ultra
Jest
Audi Q7 4M TDI
Audi Cabrio 8G 1,8t

Tytuł:
PostNapisane: 29.cze.2005 19:45:15 
Klubowicz

Na Allegro w duzej czesci sa liczniki przywiezone z niemiec ze szrotow-sprzedawca zapewnia ze sprawne i sprawdzane ale czy tak jest naprawde to niewiadomo.

Audi A6 C7 Avant ultra
Jest
Audi Q7 4M TDI
Audi Cabrio 8G 1,8t

Tytuł:
PostNapisane: 29.cze.2005 19:55:29 
Użytkownik

ok no to problem rozwiazany. powiedzcie mi jeszcze tylko gdzie taka krtake najlepiej najlepiej zakupic ? W sklepie mtoryzacyjnym dostane ? Czy trzeba koniecznie na gilede jechac ? na allegro tez ani jednej nieznalalzlem!

Tytuł:
PostNapisane: 19.lip.2005 07:27:46 
Użytkownik

ja mam rowniez licznik z analogowym zegarkiem. Kupilem licznik od B3 i obrotomierza wcale tak latwo nie da sie przelozyc jak piszecie. Po pierwsze trzeba w niektorych misejscach podcinac obudowe, apo drugie plytka sie rozni. Nie ma wyprowadzonych pinow od obrotomierza i rozni sie otwor w tej plytce (jest za maly i nie wchodzi obrotomierz. przerabialiscie cos takiego?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1