Witam. Zabrałem się w końcu za naprawę niedziałającego licznika przejechanych kilometrów w audi 80 b4 1.9TD 1994r. Przy okazji rozregulowałem prędkościomierz- nie działa tak jak powinien- zaniża prędkość o ok. 20km/h i przy zmniejszaniu prędkości spóźnia się ze wskazaniami. Zajęło mi to pół dnia- niestety nie przyniosło żadnych rezultatów- wg mnie spalony jest silniczek odpowiedzialny za pokręcanie cyferkami. Zmuszony teraz jestem do kupna nowych zegarów.Mam w związku z tym kilka pytań. Gdzie najlepiej (najtaniej) kupić sprawny licznik- myślałem o jakichś szrotach, ew. o allegro. A może ktoś w Lublinie lub okolicach byłby w stanie naprawić mi ten licznik.Do tej pory miałem wersję licznika bez obrotomierza (na miejscu obrotomierza miałem duży zegar analogowy) czy bez żadnych przeróbek mogę zamontować zegary wraz z obrotomierzem?A może ktoś ma do odsprzedania sprawny pojedynczy zegar- ten z prędkościomierzem i licznikami przejechanych kilometrów- tak byłoby chyba najprościej? Archiwum oczywiście przeglądałem- natknąłem się jedynie na posty dotyczące samej naprawy, a tą mam już za sobą L Z góry dziękuję za sugestie i rady.Pozdrawiam Michał
|