Witam
Czytałem dużo, fora i artykuły, głowa mnie już boli od tego i mam cichą nadzieję, że ktoś tutaj mi pomoże mimo iż od razu po zarejestrowaniu zaczynam od prośby o pomoc, ale moje stare audi się nie psuje. Nic w nim nie modzę więc i chwalić się niema czym

.
Problemem jest fakt, że ojciec mój chce kupić A4 B6 i ma w miarę jasno określone wymagania:
- sedan (warunek konieczny)
- 1,9 TDi 130KM
- kwota w granicach 25 000 zł (może być ponad ale w ramach rozsądku)
- w okolicach podlasia lub centralnej Polski
To są punkty wymagane. Wiadomo, że każdy dodatek pokroju xenonu, tempomatu, Q i innych byłby miłym prezentem. Oglądałem już kilka autek z lokalnej prasy, giełdy, allegro i wszystko okazywało się anty-okazją. A to właściciel wciska mi kit, że serwis w ASO a po sprawdzeniu VINu brak wpisów, innym razem ładny przebieg 220 000 a po podłączeniu pod kompa wybija 350Kkm itd.
Czy jest w Polsce jakaś A4 wystawiona na sprzedaż która przy ewentualnym zderzeniu nie rozpadnie się na dwie części lub nie wypadnie jej silnik po 50 000 km od zakupu? Czy może ta kwota jest za mała? Czy to ja oczekuje nie wiadomo czego i wierzę, że są uczciwi ludzie na tym świecie.
Nie będę tu raczej podrzucał ofert z allegro bo z obrazka/zdjęcia ciężko konkrety wyczytać (a one wszystkie takie ładne błyszczące

i jakieś te blachy krzywe a w opisie bezwypadek lub nawet brak tego magicznego słowa, przeglądam codziennie i nic super interesującego nie widzę a jak coś to dzwonię do człowieka, proszę o VIN itp to zwykle rozmowa się kończy gdy chce auto w pełni w ASO przetrzepać i gdyby się okazało że to padaka to kosztami obciążyć sprzedającego ), więc
wielka prośba do Was: gdyby ktoś słyszał, znał, miał namiar na pewną A4 spełniającą wymagania podane wyżej to proszę o info, gwarantuję, że auto trafi w dobre ręce i będzie bardzo dobrze traktowane

przepraszam za tyle wypocin ale dla nas jest to dość duża kasa i szkoda by było na minę wpaść
L.