Witam koleżanki i kolegów.
To mój pierwszy post na Waszym forum, więc wypada się przywitać - a więc witam wszystkich.
Od dłuższego czasu zaglądam na to forum jako na kopalnię wiedzy dla świerzynki...i wiele
z niego się już dowiedziałem. Często są to bardzo sprzeczne wypowiedzi i już sam nie wiem co myśleć o temacie
Allroada. Nosiłem się z zamiarem kupna tego autka (i jeszcze się zastanawiam), ale po przeczytaniu kilkudziesięciu
postów, mój entuzjazm trochę osłabł - rzekłbym, że ostudził się do zera.
W kręgu moich poszukiwań, był tylko i wyłącznie egzemplarz benzynowy (o Dieslu V6 w Audi naczytałem się jeszcze więcej)
więc pozostała do wyboru tylko benzynka. Wybór bardzo mocno ograniczony, ze względu na praktycznie
tylko jeden silnik 2,7 BT - bo 4,2 to taka perełka i trudno go znależć. Oczywiście chętnej bym kupił z 4,2
ale cena blisko 50 000 zł lekko mnie odstrasza. Mam świadomość, że pakiet startowy
to standard po dokonaniu zakupu takowego pojazdu i będzie on pewnie wyższy od cywilnej A6.
Wiem też, że eksploatacja odchwaszczonego egzemplarza, będzie w cenie wyższa, od innych produktów
ze stajni A6....I mam dylemat a nie mogę znależć jednoznacznej odpowiedzi:
Co z tym Allroadem jest nie tak ?
- czy chodzi tylko o zawieszenie....czyli miechy pneumatyczne, kompresor,
nietypowe elementy (czytaj droższe) od tych z A6....?
- czy też trwałość tych elementów jest tragiczna lub bardzo trudno dostępna ?
- czy problem jest związany z niewłaściwym użytkowaniem pojazdu przez właścicieli ?
- czy dbając o auto, regularnie go serwisując te problemy są również nagminne ?
Czy użytkownicy Allroada mogą wypowiedzieć się w temacie ?
Bo opinie tych co często nie siedzieli w tym aucie a wygłaszają je bardzo ochoczo - nie są wg. mnie miarodajne...
Jedni piszą, że autko jest super, jako rodzinny dupowóz i nie zamienili by go na żadne inne,
bo można zjechać z asfaltu w lekki teren, że zimą autko jest super, że same plusy i nie ma tragedii z serwisem,
jeżeli robi się go regularnie i na czas....
inni znowu mają zgoła odmienne opinie.... Często jako alternatywe dla Allroada stawiany jest Subaru Outback
lub mniej lub bardziej udany Volvo xc70....jako mniej upierdliwe, tańsze w eksploatacji a często bardziej niezawodne....
Jak jest naprawdę z tym Audi Allroad ?
Bo to autko naprawdę mi się podoba
Tylko te sprzeczne opinie

Dzięki z góry za wszystkie ewentualne opinie....
pozdrawiam JarekOne