SJake napisał(a):
zioolko napisał(a):
Najlepiej mieć oczywiście auto zadbane mechanicznie i z nienagannym wyglądem, ale kłóci się to z codzienną eksploatacją (brak czasu, sól i syf na drodze, wandale na parkingach, etc.) - no chyba, że ktoś jeździ tylko do sklepu po bułki
To jest możliwe - ale kosztuje mnóstwo czasu, pieniędzy i nerwów. Coś o tym wiem, bo do sklepu jeżdżę służbówką, a samochodu bez opieki nie zostawiam nawet na chwilę.
Twoja Vałeczka pewnie poszłaby znacznie szybciej, gdyby była "podłubana" kosmetycznie. Bo to jak z dziewczynami - pomimo, że z bogatym wnętrzem, zdrowa i z małym przebiegiem to w starym swetrze, bez makijażu mało kto ją zechce - tym bardziej, że już nie pierwszej młodości. A do takiej odpicowanej, w modnym ciuchu co miało ją już 10-ciu, i jest w wątpliwym stanie umysłowym (styropian zamiast mózgu) amatorów pełno
- głupia analogia? - głupia... ale coś w tym jest.
Co do ofert z allegro to każdy kupujący V8 decydując się na 20 letnie auto jest świadomy... chyba
Rozumiem oczywiście o czym do mnie rozmawiasz i sam widzę ten problem ale:
1. Nie mam czasu zajmować się upiększaniem v-ki. Jakbym mial czas w/w niedociągnięcia dawno bym usunął.
2. Włożone w to pięniądze i tak będą nieadekwatne do wyciągniętych (po prostu szybciej się sprzeda - niekoniecznie za większą kwotę). Pieniądze, które włożyłem do tej pory mi wystarczą - są wystarczającym hamulcem.
3. Jeżeli sprzedaż v-kim ma dla mnie być przyczynkiem do dodatkowej pracy (blacharsko-lakierniczej, etc.) to wolę ją pogonić w częściach - rozkręcania tych bardziej wartościowych elementów zajmie mniej czasu a finansowo będe sporo do przodu, no i jak wspominałem nie będe się czuł jak św. mikołaj
4. Dodatkowo pieniądze, które można osiągnąć na sprzedaży v8 na chwile obecną (nawet w stanie "kolekcjonerskim") nie skłaniają mnie do żadnych dodatkowych starań. Co innego gdyby to było auto za kilkadziesiąt kawałków - to można (i trzeba) byłoby się przyłożyć.
wystawiałeś na niemieckiej stronie
obstawiam że jeśli auto ma iść w całości to w tym kierunku