.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 14:00:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [B3 2.0 16v 6A] Falowanie obrotów- problem za ladowaniem
PostNapisane: 08.lut.2012 13:38:31 
Użytkownik

Auto: Audi 80 B3 16v quattro
Chyba jednak nie jest wszystko ok z alternatorem... dziś zauważyłem coś dziwnego ... jak włączyłem w moim audi nawiew na 4ty bieg, światła mijania i ogrzewanie tylnej szyby, na voltomierzu w konsoli napięcie spadło do 11,5v, przy każdorazowym przygazowaniu wzrastało,a na wolnych obrotach spadało do 11,5v. Nie miałem dostępu do miernika i nie wiem jak wyglądało napięcie na klemach, natomiast wydaje mi się, że jakbym miał sprawny w 100% alternator to on powinien już ładować przy tych powiedzmy 850obrotach... powiedzcie czy się mylę ... teraz alternator ładuje jak w 126p :P w maluszku mi przy wyższych obrotach światła mi lepiej świeciły :P

Przed chwilką pomierzyłem wszystko miernikiem na klemach. Wygląda to tak: bez obciążenia ok 14v, natomiast jak załączyłem światła długie+przeciwmgłowe+nawiew na 4 bieg+ ogrzewanie szyby to napięcie na klemach spadło do 12,3v i rosło jak dodawałem gazu do 14v... czy może to świadczyć, że alternator mówi mi już "do widzenia"? dodam, że regulator napięcia wymieniłem i nic się nie zmieniło ...

Tytuł: Re: [B3 2.0 16v 6A] Falowanie obrotów na jałowym
PostNapisane: 06.lis.2014 23:35:57 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
a tak odkopię sobie moje obecne auto a wcześniej brata przez 2 lata , silnik kupa gruzu obrócone panewki tak wysłani zostaliśmy w 500 km trasę po zakupie ,
po wymianie słupka na 3a i głowicy na kr-a auto pochodziło pięknie przez jakiś czas , do momentu gdy klin trafił szlak i tłoki powiedziały dzień dobry zaworom , usiadła kolejna głowica na słupku 3a , niestety auto już nie chodzi jak chodziło w najbliższym czasie będziemy ogarniać silnik na digifant ,lub ładować 1.8t , jakieś zakichane fatum nad silnikami w tym aucie wisi , pewnie będę rozwijał temat ładowania bo przez to auto kuleje na wolnych

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1