Witam chcę być szczęśliwym posiadaczem Audi a3 1.9 tdi 110kM po lifcie. Auto zostało sprowadzone z Włoch. Teraz borykam się z takim problemem otóż, chcąc zarejestrować je w Polsce handlarze twierdzą, że jest to rocznik 2001 (zaglądając w brif z Włoch pierwsza rejestracja auta przypada na 3.01.2001r). Postanowiłem jechać przetłumaczyć papiery w Biurze usług celnych i powiedzieli mi, że nie mogą wpisać roku produkcji takiej samej jak dzień pierwszej rejestracji ponieważ po 1. Włosi nie pracują 1-2.01.2001r, a po 2. Jest to nie możliwe, że auto zostało wyprodukowane i zarejestrowane w ten sam dzień. Dowiedziałem się, że jeśli sprawdzę dokładnie VIN w salonie i będzie rok 2001 to czy mi zmienią datę w dowodzie. Powiedzieli, że TAK tylko muszę mieć potwierdzenie - wydruk. Będąc w salonie volkswagena powiedziano mi, że nie dostanę takich informacji, a salon audi mam od siebie jakieś 70km.
Dlatego teraz zwracam się do was o dokładne rozszyfrowanie numerów VIN chcę się dowiedzieć jak najwięcej, bo bardzo mi zależy na tym by być jego właścicielem. Będę bardzo wdzięczny.
VIN audi a3: WAUZZZ8LZ1A033938
Dzięki wielkie i pozdrawiam
|