.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 21:56:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: swap silnika do V8 D11
PostNapisane: 22.lut.2012 01:17:56 
Użytkownik

Wszystko da się zrobić, nawet od początku auto zbudować ;) Chyba nie o to chodzi. Kontrola trakcji miałem na myśli wszysko z tym związane czyli również ABS.

Co do manualnej skrzyni... Generalnie moc ma małe znaczenie, skrzynia zdycha on momentu a nie mocy. Oczywiście nie bez znaczenia ma masa auta. W rs6 osiągnięcie 800nm to nie specjalny problem. Nie widziałem 2.7 z takim momentem. Z tego co wiem to MRC osiągneło pond 860nm ale wzmacniało skrzynię. Pamiętaj, że V8 to równiez niezły kloc.

Tak czy inaczej temat akademicki, wiadomym jest, że autor nie włoży silnika z RS6 a co dopiero z manualem :) Ale może się mylę tak czy inaczej powodzenia w jakimkolwiek modzeniu :)

Tytuł: Re: swap silnika do V8 D11
PostNapisane: 22.lut.2012 02:31:28 
Użytkownik

No racja akademicka dyskusja. Tak dla informacji dodam, że za działanie ABSu w v8 odpowiada całkowicie inny sterownik, więc akurat ten system by działał. Jeżdżą już esioki po 700Nm, myślę, że w tym sezonie wyjadą i takie po 800-850. Ludzie się zbroją hehe

http://www.youtube.com/watch?v=v9InKS65Auw

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1