Ataman70 napisał(a):
Kupilem pewnego razu kilka telefonow od kolegi z forum o nicku quattro – wczesniej quattro90. Człowiek jest z Bogatynii. Stalo sie to jesienią 2003 roku pewnej nocy, kiedy siedzialem przed kompem. Transakcji dokonalismy na GG przelewy mu puścilem internetem od razu – z góry – w koncu korespondowalem z nim osobiscie na GG od kilku conajmniej miesiecy. Pozatem koles byl mi znany z forum AKP.
Transakcja okazała sie lipna – bo nie otrzymalem zadnej przesylki, nie otrzymalem tez zadnej odpowiedzi na maile ani na GG.
Koleś myslał, ze mu to ujdzie, wiec sie nie przejmowal.
Po wspolnej naradzie z kilkoma osobami doszedłem do wniosku, ze sprobuje sprawe załatwic przez Policje.
Zgłosiłem fakt na komendzie – w wydziale przestepstw gospodarczych.
Moja sprawa trafiła do wydziału zajmującego sie przestepczoscia internetowa.
Majac dane mailowe, GG oraz numer konta na które wpłacałem – nic wiecej - doszli do kolesia – gdzie mieszka i kim jest.
Ja z profilu wiedziałem,z e jest licealistą z Bogatynii – z liceum profilowanego.
Policja zapukała mu do drzwi.
Pewnie niezbyt przyjemne odczucie
Skonfiskowali kompa – jako przedmiot przy uzyciu ktorego dokonano przestepstwa.
Dostałem telefon od matki Przemka – płaczacym glosem blagala mnie, abym odkrecil sprawe na policji.
Zgodzilem sie, pod warunkiem, ze odda mi kase.
Jego matka wplacila mi kase na moje konto. Bylo to mniej wiecej na wiosne 2004.
Poszedlem na policje, aby zglosic nowe fakty, ale tam sie dowiedzialem, ze sprawa oszustwa jest scigana z urzedu a nie z mojego zgloszenia, wiec nic to nie zmienilo – dochodzenie odbywalo sie nadal.
W miedzyczasie otrzymalem kilka listow z prokuratury – z ktorych wynikalo,z e w kompoie u Przemka znaleziono nielegalne oprogramowanie – i w zwiazku tym sie rozszerzył zakres win.
Tyle w tym temacie.
A nastepny temat opowiem jutro – ten aktualny.
Ataman70 , przeprosilem cie za to wtedy bylem glupi ale dostalem nauczke i to dobra! Nie rozgrzebujmy juz tego tematu bo mnie to nie bawi ciesze sie ze juz jest po wszystkim i tyle... Koniec na ten temat... Pisz o tym co masz problem za teraz jak zwiazany z kompami to moge ci bardzo pomoc!!! Daj znac jezeli potrzebujesz pomocy!!
Pozdro chlopaki!!!
I jeszcze raz przepraszam Ataman70 za ten incydent nie wiem co we mnie wstapilo 2 lata temu...
Pozdro... quattro
:D