.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.sty.2025 12:03:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B6] Podnośnik klapy bagażnika
PostNapisane: 23.maja.2012 21:31:37 
Użytkownik

Witam, zastanawiam się czy jest możliwe założenie takich podnośników w klapie bagażnika że po otwarciu go po przez pilot klapa samoczynnie się podniesie? chyba coś podobnego jest w A6, chodzi mi o to czy wystarczy wymienić teleskopy od klapy na jakieś sprężynujące czy trzeba sie nad tym bardziej pomęczyć? oczywiście chodzi mi o jak najtańszy koszt. Chodzi mi o podnośniki w sedanie. Pozdrawiam.

Tytuł: Re: [A4 B6] Podnośnik klapy bagażnika
PostNapisane: 06.cze.2012 22:28:10 
Użytkownik

też tak myślałem nad tym, choć ma mam twojego brata bliźniaka passata,
u mnie to są w ogóle zepsute teleskopy bo trzeba ciągnąć do góry, ciężko chodzą i to nie chodzi o wage klapy, mysle nad wymianą to moze wymmienic na takie jak w temacie, wypowie sie ktos od tej a6?

Tytuł: Re: [A4 B6] Podnośnik klapy bagażnika
PostNapisane: 07.cze.2012 09:44:49 
Użytkownik

U mnie po wymianie obu podnośników na nowe, klapa po lekkim podniesieniu leci do góry że trzeba ją łapać bo rozpędza się szybko, teraz muszę wmontować te odbojniki i zobacze jak sie to będzie zachowywało, może zamontuje jeden stary podnośnik bo zbyt agresywnie się to otwiera, potem chyba wystarczy jakaś sprężyna która od momentu na który odbojniki podrzucają klapę, podniesie ją na tyle że reszte załatwia podnośniki.

Strefa czasowa: UTC + 1