.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.kwi.2025 13:51:03

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: VIN Audi
PostNapisane: 23.lip.2012 21:45:52 
Użytkownik

Witam

Na wstepie zaznacze ze jestem nowy na forum, po przeczytaniu regulaminu i z grubsza zapoznanie sie z forum doszedlem do wniosku ze ten dzial najlepiej pasuje wiec w razie czego prosze o przeniesienie tematu.

Jestem juz posiadaczem audi a4 b5 i chcialbym sie dowiedziec o historii mojego autka. Do 2010 roku bylo ono zarejestrowane w niemczech, do tego wyglada na bardzo zadbane, zero rdzy, silnik chodzi bardzo czysto i rowno, vmax rowniez juz sprawdzalem ;) , wnetrze prawie nie ruszone, slady zuzycia sa widoczne tylko na drazku zmiany biegow a dokladniej na "szmacie". Mechanicznie tez byl ogladany i nikt nie znalazl nic podejrzanego, do tego mial przebieg tylko 196 tys km. Nie jestem weteranem w temacie motoryzacji ale wiem ze przebieg 196 tys km jest malo realny jak na 16 letnie auto lecz poza tym auto robi wrazenie jakby na prawde malo bylo jezdzone. Nawet w mojej ocenie jezdzi bardzo ladnie a jezdze juz 2 miesiace (Jezdzilem juz niejednym autem, w tym sam bylem posiadaczem vw golfa 3 przez rok). Chcialem sie dowiedziec cos wiecej na temat historii serwisu za pomoca numeru VIN, pojechalem do salonu Audi we wroclawiu, dokladniej to bylo to chyba Audi Centrum Wroclaw, tam z kolei pracownik powiedzial mi ze nia ma mozliwosci sprawdzenia historii, bylem gotowy za to nawet zapalcic jednak mimo to odpowiedz byla ta sama. I tu pojawia sie moje pytanie:

Jak na prawde wyglada sprawa z tym numerem VIN, jedni pisza ze mozna sprawdzic w ASO historie, inni ze nie mozna. Szukalem na forum tematow dotyczacych tego i wierzcie mi na slowo, nie znalazlem. Czy jest tu ktos kto bylby w stanie mi pomoc w tej sprawie, jak wspomnialem jestem w stanie "podziekowac".

Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Tytuł: Re: VIN Audi
PostNapisane: 23.lip.2012 22:04:55 
Użytkownik

Przeczytales regulamin? Legenda głosi, ze nikt tego nie zrobil :D

VIN to najlepiej i najszybciej w ASO, choc watpie zeby 16 laetnie auto bylo serwisowane do konca.
ASO dosc niechetnie podaje hostorie serwisowa, jesli w jednym nie podali, jedz do innego.

PostNapisane: 23.lip.2012 22:10:13 
Użytkownik

Czyli po prostu jezdzic/dzwonic od jednego do drugiego? A moze ktos by wiedzial gdzie w okolicy wroclawia jest ASO w ktorym na pewno to zalatwie?

PostNapisane: 23.lip.2012 22:38:03 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
nie ma reguły, Audi nie pomaga w tej sprawie oficjalnie. Niestety. Zdają sobie sprawę z ilości aut na rynku wtórnym, które są "odświeżane", nie będą psuli rynku sobie, to oczywiste.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

PostNapisane: 24.lip.2012 06:34:02 
Użytkownik

a jesteś pewien, że chcesz poznać historię auta, tz. przebieg??? jak wszystko w porządku, to jeździć cza:) siwe włosy ci potrzebne?? :)

Audi Coupe B2 - było
Passat kombi afn - było
A4 avant quattro afn - było
Passat kombi ajm - było
Audi A4 avant 1,9 tdi - było
Audi A6 2,5tdi avant - było
Audi 90 2,3 - było
Audi B4 avant 1,9tdi - było

Strefa czasowa: UTC + 1