.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 18.sty.2025 09:02:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: A4 znowu immo
PostNapisane: 09.lip.2005 19:37:58 
Użytkownik

Witam wiem że już wszystko było o tym - ale czy te sposoby (głownie lutowanie) cos dają???? Bo problem wrócił niestety.......i gasnie zapalając za kolejnym któryms tam razem ......A4 95'

Tytuł:
PostNapisane: 09.lip.2005 21:04:31 
Użytkownik

Witam !

Ja u mnie problem definitywnie przewalczyłem ! :peace:

Jak pewnie już wiesz z innych moich postów - walczyłem na wszystkie sposoby i problem powracał !

Kiedyś na jakimś forum przeczytałem że wina może leżeć po stronie niedoładowanego akumulatora ! - z uwagi na to że jestem elektronikiem, nie ufałem tej opinii ponieważ elektronika w pojeździe nie powinna być czuła na małe wahania napięcia !

…po wszystkich możliwych operacjach doładowałem akumulator - problem definitywnie zniknął !, pali za każdym razem i z każdym kluczykiem

może w tych Aczwóreczkach problem z immo pojawia się po kilku latach kiedy to zmieniamy akumulator na nowy i w większości przypadków zawsze jest on pojemniejszy, u mnie problemy z immo pojawiły się w rok po wymianie akumulatora (kiedy już był troszkę niedoładowany, choć wyglądał że jest OK)

proponuję spróbować - mi na tą chwilę problem zniknął (jeżdżę już paręmiesięcy bez problemów, wcześniej problem wracał po kilku tygodniach lub nawet dniach)

:D :D :D

Audi A4 1.8 Turbo 200 PS.., b.mile wspominam

Tytuł:
PostNapisane: 09.lip.2005 22:49:28 
Użytkownik

ja już sam nie wiem....- będę próbował drugi klucz i zobaczę co się będzie działo. Był spokój ponad pół roku odkad wymienili mi kostke stacyjki a teraz problem powócił niestety. A ten pomysł z akumulatorem ciekawy ale nie wiem musze sprawdzic napięcie (akumulator wymieniłem miesiąc temu) - choć byłoby to dziwne... aha i jeszcze pytanie - zdejmowanie kierownicy konieczne aby się dostać do immo??

Tytuł:
PostNapisane: 10.lip.2005 12:15:06 
Użytkownik

zdejmowanie kierownicy konieczne ! :/
("fachowcy" w A4 robią to bez zdejmowania - ale zawsze jest coś nie tak...)

Układ imobilajzera jest stosunkowo prosty i nie ma co się w nim zepsuć (może ewentualnie elementy elektrolityczne - ale to przecież AUDI !)
Ekranowanie kabelka do cewki indukcyjnej również wykonałem - ale to już w akcie desperacji - bo od strony elektrycznej jest to bez sensu - przecież nie może działać kilka lat a potem trzeba zainstalować ekranowanie !?

W Twojej sytuacji polecam sprawdzenie ewentualnie wymiana cewki indukcyjnej przy stacyjce i przylutowanie do niej kabelków na stałe (ponieważ ta kostka przy niej jest niepewna :) - jak by co - to cewkę odstąpię za parę groszy (bo u siebie wymieniałem 2 razy !)

Ale to wszystko po doładowaniu akumulatora !!! - bo myślę że wszystko minie

Tytuł:
PostNapisane: 10.lip.2005 21:30:05 
Użytkownik

Akumulator jest ok - sprawdzałem i bardzo dobry. Miałem pól roku spokoju po tym jak wymienili mi kostke stacyjki - nie wiem może wtedy coś tam "poruszali" i działało do tej pory, a teraz znów lipa. Jak na razie wziąłem drugi klucz zobaczę co będzie a jak co to zdejmuje koło.

Tytuł:
PostNapisane: 10.lip.2005 21:30:59 
Użytkownik

Oczywiście bardzo jestem wdzięczny za rady!

Tytuł:
PostNapisane: 11.lip.2005 20:40:14 
Użytkownik

Doładuj ten akumulator ! - może nie pomóc, ale istnieje szansa że problem zniknie, u mnie również akumulator był OK. ! - po doładowaniu jest lepiej ! :|

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1