.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.lut.2025 08:35:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6482 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 325  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: wątek horroru - czyli co mi się przydarzyło dziś straszn
PostNapisane: 12.sie.2012 23:45:16 
Klubowicz

Dido napisał(a):
Sprinter napisał(a):
*Robi* napisał(a):
Dido napisał(a):
Witam

Zdjęcia robią wrażenie. Jakaś masakra. Niestety w Polsce panuje dalej debilny pomysł sadzenia drzew przy drodze. Idiotyzm jakich mało. Tak by gość wyleciał w pole i prawdopodobnie nic by się im nie stało. Pewnie zatrzymałby się o bunta słomy. Ale lepiej sadzić drzewka !!!!!! Rok temu w mojej mieścinie obsadzili całą obwodnice drzewami. Pomysł wg. mnie nie jest dobry.
Pomijam prędkość kierownika !
ps: drzewko nie jest takie stare. Ma góra 10-12 lat.

Pozdrawiam

Sadzenie drzew przy drodze, melioracja itp ..... zauważ na jakiej drodze się rozbił...na takiej gdzie jest ograniczenie do 90km/h .Bmka czy Audi przy takim uderzeniu z prędkością 90km/h nie odnosi duży obrażeń... Więc zacznijmy od predkości kierownika a skonczmy na tym że jesteśmy daleko za europą i zamiasta wyłożenia kasy na utwardzenie nawierzchni taniej wychodzi posadzenie drzew ktore swoimi korzeniami spełniają funkcję utwardzonego gruntu...

Niech sobie będą te drzewa, co to w ogóle za wytłumaczenie... Często jeżdżę po Niemczech, dużo drogami lokalnymi i wygląda tam to zupełnie podobnie. Takie pitolenie, że one są sprawcami wypadków... Ostatnio jechałem w DE, jechał przede mną facet na motorku, ścigaczu, on w KAŻDEJ mieścinie czy wiosce przelotowej jechał 30-40 jak pokazywał znak, poza też każde 70, każde 80 jak było ograniczone, czy to jest do wyobrażenia w naszej zajebistej kulturze poruszania się ??

Ciekawe kolego co byś powiedział jak jakiś baran wyjechałby Ci przy wyprzedzaniu na twój pas ruchu i odruchowo skręciłbyś w prawo. Powiedzmy przy przepisowych 90 km/h. Do drzewa masz raptem od 2 do 4 m i wyobraź sobie jak będzie wyglądało twoje auto. Ok Ty zapewne nie walniesz w drzewo, ale co będzie jak będzie jechała np. kobieta z dzieckiem, która nie ma za dużo doświadczenia.
Ogólnie chodzi o to że zginęły niewinne osoby. Kierowca zrobił to sobie na własne życzenie. Pozostali chyba nie. I

Ps: Kolego i nie pindol mi tu, że przy zderzeniu czołowym przy 90 km/h twojemu audi mało co się stanie. Chyba nie potrafisz sobie wyobrazić co dzieje się z autem, które zatrzymuje się w ciągu 1 sekundy z 90 km/h do 0 km/h. Miałeś fizykę ?

Bez wycieczek osobistych... kolego...

Ten baran jak się nauczy jeździć przepisowo, to przestanie zagrażać sobie i innym, a drzewo też już nie będzie takie groźne.

A dyskusja nie polega na szukaniu tego co się stanie jak się przyrżnie audi, mercem, czy fiatem 90km/h w drzewo, tylko jak uniknąć takich uderzeń. Skoro nie czujesz się na siłach prowadzć z taką prędkością po drodze krajowej jeśli widzisz roślinność zieloną, tudzież Twoja dziewczyna/mama/żona, to po prostu zwolnij. Moja fantazja mi mówi, że kierowca, tego zajebistego samochodu z linku wyżej nie jechał 90km/h, a co mówi Twoja fizyka ?

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

PostNapisane: 13.sie.2012 05:48:03 
Użytkownik

Sprinter napisał(a):
Dido napisał(a):
Sprinter napisał(a):
*Robi* napisał(a):
Dido napisał(a):
Witam

Zdjęcia robią wrażenie. Jakaś masakra. Niestety w Polsce panuje dalej debilny pomysł sadzenia drzew przy drodze. Idiotyzm jakich mało. Tak by gość wyleciał w pole i prawdopodobnie nic by się im nie stało. Pewnie zatrzymałby się o bunta słomy. Ale lepiej sadzić drzewka !!!!!! Rok temu w mojej mieścinie obsadzili całą obwodnice drzewami. Pomysł wg. mnie nie jest dobry.
Pomijam prędkość kierownika !
ps: drzewko nie jest takie stare. Ma góra 10-12 lat.

Pozdrawiam

Sadzenie drzew przy drodze, melioracja itp ..... zauważ na jakiej drodze się rozbił...na takiej gdzie jest ograniczenie do 90km/h .Bmka czy Audi przy takim uderzeniu z prędkością 90km/h nie odnosi duży obrażeń... Więc zacznijmy od predkości kierownika a skonczmy na tym że jesteśmy daleko za europą i zamiasta wyłożenia kasy na utwardzenie nawierzchni taniej wychodzi posadzenie drzew ktore swoimi korzeniami spełniają funkcję utwardzonego gruntu...

Niech sobie będą te drzewa, co to w ogóle za wytłumaczenie... Często jeżdżę po Niemczech, dużo drogami lokalnymi i wygląda tam to zupełnie podobnie. Takie pitolenie, że one są sprawcami wypadków... Ostatnio jechałem w DE, jechał przede mną facet na motorku, ścigaczu, on w KAŻDEJ mieścinie czy wiosce przelotowej jechał 30-40 jak pokazywał znak, poza też każde 70, każde 80 jak było ograniczone, czy to jest do wyobrażenia w naszej zajebistej kulturze poruszania się ??

Ciekawe kolego co byś powiedział jak jakiś baran wyjechałby Ci przy wyprzedzaniu na twój pas ruchu i odruchowo skręciłbyś w prawo. Powiedzmy przy przepisowych 90 km/h. Do drzewa masz raptem od 2 do 4 m i wyobraź sobie jak będzie wyglądało twoje auto. Ok Ty zapewne nie walniesz w drzewo, ale co będzie jak będzie jechała np. kobieta z dzieckiem, która nie ma za dużo doświadczenia.
Ogólnie chodzi o to że zginęły niewinne osoby. Kierowca zrobił to sobie na własne życzenie. Pozostali chyba nie. I

Ps: Kolego i nie pindol mi tu, że przy zderzeniu czołowym przy 90 km/h twojemu audi mało co się stanie. Chyba nie potrafisz sobie wyobrazić co dzieje się z autem, które zatrzymuje się w ciągu 1 sekundy z 90 km/h do 0 km/h. Miałeś fizykę ?

Bez wycieczek osobistych... kolego...

Ten baran jak się nauczy jeździć przepisowo, to przestanie zagrażać sobie i innym, a drzewo też już nie będzie takie groźne.

A dyskusja nie polega na szukaniu tego co się stanie jak się przyrżnie audi, mercem, czy fiatem 90km/h w drzewo, tylko jak uniknąć takich uderzeń. Skoro nie czujesz się na siłach prowadzć z taką prędkością po drodze krajowej jeśli widzisz roślinność zieloną, tudzież Twoja dziewczyna/mama/żona, to po prostu zwolnij. Moja fantazja mi mówi, że kierowca, tego zajebistego samochodu z linku wyżej nie jechał 90km/h, a co mówi Twoja fizyka ?

Sprinter zadałem Ci pytanie na które nie odpowiedziałeś. "Ciekawe kolego co byś powiedział jak jakiś baran wyjechałby Ci przy wyprzedzaniu na twój pas ruchu i odruchowo skręciłbyś w prawo"
Nie chodzi teraz tutaj o szukanie umiejętności jednego czy drugiego. Chodzi o to, że jak by tych drzew nie było, nie ginęłyby NIEWINNE OSOBY. Jeszcze raz podkreślam -> kierowca jego sprawa, sam na własne życzenie to sobie zrobił, ale dlaczego musiały zginąć inne osoby. Gdyby nie było tam tego drzewa, nie byłoby tematu. Gość zatrzymałby się w polu i tyle. Wielce prawdopodobne, że nikomu nic by się nie stało. A ty próbujesz mi powiedzieć że drzewka przy samej drodze są ok.
Ok twój pogląd, twoja sprawa.
PS: Żadnych "wycieczek osobistych" kolego w stosunku do twojej osoby nie robię. Nie taki był cel !

Pozdrawiam

PostNapisane: 13.sie.2012 07:59:10 
Użytkownik

Drzewa byly, są i będą.... tylko jak uniknąć takich uderzeń. :?: Jechać zgodnie z przepisami. Myśleć za innych, dostosować prędkość do warunkow na drodze i super nawierzchni....itp.
I tutaj zaś winne drzewo :peace:
http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Uciek ... f5KPCI#_=_

Spadam do roboty. Dzisjaj ino do przejechania jakies 300km ;)

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

PostNapisane: 13.sie.2012 08:51:16 
Użytkownik

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/us-army- ... omosc.html

może nie horror. Ale mam pytanie kiedy, gdzie i którą wojnę z nimi przegraliśmy, że się tu wp*******ją.
Czy na zasadzie wymiany w usa będzie kontyngent polski?

PostNapisane: 13.sie.2012 09:56:21 
Użytkownik

niech chociaż wycofają wizy do us ;)

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 13.sie.2012 13:40:20 
Klubowicz

Dido napisał(a):

Sprinter zadałem Ci pytanie na które nie odpowiedziałeś. "Ciekawe kolego co byś powiedział jak jakiś baran wyjechałby Ci przy wyprzedzaniu na twój pas ruchu i odruchowo skręciłbyś w prawo"
Nie chodzi teraz tutaj o szukanie umiejętności jednego czy drugiego. Chodzi o to, że jak by tych drzew nie było, nie ginęłyby NIEWINNE OSOBY. Jeszcze raz podkreślam -> kierowca jego sprawa, sam na własne życzenie to sobie zrobił, ale dlaczego musiały zginąć inne osoby. Gdyby nie było tam tego drzewa, nie byłoby tematu. Gość zatrzymałby się w polu i tyle. Wielce prawdopodobne, że nikomu nic by się nie stało. A ty próbujesz mi powiedzieć że drzewka przy samej drodze są ok.
Ok twój pogląd, twoja sprawa.
PS: Żadnych "wycieczek osobistych" kolego w stosunku do twojej osoby nie robię. Nie taki był cel !

Pozdrawiam

Oczywiście, że odpisałem, należy tego baranka nauczyć jeździć przepisowo i z wyobraźnią, a zagrożenie zostanie zminimalizowane. Nie da się uniknąć wypadków zupełnie, równie dobrze można przyrżnąć w jakąś barierkę ochronną jak Kubica i wypruć sobie i pasażerom flaki, ale statystycznie ilość taka będzie bardzo mała. A odpowiadanie "co by się zrobiło gdyby" nie ma sensu, bo decyduje o tym miejsce, czas reakcji i możliwości ruchu auta w którą stronę.

Pozdro

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

PostNapisane: 13.sie.2012 16:39:40 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
*Robi* napisał(a):

Oj Robi... chyba za mało widziałeś Obrazek

Twoje niewielkie 90 km/h . Gdyby ktoś nie poznał auta to jest to A3

PostNapisane: 13.sie.2012 21:09:30 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
zj...bał mi się pilot od 90tki... i nie mogę do niej wejść :/

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

PostNapisane: 14.sie.2012 06:54:27 
Użytkownik

ADAM 12 napisał(a):
*Robi* napisał(a):

Oj Robi... chyba za mało widziałeś

Twoje niewielkie 90 km/h . Gdyby ktoś nie poznał auta to jest to A3

testy zderzeniowe przeprowadzane są przy prędkości 50/60km/h, więc wiele wolniej, a i tak samochody są ładnie obite...
a wracając do tematu:
moja stara znalazła jakiś spam u mnie na poczcie i poleciało posądzenie o zdradę...ale jaja!!!!

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 16.sie.2012 00:06:12 
Użytkownik

A mi dzisiaj pękła osłona paska rozrządu i wkreciła sie w koła zębate ,wstępna diagnoza przemieliło głowicę .

PostNapisane: 16.sie.2012 12:05:51 
Użytkownik

U nas w Polsce jeszcze panuje przekonanie o wysokich umiejętnościach jazdy... Ostatnio w okolicach mojej miejscowości też miał miejsce wypadek z udziałem BMW.Zginął 16-nastoletni chłopak.. :/ Kierowca nie miał prawka po za tym był pod wpływem... Brak wyobraźni,przekonanie o niewiadomo jakich umiejętnościach bez wielkiego doświadczenia i właśnie polskie prawo które powinno być rygorystyczne ale właśnie pod tym katem co niemieckie a nie jest, skutkuje właśnie takimi wypadkami i śmiercią niewinnych osób. Sam mam 18 lat i rozumiem że czasami ktoś chce się popisać przed innymi. Ale brawura brawurą,popisówa popisówą a najważniejsza wyobraźnia i umiejętności moim zdaniem.Wyznaje zasadę ze jeżeli ktoś ze mną jedzie to biorę odpowiedzialność w tym momencie za niego,wciśniecie gazu czy jazda 200km/h mnie nie zbawi a kogoś to może zabić nie mówiąc o skasowanym samochodzie czy własnej śmierci.

PostNapisane: 16.sie.2012 14:46:54 
Użytkownik

Auto: Zawsze Fajne :)
100 zł mandatu + 2 punkty za park na zakazie :zly: , sam sobie jestem winien :039:

PostNapisane: 19.sie.2012 16:53:54 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
odkręciła się śruba na talerzykach przy wahaczu w skutek czego koło zatrzymało się na nadkolu ,

talerzyka , podkładki i nakrętki szukałem na odcinku 100m znalazłem ,
półoś wypieła się z przegubu , naprawa miała miejsce w warunkach polowych dosłownie bo na polnej drodze ,
mało tego z drugiej strony ta sama śruba też była już lużna , zawias robiony 2 miesiące temu na 100% wszystko było skręcone jak należy , tym razem zabezpieczyłem się klejem do gwintów
dzięki bogu że nie stało się to na drodze :angel2:

PostNapisane: 19.sie.2012 18:04:10 
Użytkownik

na 100% to nie było, bo nakrętki na stabilizatorze trzymające wahacze powinny być zabezpieczające...u mnie pamiętam zawsze kiedy je odkręcałem, odkręcały się do samego końca ciężko, także nie ma prawa się to odkręcić...może zmień mechanika bo w Twojej esce ciągle się coś urywa, a z tego co wiem jeździsz spokojnie

PostNapisane: 19.sie.2012 21:34:51 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Ktoś mi zarysował auto na masce od silnika... posmarowałem tempo, jest lepiej ale nadal widać, co mogę jeszcze zrobić?

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 20.sie.2012 22:00:23 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
J@rek napisał(a):
na 100% to nie było, bo nakrętki na stabilizatorze trzymające wahacze powinny być zabezpieczające...u mnie pamiętam zawsze kiedy je odkręcałem, odkręcały się do samego końca ciężko, także nie ma prawa się to odkręcić...może zmień mechanika bo w Twojej esce ciągle się coś urywa, a z tego co wiem jeździsz spokojnie

eska lata po polach i polnych drogach taka praca , wszystko było skręcone jak należy kilka dni było jeżdżone i była ustawiana potem zbieżność i tam też kazałem chłopakom podokręcać na moich oczach to sprawdzali i było ok
ku przestrodze wszystkim skręcajcie zawias na klej do gwintów , bo nakrętki samokontrujące to są dobre do czasu

PostNapisane: 21.sie.2012 08:52:49 
Użytkownik

No wczoraj miałem nerwa i nie miałem ochoty już o tym pisać...a mianowicie skończył się zapas Gniewosza w pobliskim auchanie i musiałem jechać do ''Kapsla" 3 km dalej. :/

PostNapisane: 21.sie.2012 17:14:16 
Moderator

Auto: S6 C4
Jakiś ...uj wybił mi dzisiaj szybę w Clio :< Żeby było ciekawiej, nic z auta nie zginęło, było to ok.godz.12-tej w południe a auto stało pod moim oknem i nawet byłem w domu :(: Nikt nic nie widział, nie słyszał, sprawcy brak :/

+
CFFB

PostNapisane: 21.sie.2012 17:22:59 
Użytkownik

mariuszj0808 napisał(a):
.... , bo nakrętki samokontrujące to są dobre do czasu

Nakrętki samokontrującej to się używa jak prezerwatywy - RAZ !!

A mnie dopadły problemy z navi - nie widzi płyty, nagrałem już kolejną kopię i nadal nic, więc chyba padł laserek :(

RS3 [8V] Sportback '15
S3 [8L] Nogaroblue '01
BYŁO
S6 [C5] Avant 4.2 quattro '01
A4 [B5] Avant 1.8T quattro '97

PostNapisane: 21.sie.2012 17:29:31 
Użytkownik

Zagor napisał(a):
Nakrętki samokontrującej to się używa jak prezerwatywy - RAZ !!

oczywiście...nie chciałem tu więcej polemizować...są mechanicy co robią rękami i kluczami, a są też tacy co używają jeszcze głowy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6482 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 325  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1