Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Wiele aut dane mi było poczuć, żadne jednak nie urzekły mnie jak AUDI. Tyle czytania, tyle oglądania, teraz marzę już tylko o jeździe próbnej... Znalazłem ofertę spełniającą wręcz idealnie moje oczekiwania, na blachach polickich, więc dalej jak 10km do niego nie mam... Wszyscy wokół jednak straszą, straszą strasznie, jakie to drogie i awaryjne samochody nie są... W tej cenie mógłbym dostać naprawdę inne porządne auta, więc czeka mnie ciężki wybór. Mowa tutaj o A4 jak w tytule i teraz nadchodzą pytania:
-jak sprawują się te silniki z tego rocznika? Produkowane od 2000 do 2004, analogicznie więc powinny być dopracowane, pozbawione wad wcześniejszych konstrukcji. Jak jest w rzeczywistości? Jak wygląda awaryjność tego cacka?
-wujas ma warsztat, kilka dyszek już na karku, a do maski zaglądał od malucha, więc wszelkie naprawy będzie mi robił... jednak czy to cokolwiek zmieni? Te straszne ceny rozrządu i całej reszty, którymi straszą inni? Naprawdę nie ma dobrych zamienników?
Ostatecznie proszę o poddanie analizie ofertę, o której mówiłem. Informacji za wiele nie ma, wygląda na osobę prywatną, przebieg podejrzanie niski, serwisowany w ASO nie był... i tak na oględziny przyjadę w 5-osobowym składzie, który sprawdzi WSZYSTKO, a jak okaże się tego wart, to zostanie zabrany na warsztat, aby został zbadany od A do Z... co nie zmienia faktu, że narobiłem sobie już sobie sporych nadziei co do stanu tego samochodu, może ktoś mi je rozwieje i wskaże inną, lepszą ofertę, ew. doradzi sprawdzenie auta zza granicy?
http://allegro.pl/audi-a4-2-5-tdi-quatt ... 16952.htmlZ góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi, pozdrawiam!