.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.sty.2025 15:51:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11.lip.2005 15:11:55 
Użytkownik

a ja narazie nie moge kupic tego "zestawu naprawczego" w Intercarsie stwierdzili ze takie cos jest tylko do bebnow... chyba nie obejdzie sie bez ASO :(

Tytuł:
PostNapisane: 11.lip.2005 21:56:27 
Klubowicz

Witam !W mojej B-3 jest ciekawie . To ze reczny dziala tylko na jedno kolo to kit - moge z tym zyc ale przy spuszczaniu z hamulca, zarowno recznego jak i noznego slysze z tylu takie "kwik"a jak powoli puszczam to jest" kwiiiikkkk ".Kazalem mechanikowi sprawdzic hamulce, myslac ze on zauwazy z tylu tego" prosiaczka"co tak kwiczy (nic mu o tym nie mowilem) ale on wymienil okladziny , co do tarcz i klockow z przodu powiedzial "jeszcze posmigasz" a "kwik" jak byl tak jest :diabel: . I co z tym fantem zrobic? nasmarowac ? bo co do zmiany mechanika to jasne. Hej!

Tytuł:
PostNapisane: 11.lip.2005 22:00:43 
Klubowicz

Witam !W mojej B-3 jest ciekawie . To ze reczny dziala tylko na jedno kolo to kit - moge z tym zyc ale przy spuszczaniu z hamulca, zarowno recznego jak i noznego slysze z tylu takie "kwik"a jak powoli puszczam to jest" kwiiiikkkk ".Kazalem mechanikowi sprawdzic hamulce, myslac ze on zauwazy z tylu tego" prosiaczka"co tak kwiczy (nic mu o tym nie mowilem) ale on wymienil okladziny , co do tarcz i klockow z przodu powiedzial "jeszcze posmigasz" a "kwik" jak byl tak jest :diabel: . I co z tym fantem zrobic? nasmarowac ? bo co do zmiany mechanika to jasne. Hej!

Tytuł:
PostNapisane: 11.lip.2005 22:05:50 
Klubowicz

Tytuł:
PostNapisane: 11.lip.2005 22:10:48 
Użytkownik

przy spuszczaniu z hamulca, zarowno recznego jak i noznego slysze z tylu takie "kwik"a jak powoli puszczam to jest" kwiiiikkkk

ten prosiaczek pewnie spowodowany jest tym, że gdy koło zaczyna się obracać, dopiero odpuszcza tłoczek.
Jak kupiłem swoją 200tke to jak zaciągnąłem ręczny, to później z nim musiałem jeździć - kocuszki w ogóle nie odbijały. Mechanik powiedział mi: "nowe zaciski" - 300 zyli za sztuke - no thanks. Kupiłem zestaw naprawczy po 20 pare złotych za sztuke, 3 godzinki w warsztacie, usmarowany w oleju po łokcie, ale się opłacało - ŻYLETA :)

Tytuł: Hamulec ręczny
PostNapisane: 11.lip.2005 22:30:43 
Użytkownik

czy blokująca się linka ktura powoduje że jedno koło jest lekko blokowane może mieć wpływ na to że nawet przy lekkim naciśnięciu hamulca zaczyna dzialać ABS .

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2005 06:48:30 
Użytkownik

Auto: Audi
cześć z tego co sobie tu poczytałem to reczny nie jest mocna strona audi mój reczny w Audi coupe nie dziła prawie wogole. tzn jak stoje pod takim kątem ze kulki ledwo sie turlają ( bardzo lekko turlają ) to działa a na asfalcie lub jakiej kolwiek innej nawierzchni podczas jazdy to moge zapomniec. zastanawiam sie czy przyczyną tego może być luźna nienaciągnieta linka.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2005 07:50:55 
Użytkownik

Iceman napisał(a):
cześć z tego co sobie tu poczytałem to reczny nie jest mocna strona audi mój reczny w Audi coupe nie dziła prawie wogole. tzn jak stoje pod takim kątem ze kulki ledwo sie turlają ( bardzo lekko turlają ) to działa a na asfalcie lub jakiej kolwiek innej nawierzchni podczas jazdy to moge zapomniec. zastanawiam sie czy przyczyną tego może być luźna nienaciągnieta linka.

ee, tam.. ja w moim poprzednim sedanie i obecnie w coupe mam reczny jak zyleta :)
wejdz pod autko i zerknij, przyczyn jest wiele.
konczace sie szczeki, linka itp...

-Volvo V70 II T5

-Audi 100 C4 Avant '92r. ABC (Rezanko: soczewki, 4 x el. szyby, roletki w tylnych drzwiach oraz tylnej szyby, dekory, ori 3 światło stop, 8 fabrycznych głośników, podświetlane nawiewy)
-Audi 100 C3 CD '83r. 2,0
-Audi Coupe GT '86r. KX
-Audi Coupe GT5S '82r. WN
-Audi 80 GLS 2D, '78r. 1,6

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2005 08:08:33 
Użytkownik

Panowie, hehehe ale jazda:D Wczoraj wsiadam sobie po raz pierwszy od mojego posta poprzedniego na forum w sp. hamulca recznego, do mojej B4. Odpalam auto, hamulec ciagnie od 1 zabka, na 1-zabku idzie ruszyc ale czuc ze hamulec reczny juz dziala, na 2 ząbku juz trzyma ladnie a 3-4 nie ruszy:D Po prostu jestem w szoku, moze ta konserwacja klockow i zaciskow jednak cos pomogla, a to ze mi sie wtedy zblokowal hamulec to mzoe byla jednorazowa akcja bo troche z kumplem popiszczleismy na rekawie wiec moglo sie cos zapiec:D Masakra wczesniej lapal mi dopiero na 4 ząbku, a do 3ciego drązek ciągneło się leciutko. A teraz do 1wszego juz sie ciągnie cięzej;-) Wszystko wyglada na sprawne, trzymaja obydwa kola heheh ale jazda;] Nie moglem uwiezyc ze juz mnie nie trzymato prawe kolo, wiec odpalilem auto i ruszalem na samym sprzegle i na 800 obrotach auto sie smialo toczylo wiec niema mowy o jakimkolwiek blokowaniu kol;) Dla penosci z 2-0 razy pozaciagalem reczny i puszczalem zeby sie upewnic ze nie blokuje sie;-)

Pozdrawiam :D

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2005 14:13:29 
Użytkownik

a ja mam kolejny problem hehe, chcacy odpiac linki od raczki hamulca recznego to trzeba zdejmowac oslony nad wydechem czy da sie to zrobic od gory rozbierajac plastiki ??? bo jak od spodu to bede musial skolowac kanal :(

Tytuł:
PostNapisane: 14.lip.2005 07:05:32 
Użytkownik

A jednak samo sie nic nie naprawi :/ Znowu sie wczoraj zablokował i tym razem już rozbrałem koło i okazało się, że blokuje sie taka dzwignia, która odciaga do gory linke gdy opuscimy drazek hamulca recznego do poziomu 0. Więc oprzeczyscilem z osadu, odrdzewilem i przesmarowalem porzadnie i teraz dziala zyleta :D :D :D Mam nadzieje, że teraz będzie odbijała bo za 3 dni jade na urlop hehehe w dłuższą podróż :)

Tytuł:
PostNapisane: 14.lip.2005 08:14:55 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
Czarek_S napisał(a):
na suchym asfalcie to raczej można zapomnieć - jak macie tarcze z tyłu to na ręcznym w zakręt nie wejdziesz. Nie wiem jak bębny - może lepiej pod tym względem. Co do quattro to na suchym oczywiście się nie da ale na śniegu też się da tylko sprzęgło trzeba wciskać albo chociaż puszczać gaz (silnik musi zacząć hamować)

Czarek chcesz przez to powiedziec ze bebny są lepsze? Mam z tylu bebny i reczny mam brzytwa - jak zaciagne to kolka szuraja bez znaczenia na jakim podlozu i wcale nie zaciagam go mocno :D

Tytuł:
PostNapisane: 14.lip.2005 09:42:28 
Użytkownik

tak chyba wyglada zestaw naprawczy o ktorym tu piszecie, przynajmniej taki udalo mi sie zdobyc za 40zl

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1