Piotr4888 napisał(a):
Wszystko ladnie pieknie, ale koszty są koszmarnie wysokie chociazby samych mat.
Aż takie koszmarne nie są, alternatywnie i po kosztach można użyć maty dekarskiej (kilka lat wstecz w volvie tak miałem).
Piotr4888 napisał(a):
Tunel tunelem jaki jest ale nie jest badziewiasty. Potrafi sie z niego wydobyc jak dla Mnie zaspokajajacy potrzeby niski ton.
Uwierz mi jest nie tylko badziewiasty ale koszmarnie badziewiasty i choć byś stawał na rzęsach nie wydobędziesz z niego niskiego tonu (nie wspominając, że bedą tam 13, które niskiego tonu ze względów konstrukcyjnych nigdy Ci nie dadzą, nawet wstawiając głośnik za 1000 zł/szt) ale najważniejsze, że Ci wystarczy.
Piotr4888 napisał(a):
Nie potrzebuje skrzyni, tuby, itp, gdyz Glowa Mnie zaraz boli od basu mocnego i meczy po dluzszym sluchaniu.
I tu się mylisz, wiesz dlaczego męczy bas i głowa Ci boli - bo słuchasz bomby atomowej (jak wcześniej napisałeś), a nie o to w muzyce chodzi. Ja w radiu mam ustawiony bass na 0. To ma być dźwięk, który "wprawia w drżenie długopis leżący na desce" a nie uderzenie, tzw. kick.
Piotr4888 napisał(a):
To ma tylko ladnie grac i tak grac bedzie, wiem o tym i juz.NA pewno skrzyni nie dokupie.Mowy nie ma. To jest Audi a nie Opel Calibra.
Gratuluje wiedzy. Uwierz, że to ładnie nie zagra, po prostu nie ma prawa ładnie zagrać. Wiesz kiedy ładnie Ci zagra, kiedy głośniki odtworzą pełny zakres. Ty w swoim zestawie (13 w pseudoskrzyni o jakości dziupli dla szpaków bez ładnego niskotonowego głośnika) nie usłyszysz nawet połowy muzyki nagranej na płycie. Każdy porządny zestaw samochodowy (a nawet mierny aspirującego do dobrego) musi mieć głośnik niskotonowy, inaczej po prostu się nie da. Ty mylisz sieczkarnię pod remizą w Calibrze z głośnikiem niskotonowym.