.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 16:57:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [a8] głośnik basowy bosse
PostNapisane: 24.lis.2012 21:37:06 
Użytkownik

Witam. Mam głośnik wyjęty z tylnego podszybia z A8. Głośnik basowy z czymś co wygląd ajak zwrotnica a jest opisane jako wzmacniacz 100w :/
Z całego ustrojstwa wychodzi 5 pinów.
Może mnie ktoś oświecić co do czego i po co tak?
jak to podpiąć pod radio?
Temat jest ogólnie taki, że mam megane cc i za nic nie ma tam miejsca na głośnik basowy a to rozwiązanie by ulżyło troszkę mojej głowie. Tylko jak ten głośnik wpiąć w instalację? Ominąć to ustrojstwo przy głośniku i podpiąć bezpośrednio, do radia, czy może przez wzmacniacz czy jak??
Z góry dzięi za podpowiedzi.
Pozdro

Tytuł: Re: [a8] głośnik basowy bosse
PostNapisane: 24.lis.2012 21:39:07 
Użytkownik

ps, jak temat jest w złym miejscu to sorka. Robiłem co mogłem, żeby sie nie pomylić ;)

PostNapisane: 25.lis.2012 08:25:51 
Użytkownik

Auto: Audi Cabrio 2,8 '94r.
tylny głośnik basowy systemu bose z audi to również wzmacniacz dla tylnych głosników w audi cały system jest tak zestrojony ze gra to całkiem przyjemnie ale nie głosno - musle ze jesli chcesz adoptować do swojego samochody sam głosnik to napewno nie bedzie takiego efektu jak w a8 , jesli chcesz dalej podpiąć głosnik to tez i on nie bedzie grał bez wzmacniacza który ma wbudowany w obudowę - generalnei grubsza historia i raczej szybciej by ci było kpupić zwykły dobry basowy głosnik i zbudowac skrzynke pod twoj smamochód (np zabudowac we wneke koła zapasowego lub boczne pukle ) niz bawić w tekie przeróbki zam głosnik jako głosnik jest zresztą średniej jakości i czasem 2 głosniki basowe bez skrzyni potrafią lepiej zagrać jak on - car audio to w gruncie rzeczy bardziej skomplikowana sprawa niz by sie mogło wydawac - ale walcz :peace:

Audi A4 B5 2,5TDI Avant model S4 S-line-było
Audi 80 B4 1,9 TDI 1Z Avant wirus by Digtronik - było :/
"moja Audica budzi emocje niczym dobra szpryca"

PostNapisane: 25.lis.2012 13:16:14 
Użytkownik

nie no... Gdyby byłą możliwość wsadzenia normalnego głośnika to luz. Problem w cario (każdym chyba) jest taki, że nie ma miejsca na duże głośniki. W a80 cabriolet upchnąłem. Tu natomiast w serji są 13" i niewiele więcej można zrobić (choć z przodu włożyłem 16 tki). Ten głośnik ma jedną dużą zaletę. Jest płaski a jego duża powierzchnia daje perspektywy na dość długą falę. Nie musi być głośno - grunt, żeby było trochę niskiego. Poza tym, ten samochód nie jest przewidziany na długi czas więc nie chcę się pakować w głębokie przebudowy.
Tak więc pytanie jest dużo prostrze - do czego są kabelki? rozpiska wtyczki jest potrzebna ;) JAk nie zagra jak trzeba, to nic nie stracę, a jak zagra to się zmieści pięknie pod fotelem.

PostNapisane: 25.lis.2012 23:14:18 
Klubowicz

Auto: E34
Ja bym na twoim miejscu zrobiłdobre 16stki na wmaku z przodu, u kolegi daje to rade i brzmi bardzo dobrze ;)

PostNapisane: 26.lis.2012 18:05:56 
Użytkownik

No faktycznie. Użyczycie innego sprzętu rozwiązuje problem z podłączeniem tego.

Strefa czasowa: UTC + 1