czesiu71089 napisał(a):
Witam wszystkich słuchajcie planuje kupić A3 z roku 2006-2008/2009 coś koło tego . Rozmawiałem z moim znajomym i chciałbym kupić właśnie jednostkę 2.0TDI i w tym właśnie moje pytanie . Proszę co mam kupić za kod silnika tzn , najlepszy i najmocniejszy silnik do kręcenia tzn : będzie zmieniany wydech , intercooler oraz będzie wstawiana turbina hybrydowa chciałbym wycisnąć ok 240km z tej A3 . Doradźcie które oznaczenie silnika jest najlepsze i najmocniejsze do tego typu spraw ( chodzi tez głównie o awaryjność ) ...
Pozdrawiam i czekam na jakies info
):)
zmiana intercoolera w tym silniku nic nie daje bo seryjny jest duzy i Fmic, jesli kupisz wersje 170KM to seryjna turbina udzwignei ci pod 240Km wiec tez bez sensu wydatek , no chyba ze chcesz gt2560r to co innego ale to nie do konca jest hybryda , kupuje sie odpowiednia przystawke na kolektor wydechowy i po sprawie , generalenie hybrydy to nie jest dobry pomysł (w wiekszosci hybrydy maja rozwiercona muszle czesci zimnej pod wiekszy wirnik aby przełozyc wszystko p&p)
co do silnika to wszystkie do 2008 r i poczatek 2008 są awaryjne i maja podobne bolączki , najgorsze sa te z komputerem siemensa niby szybszy ale bardziej awaryjny , zdarza sie, jak w przypadku silników 2,5 tdi, ze niektórym jezdzi bezawaryjnie i nie narzakają ale to zawsze do czasu, jeszcze wszystko przed nimi
no chyba trafisz na taki egzemparz hybrydowy silnika po przeróbkach układu smarowania to wtedy tak mozesz kupic , w tych silnikach jest równiez akcja serwisowa na wymiane wtrysków wiec przed zakupem dowiedz sie czy ktos zmieniał , najlepiej jak nie to sobie pojedziesz i zmianisz bezpłatnie i chociaz tu bedziesz wiedział ze na 200000 ci starczy tyle z mojej strony ... jesli coś pominołem niech koledzy dołożą