.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 16.sty.2025 09:02:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: B4 centralny na pilota + alarm
PostNapisane: 14.cze.2005 11:11:35 
Użytkownik

witam

tym razem w zupełnie innej sprawie ;)
mam w swojej audiczce zamek centralny pneumatyczny (pompeczka itd...)
jest jednak obsługiwany na kluczyk a interesuje mnie przerobienie go na pilota + ewenualne zamontowanie alarmu - bo jak już będe montował CZ na pilota to można by upiec 2 pieczenie na jednym ogniu :peace:
czy ktoś z Was może już to robił? jeżeli tak może posiadacie jakiegoś "manuala" ;) i instrukcje !!
poza tym interesują mnie jakieś informacje jaką centralke najlepiej całożyć ( z tego co się orientuje do Audi z pneumatyką musi być centralka z opóźniaczem min 5 sek.)
jakiej firmy najlepiej kupić....
co do alarmu to chciałbym założyć czujnik udarowy (wstrząsowy), ultra-dźwięki i 2 czujniki krańcowe !!

będe wdzięczny za wszelakie INFO

PZDR :)

Tytuł:
PostNapisane: 14.cze.2005 12:11:23 
Klubowicz

Ja kupiłem alarm z wyjściem do sterowania centralnym. Z tym, że żeby działało to zainstalowałem dwa przekaźniki, które wpiąłem do kabelków (od styków w siłowniku) zwieranych ruchem kluczyka w drzwiach. :)

Tytuł:
PostNapisane: 14.cze.2005 21:38:11 
Użytkownik

Ja proponuję dostępny na allegro alarm Magicar. Osobiście mam go w mojej B4. Zamek można wysterować + bez żadnych dodatkowych przekażników, pozatym ma nietypowe moim zdaniem ładne piloty. Jak chcesz mogę przesłać jego instrukcję i sam ocenisz.
Pozdrowienia.

Tytuł: ELITA E50 PRO
PostNapisane: 14.lip.2005 12:48:09 
Użytkownik

Proponuje jak w opisie 2x czujki ultradźwiękowe, czujnik poziomu i wstrząsów, centralka, syrena z własnym zasilaniem, 2x pilot, cały komplet 260 zł (allegro) nie ma problemu z centralnym (nie sugerujcie się schematem centralki). Centralny w b4 nie jest sterowny masą, ale da się zrobić ;) bez przekaźników :D

Tytuł: Re: ELITA E50 PRO
PostNapisane: 14.lip.2005 15:38:05 
Użytkownik

AdR napisał(a):
Proponuje jak w opisie 2x czujki ultradźwiękowe, czujnik poziomu i wstrząsów, centralka, syrena z własnym zasilaniem, 2x pilot, cały komplet 260 zł (allegro) nie ma problemu z centralnym (nie sugerujcie się schematem centralki). Centralny w b4 nie jest sterowny masą, ale da się zrobić ;) bez przekaźników :D

A moglbys skrobnac jakis rysunek jak to zrobic.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 15.lip.2005 07:19:34 
Użytkownik

TU http://www.pka.republika.pl/lock.htm opis centralnego. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 15.lip.2005 14:23:21 
Użytkownik

tak jak kolega wyżej również polecam alarm Magicar z Allegro, jest dość solidnie zrobiony i ma w sobie wszystko łącznie z przekaźnikiem sterowania zamka, immobilizerem, czujnikiem wstrząsowym i syreną

natomiast odradzam syreną z własnym zasilaniem, są droższe, akumulatorki maja badziewne i po jakimś czasie potrafią nawet w zimie rozładowac akumulator (sam tak miałem) i w sumie nie wiem po co to własne zasilanie, bo jak juz złodziej otworzy maskę żeby odłączyć akumulator to co za problem rozpieprzyć syrenkę - alarm Magicar ma zabezpieczenie przed zwarciem od kierunków, a piloty mają zajebisty zasięg i ładnie wyglądają, a gość który mi to zakładał zrobił mi nawet domykanie szyb na pilota, jednym słowem polecam

PS. nie jest to żadna reklama tylko opinia zadowolonego użytkownika

Tytuł:
PostNapisane: 15.lip.2005 22:19:38 
Użytkownik

Przy okazji mam pytanie bo elektryka to dla mnie raczej zagadka, przglądając allegro trafiałem na ofertę sprzedaży pilota, który "uczy" się kodów niektórych alarmów i wymieniany jest właśnie MAGICAR, czy SILICON ARS nie jest lepszy?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1