gitmar napisał(a):
Myszon, widać że w kwestii LPG masz blade pojęcie. Mniemam, że stąd Twoje posty (z przeszłości) kpiąco-plujące na LPG. Co z tego, że auto za 6 tys.
Oszczędności na instalce będą mścić się prędzej lub później. To nie ma chodzić "jakoś". Dobry, szybki, precyzyjny i trwały wtrysk kosztuje, reduktory muszą być odpowiednio wydajne, z zapasem, o montażu i jego estetyce nie wspominając bo to priorytet.
Ja o tym też nie byłem przekonany kilka lat temu, założyłem tanią sekwencję (2.5k zł w 2008 roku) do 2.8 30V ACK. Problemy zaczęły się szybciej niż później. Szukanie dziury w całym, częste wizyty u tych partaczy, którzy montowali itp. Skończyło się na tym, że wymieniłem wtryski,dysze,sterownik,filtry, czujniki,reduktor, chyba tylko butla została (aha, wielozawór też był źle zamontowany
). Wtedy przekląłem LPG, ale po modach i powrocie do normalności, strojeniu przez bardziej rozgarniętą w temacie osobę złość minęła
Do swojego starego kapcia (jak to pogardliwie określasz auta na tym forum), założyłem instalkę za blisko 5k, przejechałem jak narazie ok.30kkkm i odpukać problemów nie mam.
A tak w ogóle, o czym my mówimy, jak kolega stwierdził, że pali tak mało (13l) że nie będzie montował
Kurde
gitmar, że Tobie się chciało wyszukiwac moich postów na temat lpg sprzed kilku lat...pełna inwigilacja...
Zgadza się, miałem bardzo złe zdanie o lpg, które kojarzyło mi się, parchającymi, strzelającymi dużymi fiatami, czy polonezami...
Od dłuższego czasu zdanie zmieniłem, odkąd jechałem z taxiarzem, który na lpg II gen zrobił ponad 300tyś km...
Potem koledzy mieli, też jeździli, w końcu i mi się przypadkiem trafił samochód z lpg na chwilę, i zobaczyłem, że nie taki diabeł straszny..
Panowie, auto, kolega kupił stare, niewiele stosunkowo za nie zapłacił, i ja bym założył lpg tanie, ponieważ silnik starego typu, i też by jeździł na starego typu instalce...
Stary kapeć, tak mówię bo to prawda, sam jeżdżę takowymi, mam olbrzymi szacunek do starych aut, i uważam, że są lepsze od nowych, bo nie trzepią tak kieszeni jak nowe...
13l to może na 50km, nie na 100...