Na szczęście wtrysk okazał się ok- problemy z przewodem. Chociaż komputer wykazał, że trochę są "podmęczone" ale jeszcze podziałają... Wykazało mi jakieś słabe ciśnienie w pierwszym cylindrze...
przemik napisał(a):
4. Napęd pompy oleju jest taki jak w starych dobrych AFN/AVG etc.... nic nie trzeba tam robic.
Mechanicy mnie straszyli, że moje auto jest na dwóch wałkach i tak jak w Passacie B6 trzeba robić pompę na 100%... hmm.. Może się nie znają zbyt dobrze.
To całe szczęście, że nie trzeba nic robić przy pompie.
PS Na forum gdzieś wyczytałem, że wszystkie Audi A3 miały dobrej jakości napęd pomp- prawda to?
przemik napisał(a):
3. Tak glowice mają problemy.... pękają w BKD ale po 2007 Audi wyeliminowalo ten problem.
Bierze mi płyn z chłodnicy- początkowo myślałem, że gdzieś wycieka przez węża, ale nie widzę wycieku. W jakie roczniki głowic celować (jeśli to ona padła), włącznie z 2007??
Czy od Audi A3 2011-12 2.0 TDI będzie pasować(tam chyba były wtryski CR i chyba nie..)?
Co myślisz o akcjach na znanym serwisie- dają Ci zregenerowaną głowicę a Ty im oddajesz swoją + 1100zł? Coś chyba za drogo..