I co? nic z postu nie wynika, a knikląłeś sobie? masz już te kody? Czarno na białym jest kompletna tabela zawierająca wszystkie kody, łącznie z Twoim 22,5
.
A tak na marginesie (faza mi powiedziała
) - na podszybiu to masz czujnik NISKIEGO ciśnienia(8A0 959 483AA), - czujnik
WYSOKIEGO (22.5) ciśnienia znajduje się przy chłodnicy klimy... (8D0 959 482 - jak byś musiał kupić nowy)
Jak na mój gust - albo 'miszczu przebił' za dużo gazu i czujnik wyłącza, albo masz go zrypany, ze wskazaniem na przebicie jeśli mówił, że ciśnienie jest.
Tylko odradzami Ci (mimo, że mi podpadłeś
) stosowania praktyk takich jak mostkowanie, bo jeśli masz rzeczywiście za duże ciśnienie w instalacji i zrobisz zwore, możesz spie... sobie sprężarkę, wtedy narobisz sobie więcej roboty. Mi pracownik w warsztacie, gdzie nabijali klimę chciał 'zrobić lepiej' i nabić więecj gazu - przekroczył z 650gram na 800, i efekt był taki, ze klima ledwo chłodziła, a sprężarka 'wyła' przy ok. 1800-2000 obrotów (a czujnik jeszcze nie wyłączył, czyli nie był to aż tak wysoki stan, jaki może być u ciebie jeśli oczywiście czujnik jest sprawny). Jak zakumałem, że chyba to wina większej ilości gazu niż trzeba, to podjechałem z powrotem, i powiedziałem, żeby odessał i zrobił 650 tak jak ma być - i chłodzi, że aż kanały strzelają.