.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 17:14:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: mapa -użytkowników ,klubowiczy AKP
PostNapisane: 02.mar.2013 10:17:17 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
czyli o co chodzi a chodzi o to żeby na gogle maps polska zaznaczać swoje miejsce zamieszkania,
ułatwi to poniekąd lokalizację userów a tym samym ogólną integrację

Tytuł: Re: mapa -użytkowników ,klubowiczy AKP
PostNapisane: 02.mar.2013 12:29:50 
Użytkownik

Zrób to ale w dziale klubowego forum akp, na ogólnym sensu brak. A po drugie do integracji służą spoty- sam w innych markach, które posiadam poznałem masę spoko ludzi.

PostNapisane: 02.mar.2013 13:41:06 
Użytkownik

tak ale przykładowo szukasz auta ,znajdujesz jest na drugim końcu polski wchodzisz na mapę i widzisz kto ma najbliżej smarujesz pw z prośbą o oględziny ,czasem jest się gdzieś daleko od domu i ma się chwilę czasu można by było się z kimś styknąć z klubu na browara ,kawę ,
co do umieszczenia tego na klubowym , nie tylko klubowicze są pomocni i chętni do pogadania o audi lub dupie marynie

PostNapisane: 02.mar.2013 14:34:18 
Klubowicz

Wiesz co, może zamiast myśleć jak wykorzystać kogoś z AKP, daj coś od siebie. Jakiś dziwny pomysł z mapą i wypisywaniem do ludzi, bo czegoś potrzebujesz...

Pojaw się na kilku zlotach, pojaw się na jakichś spotach, wykaż trochę inicjatywy.

A potem sprawa już będzie bardzo prosta, nie będziesz potrzebował żadnej mapy, wyciągniesz telefon, powiesz "Cześć", "Co tam słychać ?", pogadasz 5min. i załatwisz wszystko z dobrym ziomem, z którym przegadałeś już długie godziny o audi, a przy okazji wypiłeś małe co nieco.

Proste ?

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

PostNapisane: 02.mar.2013 14:40:14 
Użytkownik

Pomysł jako taki jest warty jacka 3l co wieczór- ale zauważ ile problematycznych ludzi tu smaruje, ile charakterów- nie wierzę, że nie byłoby jakiejś chorej sytuacji z dawaniem sobie w zęby co by ulżyć testosteron'owi- na daną chwilę jak ktoś chce pomóc to się odezwie w nowym temacie dotyczącym prośby na oględziny-

przykładem może być tutejsza sytuacja sprzed kilku lat, gdy była a8 w LZ do obejrzenia, po wskazaniu usera z LBL (50km od LZ) doszło do nieprzyjemnych postów, sytuacji i p.w.

Jak internet długi i szeroki tak znajdzie się 0,1% cymbałów, którzy Twój zamysł zamienią w sprawę karną lub chociażby zepsucie nerwów itd.

Najlepiej jednak spotować.

PostNapisane: 02.mar.2013 15:51:47 
Użytkownik

Sprinter napisał(a):
Wiesz co, może zamiast myśleć jak wykorzystać kogoś z AKP, daj coś od siebie. Jakiś dziwny pomysł z mapą i wypisywaniem do ludzi, bo czegoś potrzebujesz...

Pojaw się na kilku zlotach, pojaw się na jakichś spotach, wykaż trochę inicjatywy.

A potem sprawa już będzie bardzo prosta, nie będziesz potrzebował żadnej mapy, wyciągniesz telefon, powiesz "Cześć", "Co tam słychać ?", pogadasz 5min. i załatwisz wszystko z dobrym ziomem, z którym przegadałeś już długie godziny o audi, a przy okazji wypiłeś małe co nieco.

Proste ?

to twoje pierwsze zdanie jest na prawdę nie na miejscu nie obrażaj kogoś kogo nie znasz , ciebie wykorzystywać nie mam zamiaru jak mi będzie potrzebne coś w okolicach wrocka zwrócę się do kogoś innego , pomagałem nie jednej osobie na tym forum ,kilka osób mi pomogło , korona z głowy mi nie spadła , nikomu się nie narzucałem , niestety ma zloty przyjeżdza wąska grupa ludzi a nie wszyscy z całej polski nie chcesz podawać swojej lokalizacji to po co masz wrocław w opisie , nie ogarniasz idei tego pomysłu nie jest ci potrzebny nie musisz podawać danych z kąd jesteś , pomysł jest zaczerpnięty z forum e-tawerna tam nikt nie stwarza problemów

PostNapisane: 02.mar.2013 16:40:21 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
mariuszj0808 napisał(a):
Sprinter napisał(a):

Proste ?

to twoje pierwsze zdanie jest na prawdę nie na miejscu nie obrażaj kogoś kogo nie znasz , ciebie wykorzystywać nie mam zamiaru jak mi będzie potrzebne coś w okolicach wrocka zwrócę się do kogoś innego , pomagałem nie jednej osobie na tym forum ,kilka osób mi pomogło , korona z głowy mi nie spadła , nikomu się nie narzucałem , niestety ma zloty przyjeżdza wąska grupa ludzi a nie wszyscy z całej polski nie chcesz podawać swojej lokalizacji to po co masz wrocław w opisie , nie ogarniasz idei tego pomysłu nie jest ci potrzebny nie musisz podawać danych z kąd jesteś , pomysł jest zaczerpnięty z forum e-tawerna tam nikt nie stwarza problemów

Trafiłeś jak kulą w płot kolego...
Akurat mały (wzrostem) człowiek z Wrocka, który Ci odpowiedział ma absolutną rację i podobnie jak Ja i wielu innych ma bardzo długi staż w tym klubie i na forum.
Naszą dewizą od lat jest "daj coś od siebie a dostaniesz dużo więcej od innych"...

PostNapisane: 02.mar.2013 17:09:49 
Klubowicz

mariuszj0808 napisał(a):
Sprinter napisał(a):

Proste ?

Mhm... Ja nie ogarniam idei tego pomysłu, a Ty nie ogarniasz idei istnienia klubu, idei istnienia najpierw wspólnoty ludzi, a potem pewnych zachowań, nie znasz też idei istniejącego od wielu lat audi assistance, bo przecież skąd...

Niestety "na zloty przjeżdża wąska grupa ludzi" ? A co to ma znaczyć ? Nie znam Cię, bo i skąd ? Nie widziałem Cię na żadnym zlocie AKP, a moja pamięć sięga wszystkich tak od 2006.

Jakiś problem zawiązać trochę przyjaźni na żywo, zamiast klepać o jakichś mapach przez internet ?

First things first.

... Rympel 666 ...

PostNapisane: 02.mar.2013 18:22:45 
Użytkownik

macie swój ekskluzywny klub gdzie user nie ma wstępu , nic mi do tego ale jest też forum zewnętrzne i tu jesteście w mniejszości , nie umniejszam wam waszej rangi ale bez userów to forum świeciło by pustkami i tak podupadło w ciągu kilku lat ,
user też człowiek i może być bezinteresowny macie swoje asistance czego my nie możemy mieć swojego ,
myślicie o swoich kolegach z dopiskiem "klubowicz" a ja myślę o wszystkich userach i klubowiczach więc raczej egoistą nie jestem ,
rzuciłem propozycję umieszczenia swojej (osoba sama dobrowolnie wysyła zgłoszenie z przybliżonym miejscem zamieszkania ) lokalizacji na mapie polski ,

wracając do zlotów nie widziałem was na zlotach w anglii ani na majówkach vag-a , za daleko terminy nie pasowały , nie wiedzieliście ,że coś się dzieje ? o wpłacie na serwer od półtora roku ani słychu ani widu
sorry chłopaki ale bezinteresownością od was nie bije w stronę userów chociaż zdarzają się rodzynki i gitary
zresztą po co rozwijać temat i tak pójdzie do kosza

PostNapisane: 02.mar.2013 18:38:25 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Nie ma na tym forum forum zewnętrznego ani forum ekskluzywnego.
Sprinter wspomina o zlotach od 2006 a ja nie pamietam abym był nawet na spocie. I nie przeszkadzało mi w dawnym okresie czasu wspomagać klubowiczów w zakupie części w "dobrych cenach" i w załatwianiu "niemożliwego". Gdzie nic nie musiałem tylko chciałem ,bo swojej roboty na miejscu w dawnych czasach miałem opór.

Więc nie mów mi że nikt nie ma wstępu na "ekskluzywne" forum (którego w sumie nie ma), bo ma je każdy. Trzeba chcieć....

A pomysł z mapami fajny tylko że głupi. Ockniesz się gdy w niedziele o 3 rano zadzwoni Ci user z 1 postem i będzie żądał od Ciebie pomocy. I w sumie nic w tym złego , skoro świadomie podasz swoje dane i chęć niesienia pomocy.

Pozdrawiam

Ps W dobie internetu w smyrfonach i możliwości dostępu do forum każdy może się z kim chce kontaktować w każdej chwili.

PostNapisane: 02.mar.2013 18:41:06 
Moderator

Auto: V70
Od lat funkcjonuje Audi Asistance i wystarczy.

PostNapisane: 02.mar.2013 19:04:50 
Klubowicz

mariuszj0808 napisał(a):
macie swój ekskluzywny klub gdzie user nie ma wstępu , nic mi do tego ale jest też forum zewnętrzne i tu jesteście w mniejszości , nie umniejszam wam waszej rangi ale bez userów to forum świeciło by pustkami i tak podupadło w ciągu kilku lat ,
user też człowiek i może być bezinteresowny macie swoje asistance czego my nie możemy mieć swojego ,
myślicie o swoich kolegach z dopiskiem "klubowicz" a ja myślę o wszystkich userach i klubowiczach więc raczej egoistą nie jestem ,
rzuciłem propozycję umieszczenia swojej (osoba sama dobrowolnie wysyła zgłoszenie z przybliżonym miejscem zamieszkania ) lokalizacji na mapie polski ,

wracając do zlotów nie widziałem was na zlotach w anglii ani na majówkach vag-a , za daleko terminy nie pasowały , nie wiedzieliście ,że coś się dzieje ? o wpłacie na serwer od półtora roku ani słychu ani widu
sorry chłopaki ale bezinteresownością od was nie bije w stronę userów chociaż zdarzają się rodzynki i gitary
zresztą po co rozwijać temat i tak pójdzie do kosza

Kompletnie nie rozumiesz co się do Ciebie pisze... Robisz jakieś sztuczne podziały... Wy, my, dżizas... Przyjmij wreszcie do wiadomości, że to nie klepanie na forum buduje relacje, ale stanowi jakiś drobny wstęp. Wchodzisz w rolę jakiejś ofiary (wręcz całej rzeszy takich ludzi), której nikt nie daje szansy... a ja piszę że nic nie stoi na przeszkodzie pojawić się na zlocie, dobrze zabawić i poznać ludzi...

To jest Audi Klub Polska, czy mi się zdaje, bo coś wspominasz o innym kraju albo jakichś VAG'ach... A może chcesz żeby 150 osób wsiadło w samochody i przejechało 1700km na spota pod marketem tesco na obrzeżach Londynu ?

Znam conajmniej klika osób, które mieszkają/mieszkały na wyspach i im to nie przeszkadzało w odwiedzaniu organizowanych i reklamowanych w odpowiednim dziale zlotów...

A już ocena, kto jest w porządku, a kto nie, w świetle tego, że w zasadzie nikogo nie znasz, można przyjąć, za lekką przesadę.

P.S. Adam masz zasługi jak stąd do Anglii dla AKP, więc tu nie ma nawet o czym dyskutować. ;)

... Rympel 666 ...

PostNapisane: 02.mar.2013 19:20:40 
Użytkownik

nikt tu nie mówi o podawaniu nr tel , wchodzi ktoś na mapę znajduje osobę pisze mu pw , chcesz pomóc pomagasz nie to nie ,nie masz obowiązku , nie zawsze musi chodzić o jakieś wielkie poświęcenia
niestety nawet wasze asistance nie pokrywa polski co 30 km , dajcie szansę wykazać się użytkownikom , uczmy ludzi pomagać sobie ,
w anglii mieszkałem sam koło peterbrough gdy miałem wolne nudziłem się nie było nawet do kogo gęby otworzyć ,na sam koniec przypadkiem poznałem metyoo szkoda ,że tak póżno i miałem w końcu z kim pogadać o tym co nas interesuje ,podjechać gdzieś z nim (znał lepiej miasto niż ja) okazał się równym gościem a jest tylko użytkownikiem na forum
zgadzam się ,że są plusy i minusy ale czasem warto przymknąć oko
dla czego uważam ,że to dobry pomysł bo na e-tawerna znalazłem kogoś z kim mogę popykać z wiatrówki w mojej okolicy a myślałem ,że najbliżej to albo lublin albo warszawa

viewtopic.php?f=32&t=121555
nie muszę czytać wszystkich postów żeby pani ewie obejrzeć auto , bo pani ewa sprawdza kto jest z okolicy ,pisze wiadomość i prosi a nie żąda obejrzenia auta ,pw szybciej rzuci mi się w oczy niż jakiś post
ludzie każdy z nas miał kiedyś jednego posta

PostNapisane: 02.mar.2013 20:55:56 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
Mariusz, sam tworzysz podziały, o których my nawet nie wiemy.

Zapominasz też, w swoim pomyśle, o tym, że osoba, która znajduje się w okolicy Twojego domniemanego interesującego Cię auta (czy tam czegokolwiek innego), musi CHCIEĆ je obejrzeć i się na tym znać, przynajmniej w jakiś sposób.
Mi osobiście byłoby głupio prosić obcą osobę, której nie znam osobiście, lub chociaż rozmawiałem z nią dłużej na tyle, aby ją poznać, aby mi obejrzała auto, bo niestety, ale z wiarygodnością niewiele będzie mieć to wspólnego (ot chociażby taka sprawa).
Uważam, że po pierwsze, podforum "kupujemy audi" spełnia z nawiązką Twoje założenia (bo osoba, która będzie chciała i mogła i tak odpowie), po drugie, wyświetlając sobie listę zarejestrowanych użytkowników forum, możesz ją posortować po miejscowości, wiedziałeś o tym?
Postaraj się pomyśleć trochę dalej niż czubek własnego nosa, to naprawdę się przydaje, bo Sprinter, jak i reszta jasno Ci wytłumaczyli, o co chodzi i w których miejscach się mylisz jak stąd do Workuty, w której to Morgoth szerzył chwałę Audi ;)

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

PostNapisane: 02.mar.2013 23:59:38 
Moderator

Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
Klub zewnętrzny, tylko ludzi naprawdę znających się - ja do nich nie należę - ale serio jestem w 200% za tym i tylko tym !! (zresztą co mam w pompie to od X lat jestem tutaj i 3-5 razy płaciłem w ciemno na AKP i NIC nie wymagałem i nie wymagam w zamian)
Nie dzieciom neo - co szukają przyjaciół na necie - i albo liczą na tanią kasę, albo odwrotnie ufają nowym userom co mają 30+ postów i kupują części za kasę z góry.
I żeby nie było - jestem programistą - i wiem co mówię - a że 90% mi nie uwierzą to nie ważne - bo internet teraz to biznes a nie uczciwe kontakty....
Ale ja się wybieram i napewno inaczej pogadamy w 4 oczy... zresztą mam parę gratów do wzięcias - nie takie najgorsze - za darmo - tylko odbierzcie osobiście....

Honda NC750S DCT '2019 [09.2019-teraz] R2
Email: lukaszgryglicki@o2.pl, tel: 693582014
Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 03.mar.2013 00:09:30 
Użytkownik

http://www.e-tawerna.pl/viewtopic.php?t=11212
tu działa to od kilku lat i nikt nie narzeka i ludzie uważają to za dobry pomysł

1. Audi Klub Polska jako taki nie ma jeszcze osobowości prawnej, a zatem statutu. Jednak należy pamiętać, że Użytkownik auta spod znaku AUDI powinien się zachowywać tak, jak predysponuje go do tego ta szlachetna Marka. Nienaganna kultura osobista jest wysoce ceniona w klubie, na forum i w kontaktach osobistych. Każdy klubowicz powinien szanować innych członków klubu, dbać o swoje zacne autka, stanowić przykład użytkownika samochodu dla właścicieli aut innych marek. AUDI TO KULTURA, DOSTOJNOŚĆ, STYL.
2. Nie znosimy dresiarstwa (nie chodzi tutaj o sposób ubierania się ale zachowania). Wszelkie przejawy chamstwa są i będą tępione.
3. Każdy nowy użytkownik powinien wpisać dane w swoim profilu, a w szczególności miasto, z którego pochodzi.

może mi to ktoś przeczytać ze zrozumieniem bo jak ja czytam najprawdopodobniej błędnie interpretuję regulamin ,
zaproponowałem graficzne rozwiązanie punktu 3 dla zainteresowanych ,
przekręciliście dobre intencje w coś zgoła innego , bo od razu był by obowiązek podawania numeru tel ,dokładnego adresu i pewnie konta bankowego , no niestety idea ludzie ludziom tu nie zaistnieje
a tym samym szlachetność marki audi jest mitem

PostNapisane: 03.mar.2013 08:37:25 
Użytkownik

nie rozumiem o co toczycie piane, jak ktos chce robic mape z uzytkownikami cytuje: "dajcie szansę wykazać się użytkownikom" to prosze bardzo niech zrobi, wrzuci na forum a napewno ktos sie zapisze.

druga sprawa, to nie jest zaden elitarny klub gdzie uznaje sie tylko szlachetnosc marki,regulamin jest sztywny jak pal a jak nie posiadasz audi pod domem to wypad.

owszem czasem ktorys z mod'ow jest nadgorliwy ale gdyby nie oni to juz dawno dzieci "emostrady" opanowalyby forum.

Sam jestem na AKP od 2007 i mam status "uzytkownik" co w niczym mi nie przeszkadza i nie ujmuje,
pare moich postow wnioslo jakas pomoc a i ja skubnelem kilka porad od innych, ludzie poznaja sie nie znajac sie osobiscie,

na spoty, zloty praktycznie nie latam bo specyfika mojej pracy nie pozwala,
jak mi sie uda to wsiadam w auto i pojawiam sie na spociszu, czy to warszawa czy olsztyn, itd.
nikomu to nie przeszkadza i nikt nie ma pretensji ze zadko jestem.

jest Audi Asistance, figuruje w nim i jak ktos ma ochote to dzwoni do mnie z problemem czy z flaszka i tyle.

osobiscie do mapki sie nie zapisze jak bedzie bo nie mam potrzeby pokazywac kazdemu gdzie aktualnie dokladnie mieszkam,{samo miasto wystarczy}

{ o to ci w domysle chodzi zeby widziec odleglosci od danego uzytkownika w miescie, dzielnicy,wiosce}

100C4/S4 4.2 V8...było
accord V .....było
Łoś V70 w AEL'u było
w211 3.2lpg 2003r czarny sedan było
A6c6 3.0 tdi było
s124 605.911 pojechał dalej nabijać km

PostNapisane: 03.mar.2013 09:40:11 
Klubowicz

Auto: Q7 4M
z tego co pamiętam to "klubowiczami" zostali wszyscy, którzy zrzucili się na opłatę za serwer i domenę.

jest:
Q7 4M 3,0 TFSI 419 PS/512 Nm
było:
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

PostNapisane: 03.mar.2013 10:27:07 
Użytkownik

{samo miasto wystarczy}

{ o to ci w domysle chodzi zeby widziec odleglosci od danego uzytkownika w miescie, dzielnicy,wiosce}
są ludzie rozsypani po małych miejscowościach , niektórzy mają tylko kilka kilometrów do siebie a się nie mogą się odnależć , możesz podać środek pola koło pcimia dolnego ważne żebyś mieszkał w pobliżu tego (2-3-4 km ) środka pola , przybliżona lokalizacja dla ułatwienia nawiązania nam kontaktu z osobami w naszej okolicy

PostNapisane: 03.mar.2013 10:46:59 
Użytkownik

mariuszj0808 napisał(a):
{samo miasto wystarczy}

są ludzie rozsypani po małych miejscowościach , niektórzy mają tylko kilka kilometrów do siebie a się nie mogą się odnależć , możesz podać środek pola koło pcimia dolnego ważne żebyś mieszkał w pobliżu tego (2-3-4 km ) środka pola , przybliżona lokalizacja dla ułatwienia nawiązania nam kontaktu z osobami w naszej okolicy

to sie sprawdzi w malej miejscowosci

100C4/S4 4.2 V8...było
accord V .....było
Łoś V70 w AEL'u było
w211 3.2lpg 2003r czarny sedan było
A6c6 3.0 tdi było
s124 605.911 pojechał dalej nabijać km

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1