.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.sty.2025 20:46:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: katalizator i sonda lambda
PostNapisane: 17.lip.2005 19:28:00 
Użytkownik

Witam wszystkich na forum mam małe pytanko, jestem posiadaczem Audiczki B4 2000 E 93 rok, od niedawna hm o co mi chodzi a mianowicie padł mi katalizator (ceramika w nim się posypała) wywaliłem środek tz.wyczyściłem i zostawiłem samą puszkę, po około miesiąca czasu padła mi sonda lambda (tak sądzę ) silnik na wolnych obrotach nie równo pracuje(silnik krokowy i wtrysk rozruchowy jest OK) i problemy są z odpalaniem nawet jak silnik jest ciepły jak jadę jest ok-co to może być??? czy sonda lambda i katalizator mają coś wspólnego z tym ? czy można jeździć na samej sondzie lambdzie (dobrej) bez katalizatora? Proszę o pomoc bo już nic mi ciekawego do głowy mi nie przychodzi-dzięki pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 19.lip.2005 09:37:52 
Użytkownik

ja wywalimem kata, wspawalem rurke i nic sie nie zmienilo w pracy silnika,

tyle ze moze wywalajac ta ceramike moze uszkodziles sonde a pozniej sie o tym dowiedziales...

pozatym sonda dzieki obecnosci katalizatora sie szybciej nagrzewa,

sprawdz miernikiem czy sonda dziala

Tytuł:
PostNapisane: 19.lip.2005 09:47:56 
Użytkownik

U mnie niunia smiga bez kata bo stary padl i jest OK w poprzedniej tez go nie bylo bo ktos wsadzil stumienice i chodzila bez problemu.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1