Witam , mam taki problem a mianowicie od jakiegos czasu autko po postoju dluzszym jak 8 godzin ciezej pali , teraz nie ma problemu bo takie odpalanie to jeszcze nie tragedia ale boje się co bedzie zimą , czytalem rózne fora śledziłem tematy ale mój objaw jednak jest troszkę inny wieć zakładam nowy temat.Więc tak na początku poczytałem fora odpiołem czujnik temp , nadal bez zmian więc go wymieniłem na nowy. Oddałem samochód do warsztatu specjalizujących się w silnikach TDI AUDI SKODA SEAT VW.
DIagnozował mechanik pare dni nic nie wykryło na vagu, wszystkie parametry mam po podpieciu vag okej , kąty wtrysków itp itd. Pytanie czy może być to wina rozrusznika , kiedyś mi coś w nim piszczało , oddałem niby do regeneracji wykosztowałem się 180 zł a dalej po porannym odpalaniu czasem coś w nim jakby strzelalo ,i być moze spowoaniało ruch silnikiem , auto wystarczy ze postoi ok 8 h i znow mam ten problem . Auto ma pelną moc , nie kopci na ciepłym pali ok Wystarczy ze go odpale pochodzi 1min i już go moge odpalać bez problemu , paliwo się nie cofa sprawdzał mechanik specjalnie zalozyl węzyki przezroczyste , akumulator naladowałem prostownikiem i zaraz pojechalem tam gdzie diagnozują i jest OK . Auto po odpaleniu od razu chodzi ładnie , nie rzuca silnikiem itp. Tak jak mówie diagnozował to co można vagiem oraz te cofanie sie paliwa a rozrusznik wykluczył poniewaz powiedzialem ze dalem do naprawy ,lecz zaczynam wątpic ze został naprawiony w prawidowy sposób, być może wyczyscili i mi kit wcisneli ze nie wiem co wymieniali. Dodam ze nieraz w 3 4 stopniach zapali ladnie bez problemu a nieraz w 5 7 czy 13 stopniach kręci . Dzieje się to tak czy jest minus 5 czy 15 stopni na plusie . Daje link do filmu z dzisiejszego porannego odpalania . Proszę o pomoc !!
http://www.youtube.com/watch?v=fG5cg6Harrk Dodam ze po tym jakby strzelaniu metalicznym taki auto od razu zalapuje , gdy nie wystepuje ten dzwiek tez kreci tak jak dzisiaj na podanym filmie , lecz zdarzy się i tak ze nieraz zapali ładnie PROSZE Z GÓRY O POMOC bo już rozladam ręce .