Witam, na forum już trochę siedzę lecz nigdy się nie logowałem i nie udzielałem. Z góry przepraszam jeśli to jest zły dział itp.
A więc do rzeczy. Czas najwyższy na przesiadkę ze 100 konnego małego klekota na coś innego, z naciskiem na Turbo benzynę, lecz nie wykluczam tutaj oczywiście diesla oraz LPG. Budżet - 30 tysięcy +- . Szukam auta którym zrobię większą trasę problemu i nie będzie awaryjne - no i oczywiście ekonomiczne
Tak bez żartów to chciałbym żeby auto nie paliło więcej niż 10 w trasie i 15 w mieście. Roczne przebiegi oscylują w granicach 20 tysięcy. Bardzo ważne jest też wnętrze, na dłuższe trasy jeżdżę nowszym modelem BMW gdzie w środku strasznie mi się podoba i bardzo miło mi się połyka tym kilometry.
Odrazu chciałbym zaznaczyć że auta nie trzymają się jednego segmentu i moje typy aut trochę się różnią. No więc do rzeczy.
1. Audi S4 b5 - Wydaje mi się, że jest to bardzo dobry kompromis między osiągami spalaniem i kwotą zakupu, do tego 2.7biT daje duże możliwości modyfikacji w przyszłości.
2. Audi S6 c5 - To co wyżej, + v8 pod maską. Oszałamiający dźwięk jak dla mnie tej jednostki ( przelot ) i wydaje mi się dość mało awaryjną jednostką? Do tego strasznie mi się podoba wygląd.
3. Audi A8 d2 - Co tu dużo mówić.. Jak dla mnie Ponadczasowa linia, świetne wyposażenie, odpowiednie osiągi ( 4.2 v8 ) - Idealna limuzyna. Dużo poruszam się tym autem z przyjacielem i strasznie cenie jego wygodę.
4. Audi A4 b7 - Silniki jakie mnie w tej budzie interesują to 2.0 Tfsi oraz 3.0 tdi. Świetnie wygląda, dobre wyposażenie no i przede wszystkim auto dużo świeższe - co za tym idzie brak charakteru auta... Mimo wszystko auto mi się podoba i wydaje bardzo przyjemne.
5. Vw golf V GTI - 200 km - dobre spalanie, w miarę jedzie, stylistycznie mi się podoba, jednakże to nadal golf, boję się że auto mi się szybko znudzi i nie będzie mi dawać przyjemności z jazdy.
6. Bmw e46 - 330d lub 330i tutaj z skłonnością na diesla. Jestem wielkim fanem tej marki tego nie ukrywam, stylistycznie auto jest dla mnie cudowne, od zawsze marzyłem o niej w wersji coupe, jednakże wchodząc do środka czar troszkę pryska - a jestem osobą której zależy na wyposażeniu gdzie każde wymienione przeze mnie Audi bije tutaj e46 na głowę. Miałem okazje parę razy poruszać się tym autem i bardzo mi się fajnie tym jeździło, do tego jak mówiłem jestem pasjonatem tej marki.
Duży rozstrzał aut jak widać ale każde auto ma w sobie coś co mnie w jakiś sposób przyciąga. Jeśli na któreś auto po prostu mnie nie stać proszę odrazu sprowadzić mnie na ziemię, prosiłbym także o wypowiadanie się ludzi którzy danymi modelami jeździły i mają coś do wniesienia. Jeszcze raz zaznaczę, wielkim priorytetem jest dla mnie Awaryjność! Jestem studiującym zaocznie studentem i jeśli sypną się wydatki rzędu 5 tysięcy auto będzie musiało przez dłuższy okres stać a ja nie będę miał środka transportu. Przepraszam za to że chyba nic nie klei się kupy i za rozlazłość
Liczę na wyrozumiałość i pomoc. Czekam na pytania podpowiedzi oraz może na inne propozycje