.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 10:47:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A4 B6 - Potrzebuje Waszej pomocy
PostNapisane: 13.gru.2013 11:49:09 
Użytkownik

Witam!

Po długich namysłach zdecydowałem się na Audi A4 B6 1.9TDI. Znalazłem na allegro parę ciekawych opcji, ale pokażę Wam dwie, które mnie najbardziej zainteresowały. Chciałbym poznać Wasze zdanie na ich temat.

Oto pierwsza, która zdecydowanie najbardziej mi się podoba, plusem jak dla mnie jest to, że właściciel w kraju jeździł już nim 2 lata oraz jest niedaleko mnie:

http://otomoto.pl/audi-a4-1-9tdi-130km- ... 39929.html

Tutaj drugi samochodzik:

http://otomoto.pl/audi-a4-1-9-tdi-klima ... 30845.html

Dziękuję za poświęcona uwagę i pozdrawiam!

Tytuł: Re: Audi A4 B6 - Potrzebuje Waszej pomocy
PostNapisane: 13.gru.2013 12:32:43 
Użytkownik

Co dziwne oba auta nie są modelowo 2004 bo te mają malowane dokładki. Z pierwszego weź vin i mogę dać Ci namiar na człowieka który sprawdza historię a w drugim jest multitronic który potrafi sprawdzić bardzo bardzo dużo problemów. Drugie auto wyposażeniem przypomina trochę Włocha więc jego stan może być średni. To czy jeździł 2 lata jest atutem moim zdaniem podlega dyskusjom - nawet jak w ASO będziesz miał ostatni przegląd dajmy dwa lata temu to nie wiesz ile gość zrobił? Jedni takimi samochodami robią 10 tys inni 60 tys rocznie a przebiegu z wyglądu po tym samochodzie nie poznasz. Ja miałem 5 lat taką A4 więc wiem o czym mowa.

W drugim aucie vin jest kłamstwem:
WAUZZZ8E65A035206
Ta piątka mówi o roku modelowym auta które tak jak powiedziałem nie jest nawet modelowo 2004 - szare dokładki zderzaków. Roczniki 2004 mają malowane dokładki, nawet niektóre z końcówki 2003 miały. To jest jedna wielka ściema i jeszcze multi na pokładzie.

PostNapisane: 13.gru.2013 12:44:27 
A4_Dominik_WAW napisał(a):
Co dziwne oba auta nie są modelowo 2004 bo te mają malowane dokładki. Z pierwszego weź vin i mogę dać Ci namiar na człowieka który sprawdza historię a w drugim jest multitronic który potrafi sprawdzić bardzo bardzo dużo problemów. Drugie auto wyposażeniem przypomina trochę Włocha więc jego stan może być średni. To czy jeździł 2 lata jest atutem moim zdaniem podlega dyskusjom - nawet jak w ASO będziesz miał ostatni przegląd dajmy dwa lata temu to nie wiesz ile gość zrobił? Jedni takimi samochodami robią 10 tys inni 60 tys rocznie a przebiegu z wyglądu po tym samochodzie nie poznasz. Ja miałem 5 lat taką A4 więc wiem o czym mowa.

W drugim aucie vin jest kłamstwem:
WAUZZZ8E65A035206
Ta piątka mówi o roku modelowym auta które tak jak powiedziałem nie jest nawet modelowo 2004 - szare dokładki zderzaków. Roczniki 2004 mają malowane dokładki, nawet niektóre z końcówki 2003 miały. To jest jedna wielka ściema i jeszcze multi na pokładzie.

To w takim razie mój VIN też jest kłamstwem. Mam nie malowane dokładki,a po VIN auto modelowo 2005 rok produkcji 2004. Może malowane dokładki były w bogatszych opcjach??...
Tak czy siak nie siej defetyzmu :peace: VINEM SIĘ NIE JEŹDZI TYLKO AUTEM

PostNapisane: 13.gru.2013 12:49:29 
Użytkownik

Ja tam nie wiem jakie Ty masz auto ja już widziałem wiele vinów tych aut sam miałem auto z 2001 roku które w vinie miało 2 więc modelowo było 2002 i dokładek nie miało malowanych. Teraz posiadam A4 w vinie 5 i auto ma datę produkcji 2004 więc modelowo 2005 i ma oczywiście malowane dokładki. Chyba wiem co sprzedaje bo jak widać Ty nie do końca.
To Ty kolego nie siej defetyzmu bo udowodnię Ci że na A4 znam się znacznie lepiej niż Ty. Kolego w kodach wyposażenia A4 nie ma opcji malowane nie malowane dokładki !
A pisanie o tym że dokładki malowane były w bogatszych wersjach obnaża Twoją niewiedzę odnośnie tych samochodów. A co do Twojego auta masz może początek roku 2004 albo hmmmm ja tam już za czyjeś auta nie odpowiadam :D

PostNapisane: 13.gru.2013 13:14:12 
A4_Dominik_WAW napisał(a):
Ja tam nie wiem jakie Ty masz auto ja już widziałem wiele vinów tych aut sam miałem auto z 2001 roku które w vinie miało 2 więc modelowo było 2002 i dokładek nie miało malowanych. Teraz posiadam A4 w vinie 5 i auto ma datę produkcji 2004 więc modelowo 2005 i ma oczywiście malowane dokładki. Chyba wiem co sprzedaje bo jak widać Ty nie do końca.
To Ty kolego nie siej defetyzmu bo udowodnię Ci że na A4 znam się znacznie lepiej niż Ty. Kolego w kodach wyposażenia A4 nie ma opcji malowane nie malowane dokładki !
A pisanie o tym że dokładki malowane były w bogatszych wersjach obnaża Twoją niewiedzę odnośnie tych samochodów. A co do Twojego auta masz może początek roku 2004 albo hmmmm ja tam już za czyjeś auta nie odpowiadam :D

Nie indycz się tak bo ja nigdzie nie napisałem,że się nie znasz,albo,że ja się znam lepiej... nie napisałem też,że malowanie dokładek to była opcja :galy: etc... Jeszcze 10 postów nie napisałeś,a już się spinasz... nie denerwuj się na pewno uda Ci się sprzedać auto :peace:

PostNapisane: 13.gru.2013 13:27:04 
Użytkownik

Heh ja się nie denerwuje z żadnego powodu :) nie mam takiego usposobienia i powodów. A auto jednak dyskretniej sprzedaje niż inni a jestem tutaj od wczoraj w sumie. Kolega chciał pomocy przy zakupie to trzeba mu pomóc.
Do autora
Zadzwoń po vin pierwszego zapytaj czy poda Ci go. Jeżeli tak to dobry znak. Pamiętaj że w 2004 roku w sterowniku silnika masz zapisany przebieg - tam handlarze też cofają ale już tacy bardziej profesjonalni. Podepniesz VCDS-a i będziesz miał czarno na białym a jak Ci nie pozwoli to masz kolejny znak że coś jest nie tak.
Tego multi ja osobiście bym sobie odpuścił tak jak pisałem, dobrze się tym jeździ gorzej naprawia. Jest sposób podstawowy na sprawdzenie tej skrzyni mogę się teraz mylić bo nie pamiętam - stajesz pod górkę wrzucasz D i puszczasz hamulec i jeżeli auto toczy się w dół coś jest nie tak ze skrzynią (ostatnie zdanie trzeba by jeszcze u kogoś potwierdzić bo gdzieś słyszałem taką opinię).

PostNapisane: 13.gru.2013 13:57:52 
Użytkownik

Dzwoniłem o numer VIN, dostałem odpowiedź, że dostanę go za godzinkę, ponieważ teraz jest zajęty i nie może tego przerwać. Czekam na smsa i podam tutaj VIN

PostNapisane: 13.gru.2013 14:53:48 
Użytkownik

Podaje numer VIN, czy ma ktoś okazję sprawdzić prawdziwość auta numer 1 po tym numerze: WAUZZZ8E94A237567

PostNapisane: 13.gru.2013 15:17:49 
Użytkownik

Poszło Pw. tak jak umiałem tak pomogłem - jeżeli chodzi o ten numer to tutaj już widzisz jest 4 ale dziwne z tymi dokładkami ... auto wydaje się w miarę ok :) ale po zdjęciach ciężko coś konkretnego powiedzieć. Mówił że było gdzieś malowane ?

Strefa czasowa: UTC + 1