.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 17:08:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A6 C4 2.6 problem z odpaleniem i gaśnie podczas jazdy
PostNapisane: 10.gru.2013 07:34:50 
Użytkownik

Witam wszystkich mam problem z moja A6 C4 2.6 mianowicie po odpaleniu na zimnym silniku w momencie kiedy wchodzi na "ssanie" zaczyna się dławic i czuć benzyną pochodzi troszkę i jest ok. Jak ruszam a silnik nie jest jeszcze do końca rozgrzany to jak odpuszczam pedał gazu autko jeszcze ciągnie przez 2,3 sek. i zaczyna zwalniać, najgorsze jest to że nie spodziewam się kiedy autko zacznie się dławić (jakby go zalewało) podczas jazdy nieciągnie tylko na niższych obrotach gaśnie. Wymieniłem już świece, kable, filtr paliwa, silnik krokowy, przepustnica wyczyszczona, czujnik temp. cieczy chłodzącej nowy i cewka też. A autko jak "świrowało tak świruje. Bardzo proszę o jakąś pomoc.
Ps. gazu brak

Tytuł: Re: A6 C4 2.6 problem z odpaleniem i gaśnie podczas jazdy
PostNapisane: 19.gru.2013 16:18:11 
Użytkownik

Carlos czy uszczelniłałeś kolektor ssący? Sprawdzałeś sondy lambda? jeśli nie to odłącz je i odpal zimny silnik, wówczas komputer będzie widział wartości zadane, nie mierzone. Podłącz Vag'a jeśli masz taką możliwość i sprawdź bloki danych. Ja walczyłem z moją i finalnie wymieniłem ECU(komputer silnika) wówczas jak ręką odjął! W razie wątpliwości pytaj!
Pozdro.

A6 C6 [ASB]
AUDI A8 [AEW]

PostNapisane: 29.gru.2013 14:10:22 
Użytkownik

Chyba wymienię komputer to jest ostatnia część jaka została do zrobienia :zly:

PostNapisane: 12.lut.2014 08:35:11 
Użytkownik

Witam ponownie auto naprawione, a przyczyna była następująca założony został NOWY oryginalny silnik krokowy i problemy z odpalaniem, rozgrzwaniem i dławieniem zniknęły. Podbijanie obrotów i ciągnięcie przez 2 sekundy po odpuszczeniu pedału gazu w moim modelu (jak i u moich 2 znajomych mają te same modele) to norma po osiągnięciu odpowiedniej temperatury wszystko znika. Odczuwałem to bardzo mocno bo miałem do wymiany wahacze i galki.

Strefa czasowa: UTC + 1