.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.sty.2025 22:11:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [a6 c5] kontrolki ABS/ESP - 2 bledy - dziwne zachowanie
PostNapisane: 22.sty.2014 09:37:02 
Użytkownik

Witam szanownych kolegów forumowiczów

Zakupiłem kolejne (11 w swojej karierze) :D a6 i o ile podczas zakupu i drogi do domu bylo okej to teraz mam maly problemik. Jest to auto produkcji 11.2002, motor 1,9tdi 130km.

Odpalam auto, jest okej. Jade, hamuje, rzucam auto w poslizg, ruszam na sliskim ze zrywem jest okej. Stoje na postoju, deptam pedal hamulca, deptam i deptam - jest okej. Po przejechaniu roznej ilosci kilometrow zapalaja sie pomaranczowe lampki ABS i ESP. Dzieje sie tak raz po kilometrze, raz po 10kilometrach, raz po 30kilometrach... Troche to niefajne bo jak by tak przestaly te systemy dzialac podczas wyprowadzania auta z poslizgu to pewnie doktor House by mi nie pomogl :D

2 bledy w sterowniku w sekcji 003 ABS -

01435 - Brake Pressure Sensor 1 (G201)

35-10 - - - Intermittent

01542 - Shareware Version. To Decode all DTCs

27-10 - Please Register/Activate - Intermittent

Niestety moja wersja vcds;a nie pozwala mi na wiecej informacji poza numerem bledu numer 2

Jesli chodzi o serwo, pompe abs'esp, czujniki w kolach... mam wszystko z anglika passata b5fl 2003 wiec tylko pytanie... co mam poprzekladac? Co mam uszkodzone a moge "odzyskac" z tych czesci co mam ze sprawnego woza??

Chyba, ze problem lezy gdzies indziej? Zapowietrzenie np? Klocki i tarcze sa nowe przod i tyl wiec moze poprzednik mial slabego majstra i cos zle zrobil? Tylko pytanie... da sie zle wymienic tarcze i klocki? :D A moze odpowietrzal i zrobil to... zle? bo odpowietrzyc da sie zle :)

Z gory serdecznie dziekuje, pozdrawiam, Marcin

Tytuł: Re: [a6 c5] kontrolki ABS/ESP - 2 bledy - dziwne zachowanie
PostNapisane: 22.sty.2014 09:43:53 
Użytkownik

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/01542
10 sekund szukania - odrobinę chęci! Czujnik skrętu najprawdopodobniej jest uszkodzony.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

Tytuł: Re: [a6 c5] kontrolki ABS/ESP - 2 bledy - dziwne zachowanie
PostNapisane: 22.sty.2014 23:31:10 
Użytkownik

Kolego, ale co to za blad to ja potrafie sobie znalezc po numerze w google ;) Zajelo mi to nawet mniej jak 10 sekund :D

Tak jak napisalem powyzej, chcialbym pomocy od kogos kto mial podobny problem. Napewno nie uszkodzilo sie wszystko na raz. Jest opcja, ze np zapowietrzony uklad tez moze powodowac takie bledy.

Pytanie bylo kierowane wiec raczej do osoby ktora walczyla z tymi rzeczami a nie do poszukiwacza google - to zna kazde 6-letnie dziecko.

Dziekuje.

Strefa czasowa: UTC + 1