.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 18:54:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Prośba o komentarz czy dobry zakup B7
PostNapisane: 12.lut.2014 19:24:03 
Użytkownik

Witam. Panowie proszę o luknięcie na te audi: http://otomoto.pl/audi-a4-b7-z-niemiec- ... 52092.html i skomentowanie co o nim myślicie. Czy dobry zakup? Czy jest może coś co wy zauważyliście, a ja nie a jest to istotne. Bardzo długo szukałem takiego egzemplarza czyli ALT B7 2006r srebrne w ksenonie i szczerze mówiąc chcę je zakupić i bardzo się napaliłem na nie, ale rozsądek podpowiada mi porządnie je sprawdzić. Proszę tylko o nie komentowanie silnika że mogłem na przykład jakieś TDI czy 1,8T a nie tego 131km ALT bo to już przewałkowałem na forach i klamka zapadła i decyduję się na taki nie inny silnik w tym B7. Rozmawiałem ze sprzedającym i mówił tak:
1. Auto przy przebiegu 141000km miało pełny serwis ze wpisem w książkę (nawet klocki były wymienione itp). tutaj nasuwa się pytanie. Kto robi pełny serwis przy 141000 a przy 142000 sprzedaje auto...
2. Oczywiście po mojej stronie wszystkie opłaty skarbowe itp więc trzeba doliczyć jeszcze ze 1700zł bo na umowie mam mieć koło 5000euro. Tu dogadałem się że gościu zrobi mi wszystkie opłaty i przygotuje auto by mi pozostała już wizyta tylko w wydziale komunikacji. Tak będzie dla mnie bezpieczniej bo nie wiem czy celnik nie kiwnie palcem na te zaniżone 5000euro i wtedy wyliczy mi większą akcyzę...
3. Opuści mi ze 400zł więc zapłacę za nie 32500zł
4. Auto znajduje się 90km ode mnie więc nie będę miał dużych kosztów dojazdu by oglądnąć i je ściągnąć. Oczywiście decyduję sie na powrót na kołach bo auto stoi w kraju na niemieckich tablicach z ważnym przeglądem i mogę wykupić ubezpieczenie na 1 miesiąc za około 50zł z tego co pamiętam więc koszt ściągnięcia mały.

proszę o opinie i z góry dziękuję. Za wszystkie będę wdzięczny.

Tytuł: Re: Prośba o komentarz czy dobry zakup B7
PostNapisane: 12.lut.2014 21:52:59 
Użytkownik

Całkiem fajne auto. Przebieg mało wiarygodny jak na auto z niemiec i na rocznik.
Generalnie miałem taką B7 z tym motorem i moge polecić.
Przed zakupem sprawdź geometrie, zbadaj lakier, podepnik kompa, aby wykryć błędy i sprawdz czy pokrywają sie daty produkcji na szybach, nigdy nie wiadomo co zaciągaja handlarzyki z niemiec :D

Strefa czasowa: UTC + 1