.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 15:51:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Oferta A3 Podejrzana?
PostNapisane: 18.lut.2014 11:00:12 
Użytkownik

Witam
Przegladajac oferty natrafiłem na:
http://otomoto.pl/audi-a3-C32155639.html

A3 2008r cena: 27tyś.? według lokalizacji to mam do tej miejscowości 60km czyli możnaby podjechać zobaczyć, napisałem wiadomość i otrzymałem odpowiedź:

Szanowny kliencie,
Dziękujemy za zainteresowanie naszym samochodem.

Nazywam się Michael Köth, a ja odpowiem na wszystkie zapytania w imieniu Autohaus Köth. Jesteśmy profesjonalni sprzedawcy samochodów w Schleiden, Niemcy.

Samochód był na podstawie umowy leasingu, ale właściciel nie był w stanie spłacić swoich miesięcznych rat do naszej firmy, więc podjęliśmy z powrotem w posiadanie tego pojazdu.

Leasing jest obecnie wypłacane w całości, więc to jest ostateczna cena pojazdu bez żadnych innych zobowiązań (długów) lub podatków ukrytych.

Pełna cena samochodu, wszystkich podatków zawartych, jest 26 800 PLN. Samochód jest zarejestrowany w Polsce, z polskich dokumentów i polskich tablic rejestracyjnych. Pojazd jest bardzo dobrze utrzymany został utrzymany, prowadzony tylko w garażu. Samochód nie ma zadrapań, żadnych wgnieceń, żadnych ukrytych wad, żadnych problemów mechanicznych lub wszelkiego rodzaju problemów. Samochód był w pełni obsługiwane przed tym sprzedaż. Samochód znajduje się w Niemczech, w naszym biurze.
Oferujemy 1 rok gwarancji międzynarodowej z naszej firmy. Więcej informacji na temat samochodu i naszej firmy są na końcu tej wiadomości e-mail.

Posiadamy własny dział logistyki tak, jeśli zgadzasz się na zakup samochodu, możemy dostarczyć do domu za darmo (koszty nie uczestniczy), maksymalnie w ciągu 3 dni.

Biorąc pod uwagę, że jest to nasza pierwsza transakcja, wolimy używać najbezpieczniejsze usługi z Allegro - Ochrony Kupujacych - aby upewnić się, że masz swój pojazd, a my pieniądze w bezpieczny sposób.

Poinformuj nas, jeśli jesteś zainteresowany kupnem samochodu, i będziemy wyjaśniać, w jaki sposób transakcja będzie działać.

Z poważaniem,
Michael Köth
cleardot.gifAutohaus Köth
www.autohauskoth.com
Harperscheid 4 - 6
53937 Schleiden
Niemcy
HRA 2019
D-U-N-S 122 510 294

Model, Typ:
Audi A3, Kombi
Rocznik:
2008
Przebieg:
90 000 km
Rodzaj paliwa:
olej napedowy
Silnik:
2000 cm³ (Moc 143 KM / 105 kW)
Skrzynia biegów:
automatyczna
Kolor:
szary-metallic
Liczba drzwi:
4/5

To "wtopa" jakaś będzie? Moze ktoś sie już spotkał z czymś takim?

Tytuł: Re: Oferta A3 Podejrzana?
PostNapisane: 18.lut.2014 11:09:03 
Moderator

Auto: V70
pewnie zechcą zaliczkę :)

PostNapisane: 18.lut.2014 12:43:37 
Użytkownik

emge napisał(a):
pewnie zechcą zaliczkę :)

auto stoi w DE na polskich tablicach ;)

PostNapisane: 18.lut.2014 16:01:32 
Użytkownik

Auto: A3 2.0FSI
Po pierwsze za 2008 rocznik 27k to już podejrzane a do tego reszta to totalny pic . Będą chcieli zaliczkę albo cos w tym rodzaju i tyle auto zobaczysz. Moim zdaniem wałek aż miło.

PostNapisane: 18.lut.2014 16:07:36 
Jak masz 60 km to jedź i daj znać, w którym momencie rozmowy chcieli Cie wyd...ć.

PostNapisane: 18.lut.2014 18:05:27 
Użytkownik

60km mam do tej miejscowości co jest podana lokalizacja, ale jak widać odpisali ze auto jednak w niemczech, sprawdziłem to jest pod wschodnią granicą i tam wychodzi mi ponad 800km:)

Co do tablic to słyszałem ze jeśli miszka się w niemczech nie mozna jeździć na polskich blachach.

Tak mysle ze wałek, ale nawet strona istnieje jaką podają i sa tam rzeczywiście auta wystawione.

PostNapisane: 18.lut.2014 18:13:56 
Użytkownik

Igorch napisał(a):
60km mam do tej miejscowości co jest podana lokalizacja, ale jak widać odpisali ze auto jednak w niemczech, sprawdziłem to jest pod wschodnią granicą i tam wychodzi mi ponad 800km:)

Co do tablic to słyszałem ze jeśli miszka się w niemczech nie mozna jeździć na polskich blachach.

Tak mysle ze wałek, ale nawet strona istnieje jaką podają i sa tam rzeczywiście auta wystawione.

Ogloszenie to jawny walek ale co jezdzenie na polskich blachach w de jest taka opcja pod warunkiem zaplacenia podatku ktory placi sie co roku.

PostNapisane: 18.lut.2014 18:44:58 
Kaisers napisał(a):
Igorch napisał(a):

Ogloszenie to jawny walek ale co jezdzenie na polskich blachach w de jest taka opcja pod warunkiem zaplacenia podatku ktory placi sie co roku.

co do jazdy na polskich blachach w niemczech to nie bardzo wiem jaka jest możliwość zapłacenia podatku od auta zarejestrowanego nie w niemczech?? ja takiej nie znam. Można jeździć,a warunki są dwa: najlepiej nie być właścicielem auta tylko współ i trzeba mieć meldunek w PL. Wiem bo jeżdżę od kilku lat i nie raz mnie Polizei kontrolowali.

PostNapisane: 18.lut.2014 19:02:26 
Użytkownik

tomeksopot napisał(a):
Kaisers napisał(a):
Igorch napisał(a):

co do jazdy na polskich blachach w niemczech to nie bardzo wiem jaka jest możliwość zapłacenia podatku od auta zarejestrowanego nie w niemczech?? ja takiej nie znam. Można jeździć,a warunki są dwa: najlepiej nie być właścicielem auta tylko współ i trzeba mieć meldunek w PL. Wiem bo jeżdżę od kilku lat i nie raz mnie Polizei kontrolowali.

To bardzo proste. Idzies do swojego finanzamt i zglaszasz ze chcesz zaplacic steuer za auto i po sprawie. Niemcy scigaja obcokrajowcow wlasnie za brak podatku co czasami podciagaja pod oszustwo podatkowe. Gdy go oplacasz mimo obcych rejstracji nie moga sie czepiac. A nawet jak masz auto zarejstrowane na kolege ciotki a sasiedzi Cie zglosza i potwierdza ze uzytkujesz te auto ponad pol roku a nie bedziesz mial oplaconego steueru-podatku to bedziesz mial problemy.

PostNapisane: 18.lut.2014 21:05:42 
temat nie o tym,ale kończąc przeczytaj mój post dokładnie. Robię tak od kilku lat bez problemu mimo kontroli policyjnych i nie słyszałem jeszcze niczego poza pytaniem czy mam w Polsce miejsce zameldowania. Odpowiadam twierdząco i po sprawie. Jeździłem tak nawet zarobkowo mając tu firmę zarejestrowaną...Ale zdaje sobie sprawę,że mogą być landy zwłaszcza na południu gdzie mogą robić problemy. Jak coś zapraszam na PW.
Koniec OT

PostNapisane: 19.lut.2014 12:05:59 
Użytkownik

Zgłoś to na policje, wyłaudzanie zaliczki :)

Strefa czasowa: UTC + 1