.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 04:25:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Auti TT 8N 1,8 t lakierowanie tylnego zderzaka
PostNapisane: 20.mar.2014 11:30:59 
Użytkownik

Witam, czy ktoś z was orientuje się ile może kosztować lakierowanie tylnego zderzaka audi TT wersja 8N ?
Może taniej wyjdzie kupić używany w dobrym stanie przez internet?

Pytam ponieważ wczoraj stojąc na światłach moim TeTkiem, babeczka z tyłu sie zagapiła i wjechała mi w pupę :( Nic w sumie się nie stało, zero wgnieceń, ani pęknięc, jest tylko porysowany. Nie było nawet po co wzywać policji. Umówiłyśmy się na dziś, żeby jej mąż zobaczył auto i pewnie będzie chciał się jakoś dogadać. Co w tej sytuacji najlepiej zrobić? Pytam, nie za bardzo się na tym znam.. :P

FOTO :

http://vlep.pl/km0o2h.jpg

Tytuł: Re: Auti TT 8N 1,8 t lakierowanie tylnego zderzaka
PostNapisane: 20.mar.2014 11:53:11 
Użytkownik

Bella napisał(a):
Umówiłyśmy się na dziś, żeby jej mąż zobaczył auto i pewnie będzie chciał się jakoś dogadać. Co w tej sytuacji najlepiej zrobić? Pytam, nie za bardzo się na tym znam.. :P

Na przyszłość- wydrukować sobie blankiet do ubezpieczyciela i w razie W jak nie ma co wzywać policji, to go wypełnić- bo w większości przypadków można takich ludzi więcej nie zobaczyć lub pomachają środkowym palcem, gdy się zechce coś wyegzekwować.

A malowanie elementy w zależności od warsztatu od 200-450zł.

PostNapisane: 20.mar.2014 12:01:33 
Użytkownik

damian1987 : Spisałyśmy oświadczenie, zrobiłam zdjęcia. Normalnie wezwałabym policje, ale płaczące 2 - 3letnie dziecko tej kobiety, która ponoć śpieszyła się do dentysty wzbudziło u mnie człowieczeństwo :) Ale dzięki za podpowiedź może wydrukowany blankiet to szybsza i bardziej pewniejsza opcja.

Tak więc lepiej lakierowac czy lepiej kupic część ?

PostNapisane: 20.mar.2014 15:02:33 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Zacznij od ubezpieczalni, niech po opisie wstępnym w warsztacie zdejmą zderzak i ocenią szkody pod spodem.Jeżeli nie popękany to niech go przelakieruja. Na naszym terenie to koszt ok 500 pln z materiałem , założeniem i zdjęciem.

Strefa czasowa: UTC + 1