.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 23:25:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A3 8L '97- modernizacja systemu audio
PostNapisane: 23.mar.2014 13:25:27 
Użytkownik

Auto: Audi A3 8L 1.6 '97
Witam,
Kupiłem ostatnio Audi A3 z 1997 roku z oryginalnym radiem Audi Beta, do którego niestety nie dostałem kodu. Udało mi się kupić na allegro radio Chorus I (to z jednym pokrętłem, z tego co się dowiadywałem powinno bez problemu działać). Tymczasowo wsunąłem inne nieoryginalne radio i niestety oryginalne głośniki średniotonowe w drzwiach grają fatalnie (na pewno do wymiany), natomiast wysokotonowe przy klamkach nie grają w ogóle. Zastanawiam się czy to możliwe, że nie zostały fabrycznie zainstalowane, czy to wina nieoryginalnego radia? Chciałbym nieco zmodernizować system audio w tym samochodzie. Chciałbym zainstalować w drzwiach w miarę porządne woofery i soprany przy klamkach (chyba że okaże się że są oryginalne). Na razie czekam aż przyjdzie nowe radio. Czy waszym zdaniem mogę napotkać jakieś problemy czy wszystko powinno dobrze grać z fabryczną instalacją? Jak wygląda sprawa z ewentualnym dołożeniem zmieniarki mp3 (radio chorus chyba ma takie wejście?) i ewentualnym dołożeniem głośników z tyłu?

dzięki za pomoc
pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1