No wiec byłem wczoraj w berlinie po A3 i jak to wyglądało napiszę.
Jestem już nastawiony i wiem chyba czego szukam; A3 Sportback 5d 1.9/2.0 2006-07 max: 7500E
No więc co tam widziałem.. w zasadzie to nic ciekawego:
1. A3 Sportback 5d 1.6FSI 2005 - 5900E - odpadło ze wzgledu na silnik i białą/jasną tapicerke alusy miało ale nic pozatym
2. A3 Sportback 5d 1.6FSI 2006 - 4900E - odpadło ze wzgledu na silnik, totalny golas z kołpakami audi zamiast alufelg
3. A3 Sportback 5d 1.9TDI 2006 - 6000E - jeździł nim właściciel(turek) z tyłu lampy led(z modelu 2009) rura wydechowa cała czarna wraz z zderzakiem i w środku "chlew"
4. A3 Sportback 5d 2.0TDI 2006 - 6000E - przód robiony, na stalówkach i zimówkach, maska zarysowana i malowana z 4 razy(miernik magnetyczny mało co wskazywał), Silnik BMM po przygazowaniu do 3tyś mocno się dławił, po odpuszczeniu jeszcze przez chwilę, z rury siwy dym czuć było rope także wtryski napewno walnięte, kontrolka wspomagania takze sie swieciła ale działało.
5. A3 Sportback 5d 2.0TDI 2005 - 6300E - przód malowany i tylni błotnik szpachlowany, miernik ledwo co wyczuwał blache pod spodem, silnik BKD zapalił ładnie i pracował także b.dobrze ale płynu chłodniczego w zbiorniczku było za dużo nalane a wiadomo co moze to oznaczać w BKD, w miejscu schoka przed lewarkiem biegów wstawiona nawigacja i w schowku na wkrety przypocowany napęd do niej, w srodku biała skóra wygladała na zadbaną i nie zniszczoną w srodku, podsufitka jasna -czyściutka jak nowa, radio grało hmm.. rewelacyjnie, alusy oryginał 17" i na kazdym inna opona..
6. A3 Sportback 5d 2.0TDI 2005 -7500E - S-Line, skora+alcantara, DSG, Navi, kiera multi, alusy 18" lub 19" chromowane szerokie kapcie - były w kazdym bądź razie za duże jak na moje oko, patrząc na to auto cena była jakby za niska w porównaniu do innych cen, także podejrzewałbm też jakiś feler, ale nie ogladałem go w srodku i nie odpalałem czego żałuje, bo być moze było to jedyne słuszne auto z tamtąd - ale chyba i na tego bym sie skusił jesli stan byłby rzeczwiście ok.
Widziałem takze to auto z daleka, ale stało w miejscu gdzie parkują normalne samochody i nie było kartki, a dopiero w domu zobaczyłem ze to jednak też, a fajne alusy miało:
http://www.mobile.de/pl/marka/audi/mode ... 96676.htmlOdniosłem wrazenie ze to co lepsze to już dawno sprzedane a to co nie zachwyca to stoi i kwitnie.
Modeli 2009 było znacznie więcej, ale ceny 8-14tyś.E i niektóre widać juz stoją sporo czasu, dużo sztuk miało załozone navi jakieś zamienniki pionnera,kenwoda itp., ale nie ogladałem ich dokładnie, bo i tak nie moje mozliwości cenowe.
Jesli ktoś jest zainteresowany to moge podać adresy placy które warto odwiedzić, bo reszta to jezdzenie chyba na darmo bynajmniej ja już wiecej na nie nie pojade.
Czytałem już posty ze nie tak łatwo kupić dobre A3 i chyba rzeczywiście, ale w przyszłym tyg bede próbował chyba ponownie, jak myślicie zmieni sie tam coś zn. czy będą jakieś nowe sztuki, moze ktoś jeżdzi i wie jaki tam jest obrót?