.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 12:41:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A3 - Berlin i już znam rzeczwistość
PostNapisane: 14.maja.2014 11:41:23 
Użytkownik

No wiec byłem wczoraj w berlinie po A3 i jak to wyglądało napiszę.

Jestem już nastawiony i wiem chyba czego szukam; A3 Sportback 5d 1.9/2.0 2006-07 max: 7500E

No więc co tam widziałem.. w zasadzie to nic ciekawego:
1. A3 Sportback 5d 1.6FSI 2005 - 5900E - odpadło ze wzgledu na silnik i białą/jasną tapicerke alusy miało ale nic pozatym
2. A3 Sportback 5d 1.6FSI 2006 - 4900E - odpadło ze wzgledu na silnik, totalny golas z kołpakami audi zamiast alufelg
3. A3 Sportback 5d 1.9TDI 2006 - 6000E - jeździł nim właściciel(turek) z tyłu lampy led(z modelu 2009) rura wydechowa cała czarna wraz z zderzakiem i w środku "chlew"
4. A3 Sportback 5d 2.0TDI 2006 - 6000E - przód robiony, na stalówkach i zimówkach, maska zarysowana i malowana z 4 razy(miernik magnetyczny mało co wskazywał), Silnik BMM po przygazowaniu do 3tyś mocno się dławił, po odpuszczeniu jeszcze przez chwilę, z rury siwy dym czuć było rope także wtryski napewno walnięte, kontrolka wspomagania takze sie swieciła ale działało.
5. A3 Sportback 5d 2.0TDI 2005 - 6300E - przód malowany i tylni błotnik szpachlowany, miernik ledwo co wyczuwał blache pod spodem, silnik BKD zapalił ładnie i pracował także b.dobrze ale płynu chłodniczego w zbiorniczku było za dużo nalane a wiadomo co moze to oznaczać w BKD, w miejscu schoka przed lewarkiem biegów wstawiona nawigacja i w schowku na wkrety przypocowany napęd do niej, w srodku biała skóra wygladała na zadbaną i nie zniszczoną w srodku, podsufitka jasna -czyściutka jak nowa, radio grało hmm.. rewelacyjnie, alusy oryginał 17" i na kazdym inna opona..
6. A3 Sportback 5d 2.0TDI 2005 -7500E - S-Line, skora+alcantara, DSG, Navi, kiera multi, alusy 18" lub 19" chromowane szerokie kapcie - były w kazdym bądź razie za duże jak na moje oko, patrząc na to auto cena była jakby za niska w porównaniu do innych cen, także podejrzewałbm też jakiś feler, ale nie ogladałem go w srodku i nie odpalałem czego żałuje, bo być moze było to jedyne słuszne auto z tamtąd - ale chyba i na tego bym sie skusił jesli stan byłby rzeczwiście ok.

Widziałem takze to auto z daleka, ale stało w miejscu gdzie parkują normalne samochody i nie było kartki, a dopiero w domu zobaczyłem ze to jednak też, a fajne alusy miało:
http://www.mobile.de/pl/marka/audi/mode ... 96676.html

Odniosłem wrazenie ze to co lepsze to już dawno sprzedane a to co nie zachwyca to stoi i kwitnie.

Modeli 2009 było znacznie więcej, ale ceny 8-14tyś.E i niektóre widać juz stoją sporo czasu, dużo sztuk miało załozone navi jakieś zamienniki pionnera,kenwoda itp., ale nie ogladałem ich dokładnie, bo i tak nie moje mozliwości cenowe.

Jesli ktoś jest zainteresowany to moge podać adresy placy które warto odwiedzić, bo reszta to jezdzenie chyba na darmo bynajmniej ja już wiecej na nie nie pojade.

Czytałem już posty ze nie tak łatwo kupić dobre A3 i chyba rzeczywiście, ale w przyszłym tyg bede próbował chyba ponownie, jak myślicie zmieni sie tam coś zn. czy będą jakieś nowe sztuki, moze ktoś jeżdzi i wie jaki tam jest obrót?

Tytuł: Re: Audi A3 - Berlin i już znam rzeczwistość
PostNapisane: 14.maja.2014 12:00:42 
Użytkownik

Auto: C7
W Berlinie aut się nie kupuje.
Jedz do Bawarii tam są ciekawe auta.
Bardzo łatwo jest kupić bardzo dobre auto lecz trzeba za nie odpowiednio zapłacić.

PostNapisane: 14.maja.2014 12:06:41 
rafala6 napisał(a):
W Berlinie aut się nie kupuje.
Jedz do Bawarii tam są ciekawe auta.
Bardzo łatwo jest kupić bardzo dobre auto lecz trzeba za nie odpowiednio zapłacić.

dużo racji,ale też bez jakiejś paranoi... da się tu coś kupić.
co do relacji ceny do jakości pełna zgoda

a jeśli chodzi o post jeszcze wyżej i obrót autami to zdarza mi się przejeżdżać koło placów z autami i za każdym razem pełne lohry do polandu jadą i małe lawety tak samo...w większości trupy.

PostNapisane: 14.maja.2014 19:11:45 
Użytkownik

Auto: A3 2.0FSI
Najlepiej pojeździć po małych miejscowościach koło dużych miast . Auta lepiej utrzymane a sprzedawcy lepsze upusty dają . W dużych miastach jest dużo sieczki.

PostNapisane: 14.maja.2014 19:42:44 
Użytkownik

zastanawiam sie na tym czy by go nie przeswietlić dokładniej tego:
6. A3 Sportback 5d 2.0TDI 2005 -7500E

Nie wiem czy to czasem nawet nie był quattro, z tego co sprawdziłem na szybko to lakier oryginał był, zastanawia mnie jednak ta skrzynia w tym wypadku jak to sprawdzić? jak nie ma mozliwosci sie tym przejechać, bo po tym placu to jedynie sobie ruszyć można, ale czy po samym ruszeniu mozna coś wyczuć? mam vcds'a zeby podłaczyć to auto, ale co dalej? A i jeszcze ten BKD cholerny z ta głowicą też to chyba ni jak sprawdzić?

bynajmniej jak ta skrzynie, bo głowica to mniejszy problem by był

PostNapisane: 14.maja.2014 19:47:24 
Użytkownik

Auto: Audi A6 4F avant Honda s2000
Przecież pasterze maja czerwone tabule możesz zrobić jazdę próbna.

PostNapisane: 15.maja.2014 06:51:13 
Użytkownik

Tak jak napisał rafala, jedź do Bawarii tam cos znajdziesz na bank, generalnie im dalej od Polskiej granicy tym lepsze auta. Ja Berlin już dawno odpuściłem, same brudasy, złomy picowane pod ruskich (bo oni wszystko biorą). W Bawarii często się zdarzają "Niemieckie" komisy (nie tureckie), aczkolwiek oni też się już nauczyli cofać liczniki, kiedyś oglądałem BMW, na liczniku 194tkm, a na słupku wlepka z ostatniego serwisu na 250tkm :D, jak mu to pokazałem to widzialem strach w jego oczach :D

- Audi A6 Avant BES 2.7T manual + soft - ukradli :(
- BMW 528iA Touring 97r
- BMW 540i6 Touring technoviolett - 95r
- Lexus GS430

PostNapisane: 15.maja.2014 07:15:51 
Panowie nie przesadzajcie z tą bawarią... tam też 8 na 10 komisów to turasy (wiem bo mieszkałem w Norymberdze prze ponad rok czasu,a siostra mieszka tam od ponad piętnastu)
Jak chcecie kupić dobre auto to szukać trzeba od prywatnego właściciela,a nie z placu gdzie stoją same auta na export. Oczywiście można kupić dobre auto z niemieckiego komisu (nawet w Berlinie) tylko braci polaków cena odstrasza. Po raz setny:tanio i dobrze to tylko w erze. Żaden z tych ciemnoskórych sprzedawców z placu jak mu powiesz,że chcesz auto zarejestrować w DE i dostać normalną umowę to Ci auta nie sprzeda...tyle w temacie

PostNapisane: 15.maja.2014 11:20:32 
Użytkownik

mari728 napisał(a):

zn. co mam wykupić tablice za 90eur? bo nie rozumiem o czym piszecie z tymi tablicami, wczesniej o niczym takim nie słyszałem? moze ktoś to wyjaśnić kto tam był wie jak to wygląda i czy rzeczywiscie jest taka "ukryta" opcja, bo przecież te auta mają nawet pospuszczane paliwo, to niby w jaki sposób? mam im zasponsorować tablice i zatankować zeby sie przejechać?

Mam chęć pojechac jeszcze w poniedziałek zobaczyć czy może coś się zmieni.

PostNapisane: 15.maja.2014 11:41:56 
Użytkownik

Auto: C7
Igorch napisał(a):
mari728 napisał(a):

zn. co mam wykupić tablice za 90eur? bo nie rozumiem o czym piszecie z tymi tablicami, wczesniej o niczym takim nie słyszałem? moze ktoś to wyjaśnić kto tam był wie jak to wygląda i czy rzeczywiscie jest taka "ukryta" opcja, bo przecież te auta mają nawet pospuszczane paliwo, to niby w jaki sposób? mam im zasponsorować tablice i zatankować zeby sie przejechać?

Mam chęć pojechac jeszcze w poniedziałek zobaczyć czy może coś się zmieni.

Każdy handlarz ma tablice więc do każdego auta może je założyć.

PostNapisane: 15.maja.2014 11:44:28 
handlarze mają tzw czerwone tablice (nie z czerwonym paskiem po prawej,a litery i cyfry na tej tablicy są czerwoną czcionką,a nie czarną) to ich kosztuje xx euro miesięcznie i mają możliwość założyć je na każde auto. Więc jazda próbna to sprawa bez dyskusji. Oczywiście nie wszyscy je mają,ale znaczy to tylko co to za handlarze... jak już gdzieś chyba pisałem odezwij się jak będziesz blisko (a Teilestr to bardzo blisko mnie),to chętnie podjadę to może coś pomogę....

Strefa czasowa: UTC + 1