Gustav napisał(a):
User oktonot wygłasza całkowicie nową teorię odnośnie kupna auta hehe.
Stereotypy są po to żeby je łamać.
Gustav napisał(a):
Najlepiej nic nie brać, nic nie sprawdzać. zamykać oczy i kupować
Tego nie napisałem
giganteusz_997 napisał(a):
oktonot a ja mam inną teorie czujnik by wykryć szpachle nie czy malowany.
A ja mam szpachlowanie auto bo mi jakaś "kura" przerysowała drzwi na parkingu i co auto dyskwalifikujesz? lub podstawa do opuszczenia z ceny? szkoda była tak znikoma że musiał bym być niespełna rozumu żeby wymieniać całe drzwi. A to że dbam o auta niemal z maniakalną dokładnością to już mało ważne, że nie uznaje żadnych zamienników i moje auto jest Top, dlatego nie sprzedaje w ogłoszeniach bo nie muszę, auto zostaje w rodzinie, znajomych lub znajomi znajomych.
A w pudrze w którym było powymieniane ćwiara i połowa karoserii i żaden miernik nie wykryje żadnych ingerencji lama łyknie jak pelikan, bo naczytała się oklepanych głupot w internecie.
Potem problem z rdzą co 2 lata po malowaniu
Jak naprawiasz u pana Wiesia w garażu za przysłowiową stówkę za element to normalne że za 2 lata Ci parchy wychodzą, stety czy niestety dobra jakość usług kosztuje.
wole kupić samochód co ktoś miał rok bo na początku jak się kupi to nie żałuje zrobię to czy tamto a taki ktoś jeździ twoje 3 lata już się najeździł i nic nie robi bo i tak będzie sprzedawał.
Jak kupujesz i robisz to czy tamto to nie po to żeby szybko sprzedać, a jak masz zamiar nim pojeździć 3 lata lub dłużej to naprawisz co trzeba, prawda? I gdzie tu sens Twojej sprzecznej wypowiedzi?
Kupiłem samochód rok temu za 6 tyś cena z wyższej półki jak za model vw b4
Za 6 tyś co najwyżej z wyższej półki to możesz sobie rower kupić.
w PL jeden właściciel 7 lat i dziś wiem czemu sprzedawał wyczuł moment kiedy przyjdą inwestycje. Jak kupowałem nie było do czego się przyczepić a po 3 miesiącach się zaczęło że wyszedł 11 tyś
A ty byś pewnie chciał auto nie zniszczalne i z dożywotnią gwarancją, Ja szukam auta za kilkadziesiąt tyś i uwzględniam niemal zaraz po kupnie koszta ewentualnej naprawy/wymiany, i nie będę płakać że coś mi się zepsuło, za 3mc bo nawet nowe na gwarancji auta się psują.
a taki po 400 tyś przebiegu ma już raczej wymienione większość rzeczy bo już padły.
przebieg przebiegowi nie jest równy z tym się z zgodzę, pod warunkiem ze wiesz gdzie i od kogo kupujesz.
oktonot napisał(a):
wystarczy trzymać się jednej zasady i nie ma potrzeby inwestować w nędzne wynalazki.
Pozwolę sobie rozwinąć temat.
Zasada 1 nie kupuj w Polsce i tu już masz ponad połowę przewagi nad wszystkimi kupującymi w PL
Zasada 2 nie czytaj oklepanych poradników, bo okazja może przejść Ci koło nosa.
Przez takich pseudo cwaniaczków z badziewiami za 200zl na zachodnich ogłoszeniach jest coraz więcej treści typu nie na eksport i to z trzema wykrzyknikami co by jakiś durny Polak nie zapomniał przetłumaczyć translatorem (nie dla psa kiełbasa)
Tak jak wcześniej wspominałem diabeł tkwi w szczegółach i czasem po choćby oponach poznasz czy samochód był po ubogim Turku który robi kebaby na prowincji a paszport "D" dostał bo ochajtał się z grubą niemrą, lub czy auto pochodzi od rodowitego Niemca który dbał o swoje auto i można niemal z zamkniętymi oczami brać.