.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 12:14:42

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kompromis. Quattro czy Automat
PostNapisane: 20.maja.2014 22:28:19 
Użytkownik

Dzięki za info.
Oraz wszystkim wypowiadającym się w tym temacie również dziękuje.

PostNapisane: 21.maja.2014 07:37:34 
Użytkownik

Jeśli Ty podchodzisz do zakupu samochodu jako do lokaty kapitału, to masz błędne podejście. Na tym się zawsze traci. A jeśli już to kup ze 3 sztuki w miarę ładnych i zadbanych Audi 80 B4 quattro, zakonserwuj, potrzymaj 8-10 lat i sprzedasz z dużym zyskiem.

PostNapisane: 21.maja.2014 22:24:59 
Użytkownik

Ramon1 napisał(a):
Jeśli Ty podchodzisz do zakupu samochodu jako do lokaty kapitału, to masz błędne podejście. Na tym się zawsze traci.

Widzę że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, każdy wie że na aucie zawsze tracisz, wyraźnie napisałem że liczę się ze stratą ale chciał bym sprzedać szybko o ile nastanie taka potrzeba, a straty liczy każdy nawet najbogatsi, bo gdyby tego nie robili nie byli by najbogatszymi i również oni wspierają się doradcami.
Ramon1 napisał(a):
A jeśli już to kup ze 3 sztuki w miarę ładnych i zadbanych Audi 80 B4 quattro, zakonserwuj, potrzymaj 8-10 lat i sprzedasz z dużym zyskiem.

Myślłem że szukanie zaczepek oraz problemy z czytaniem mają tylko posiadacze samochodów innej dobrej niemieckiej firmy, jak widać to był tylko oklepany stereotyp, kolego wrzuć na luz, jestem tu nowy i należy mi się minimum szacunku i wyrozumiałość w pierwszym temacie. Proponuje Tobie oraz Mod. Wykasować ostatnie wpisy i zakończyć temat na moim słowie dziękuje do wszystkich.

PostNapisane: 26.maja.2014 08:55:54 
Użytkownik

Umiem czytać i wyczytałem z tego co piszesz, że chcesz kupić samochód z myślą o kolejnym właścicielu. Owszem, warto brać pod uwagę to, że kiedyś samochód trzeba będzie sprzedać ale bez przesady, Audi to Audi - wszyscy to znają, wiedzą czego się spodziewać, kupiec zawsze się znajdzie na każdą wersję nadwozia, silnika i wyposażenia. I tak nie przewidzisz ceny np. za 2 lata. Wchodzisz na forum szukając porady więc otrzymujesz ją ode mnie - moim zdaniem nie warto się frapować tym czy dostaniesz przy odsprzedaży 2-3 tyś więcej tylko kup sobie taki samochód jaki bardziej Ci odpowiada. Cena, za którą sprzedaż samochód w przyszłości zależy od wielu czynników, których nie sposób przewidzieć. Statystycznie będzie to jakaś średnia cena rynkowa ale w konkretnym przypadku okazuje się, że to zależy choćby od miejsca (czy to Warszawa czy Olsztyn) lub nastroju klienta. Jak chcesz to w miarę swoich umiejętności mogę Ci pomóc z robieniem zdjęć do sprzedaży i być może zyskasz na cenie więcej niż na dywagacjach czy quattro jest częściej wybierane czy nie.

Co do szacunku - należy się on każdemu, więc najuprzejmiej proszę zachowaj dla siebie uwagi o umiejętności czytania a interwencje moderatorów nie będą potrzebne.

PostNapisane: 27.maja.2014 07:48:16 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Trzy strony lania na blachę :593: . Po huyy się o takie sprawy pytać? Chyba każdy rozumie co to napęd kałtro i do czego służy? To samo każdy chyba wie jak działa skrzynia automatyczna i gdzie się sprawdza, a jak manualna,więc jeżeli potrzebuje takiej konfiguracji, to jadę i kupuje. Zadawanie takich pytań to chyba tylko to to żeby gawędzenia posłuchać bo każdy ma swoja racje. Ja bym dodał jeszcze diesel czy benzyna, a jak benzyna to z gazem czy nie .

PostNapisane: 27.maja.2014 08:35:47 
Moderator

Auto: S6 C4
Ehhh.....i jak tu się nie zgodzić z tym powyżej.....Polać mu (byle nie za dużo :): )

Ucinam dalsze dywagacje bo bicie piany i zaczepki w tym wątku tylko.....

+
CFFB

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1