Witam, mam problem z moją A3 i po walce z nią już kończą mi się pomysły, więc może któryś z forumowiczów będzie mi w stanie podpowiedzieć gdzie szukać problemu... Sprawa dotyczy Audi A3 z silnikiem 2.0 FSI (AXW). Mianowicie podczas jazdy zgasła, jeszcze raz udało się odpalić i kawałek przejechałem, po czym zgasła kompletnie i już jej nie odpaliłem. Z tego co udało mi się zauważyć to: - cały czas pracuje przekaźnik "458" w skrzynce pod maską (wymieniłem na nowy, ale nic nie pomogło) - jeśli jest włożony przekaźnik pracują też pełną mocą wentylatory chłodnicy (odpięcie termostatu nic nie daje) - po przekręceniu kluczyka słychać 3 sygnały (jak z alarmu beep...) Pozatym rozrusznikiem kręci, paliwo olej etc wszystko jest. Pod komputer podpiąłem, ale nie może nic znaleźć (wcześniej miałem błąd check engine dot. EGR-a, ale cały czas z nim jeździłem, więc nie sądzę żeby to było przyczyną). Klapa gasząca również wyeliminowana jako problem. Doczytałem też że może być wina akumulatora - przełożony z innego samochodu - to samo.
Na forum A3 moderator skasował post, bo stwierdził że temat był, jednak nie potrafił mi powiedzieć ani gdzie ani kiedy, a sam też po przeczytaniu mnóstwa postów nie znalazłem żadnego z podobnymi objawami, więc może tutaj ktoś będzie miał jakiś pomysł, lub jeśli było prosiłbym o jakikolwiek namiar na taki post - tu też szukałem, ale niestety również nic nie znalazłem. Pozdrawiam.
|