Cześć
W moim aucie od kilku tygodni nie otwierałem drzwi pasażera. W zeszły piątek otworzyłem położyłem torbę na siedzenie i drzwi zamknąłem. Po odpaleniu silnika komputer pokazał mi, że drzwi są otwarte. Próbowałem otwierać je i zamykać kilkukrotnie i nic - komputer pokazuje, że cały czas są otwarte. Pomyślałem sobie, że może mikrostycznik padł i pojechałem do domu. Przez weekend auto stało. W poniedziałek rano wystąpił identyczny problem, ale tym razem z drzwiami kierowcy. Teraz cały czas komputer pokazuje mi, że obie pary drzwi są otwarte.
1) Alarm (mam dedykowany) samoistnie się nie włącza. 2) Jeżeli załączę alarm dedykowany i otworzę drzwi kluczykiem - wyje. 3) Jeżeli załączę alarm standardowy i otworzę drzwi kluczykiem - nie wyje. (A powinien?) 4) Lampki w środku się nie palą. 5) Odłączenie akumulatora nic nie pomogło. 6) Mocne trzaskanie - tez nie pomogło.
Tak jak pisałem wyżej, z początku stawiałem na mikrostycznik. Jednak w momencie kiedy przy kolejnym odpaleniu samochodu taki sam los spotkał drugie drzwi wydaje się to zbyt dużym zbiegiem okoliczności.
Macie jakieś pomysły co to może być i gdzie szukać usterki?
|