.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 17.mar.2025 21:10:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: szarpanie , a potem nie odpali
PostNapisane: 01.sie.2005 14:57:56 
Użytkownik

Mam problem z moją niunią , dwa razy już miałem taki problem ...zapalam na zimnym silniku auto pali ,ruszam.... samochód zaczyna szarpać , to znowu go przymula , ujade z 1000 metrów i gaśnie , wtedy za jasną cholere nie chce zapalić ...zaskakuje na moment i gaśnie objaw jakby nie dostawała paliwa dopiero po jakimś czasie zapali pod warunkiem że jedna osoba kręci rozrusznikiem a druga przepustnicą przy silniku ... jak zaskoczy to kilka razy szarpnie i pózniej jak nigdy nic samochód jezdzi dobrze ... niunia to 80 tka z silnik 2.0 ozn. 3A wtrysk mechaniczny , kable ,filtr paliwa, świece i kopółka nowe czy macie jakieś sugestie ...pompa paliwa pada czy jakiś czujnik wali w gumke czy sam nie wiem co już czy w rozdzielaczu paliwa coś sie przytyka , bo strach jeżdzić gdy coś jest nie pewne

Tytuł: Re: szarpanie , a potem nie odpali
PostNapisane: 01.sie.2005 14:59:09 
Klubowicz

kris58 napisał(a):
Mam problem z moją niunią , dwa razy już miałem taki problem ...zapalam na zimnym silniku auto pali ,ruszam.... samochód zaczyna szarpać , to znowu go przymula , ujade z 1000 metrów i gaśnie , wtedy za jasną cholere nie chce zapalić ...zaskakuje na moment i gaśnie objaw jakby nie dostawała paliwa dopiero po jakimś czasie zapali pod warunkiem że jedna osoba kręci rozrusznikiem a druga przepustnicą przy silniku ... jak zaskoczy to kilka razy szarpnie i pózniej jak nigdy nic samochód jezdzi dobrze ... niunia to 80 tka z silnik 2.0 ozn. 3A wtrysk mechaniczny , kable ,filtr paliwa, świece i kopółka nowe czy macie jakieś sugestie ...pompa paliwa pada czy jakiś czujnik wali w gumke czy sam nie wiem co już czy w rozdzielaczu paliwa coś sie przytyka , bo strach jeżdzić gdy coś jest nie pewne

a masz odciecie (alarm)?? moze zamyka pompe paliwa??

3. Honda XL1000V Varadero 94KM (01.07.2008 - do teraz)

Tytuł:
PostNapisane: 01.sie.2005 15:01:53 
Użytkownik

pompka cały czas sie załacza i podaje paliwko , świece jak odkręcilem to czarne tak jakby nie spalała tego , może coś z zaplonem ???? nie mam odcięcia pompki!

Tytuł:
PostNapisane: 02.sie.2005 21:56:39 
Użytkownik

Jak strzela w wydech to zapłon i trzeba ustawić kąt wyprzedzenia. W mojej jest takie walcowate ustrosjtwo (za czorta nie mogę przypomnieć sobie nazwy) i wtym ustrojstwie jest trzpień, który się z czasem wytarł i zrobił za krótki wtedy niunia urządzała sceny.Po wymianie jak ręką odjął

mlenio audi 100 2,3 B+G aut. american beauty

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2005 08:14:46 
Użytkownik

miałem ten sam przypał i doszedłem do tego ze nie dostaje powietrz i niespala wszystkiego paliwa i kopci na czarno i pali w ch** na moje oko powoli konczy ci sie katalizator mój juz odpadł i jest gitara !

Tytuł:
PostNapisane: 07.sie.2005 12:11:09 
Użytkownik

no dzięki za podpowiedzi !!! ale to chyba nie to bo po ostatnim razie wszystko jest w porządku ... :> zastanawia mnie co to moglo być i czy i kiedy sie powtórzy :/

Tytuł:
PostNapisane: 17.sie.2005 07:18:55 
Użytkownik

no i stało sie niunia znowu odmówila posłuszeństwa , teraz to nawet nie chce zapalic , trzeba sie wybrać do jakiegoś mechaniora ... jak dojdzie do czegoś to napisze

Tytuł:
PostNapisane: 25.wrz.2005 15:52:21 
Użytkownik

No i po wielu perturbacjach okazało sie ,że aparat zapłonowy trzeba było wymienić ...(ale znależć dobrą używke to jest dopiero problem) w końcu samochód chodzi jak trzeba.Jedyny teraz mankament to krokowiec lubi sie franca zawieszać , był czyszczony z dwa razy nie pomogło jakby kto miał na zbyciu dobry??? o oznaczeniu Boscha 0 280 140 512 to prosze dać znać ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1