Przydaloby sie zrobic male uaktualnienie
Wiec to co pamietam ostatnio bylo robione, tak na szybko
- nowa wiazka i cewki jakis czas temu:
- uszczelka pokrywy zaworow Reinza
- pewnego dnia nagle zabraklo mi sprzegla
i w miare szybko wrzucilem nowy zestaw:
- Jakos w marcu podczas przepalania i malej przejazdzki zdarzylo sie cos takiego
Przy predkosci ok 100km/h spadl pasek wielorowkowy, wkrecajac sie w wiatrak. Resztki plastiku zbieralem wszedzie wokol silnika.
Okazalo sie ze lozysko wiskozy dalo du**, wiec pasek, wiskoza, lozysko i wiatrak do wymiany. Na szczescie wiecej szkod nie bylo..
Wszystkie czesci poszly nowe
- po "wybudzeniu" ze snu zimowego wymienilem olej w silniku i filtr:
Valvoline VR1 Racing 10W-60 + Bosch - 0451103314.
- wreszcie mozna bylo troche pojezdzic
http://www.youtube.com/embed/yH7Jl6OnML0Mialem rozpoczac prace blacharsko lakiernicze w marcu ale nadal borykam sie ze znalezieniem orginalnej i zdrowej klapy od S4
Reszte juz mam co potrzebne, wszystkie listwy, lacznie z zewnetrznymi listwami progowymi, ktorych szukalem ze 2 lata
Moje, szczegolnie ta od kierowcy wyglaly ZLE!
Jak znajdzie sie klapa to zaczynam robote z karoseria i lakierem. Bedzie kolor LY8X Havanna Black Metalic. Zakochalem sie
W lutym S4 byla na przegladzie w Norwegii, bez znajomosci! Znaleziono 2 usterki, niedzialajacy klakson
i brak jednego mocowania przewodu hamulcowego.
Nowe-uzywane lusterko od pasazera jest. Stare mialo polamane sterowania wewnatrz.
Dlugo czekalem na przywiezienie tych 2 kompletow felg do domu i juz sa
Teraz umycie, koncowa polerka i zabezpieczenie woskiem Swissvax Autobahn.
Dekielkami musze sie jeszcze zajac!
Po weekendzie bede mial po 1szt 225/40R18 i 255/30R18 na przymiarke i zobaczymy co z tego wyjdzie..