Witam wszystkich fanów Audi
Dziś miałem bardzo nieprzyjemną sytuację... mianowicie jadąc do domu po drodze już w sumie osiedlowej miałem małą stłuczkę. Jadąc bardzo powoli około 20km/h wyjechał mi samochód z prawej strony gdy go zobaczyłem od razu zacząłem hamować lecz osoba która jechała tym samochodem delikatnie mówiąc spanikowała i puściła kierownice nie naciskając nawet hamulca. Przechodząc do konsensusu tej sytuacji zdarzyło się delikatne puknięcie jego przodem w moje nadkole (jechał bardzo powoli). Na początku wydawało się ze ani mój samochód ani tej osoby nie ucierpiał więc po prostu przeprosiłem, bo jakby nie patrzeć ta osoba miała pierwszeństwo i odstawiłem samochód na parking. Po paru godzinach znów wsiadłem w samochód, żeby sprawdzić czy na pewno jest wszystko wporzątku i poczułem delikatne luzy na kierownicy na przykład gdy jadę i wjeżdżam na studzienkę kanalizacyjną w dodatku kierownica delikatnie poszła w lewo (wcześniej nie miałem zrobionej zbieżności kół) ale nie było luzu na kierownicy wszystko chodziło sztywno, całe zawieszenie w samochodzie było wymienione ok. miesiąca temu. Gdy stanęłem przed samochodem widzę jakby koło było od góry bardzo delikatnie pochylone, ale możliwe ze mi się wydaje ze względu na dość szerokie opony, jak skręcam kierownicą ma maxa w prawo przy samej końcówce skrętu coś delikatnie puknie, gdy powtarzam ruch jest tak samo.
Więc teraz pytanie do was bo podejrzewam ze znacie się o wiele lepiej niż ja na samochodach, jest ktoś w stanie mi sprecyzować mniej więcej przyczyne tego luzu na kierownicy? zaznaczę jeszcze ze gdy rozpędzam sie do prędkości 80km/h przy delikatnym zakręcie samochód jakby płynie przez chwilę i dopiero łapie mój ruch kierownicą. Proszę o pomoc