Witam, Problem dotyczy podnoszenia i opuszczania szyby w drzwiach od strony kierowcy. Otóż szyba nie ponosi się i nie opuszcza, jedynie słychać że silnik „puka” po naciśnięciu przycisku (napięcie jakieś jest??). Zakupiłem używany silniczek i taka sama sytuacja. Podłączyłem silniczki (stary i zakupiony) w drugiej Audi i działają prawidłowo. Sprawdzałem przewody w drzwiach i nie są przełamane. Przełącznik sprawny bo sprawdziłem na drzwiach od strony pasażera. Sprawdziłem przejścia przewodów (skupiłem się na dwóch zasilanie 2.5 mm) czerwono zielony i brązowy (masa) wychodzący z kostki przejścia są prawidłowe bez przerwy, masa prawidłowa. Sprawdzałem dalej kostkę przy słupku na dole nie ma tam napięcia (sprawdzałem na zapalonym silniku). Bardzo trudny dostęp ale od kostki dalej idzie czerwono zielony. Dalej jest w dużej wiązce przewodów. Skąd pobiera napięcie silniczek, jaki przekaźnik nim steruje? Troszeczkę szukałem z "sam naprawiam" ale tam jest schemat silniczków a nie widzę dalej przekaźnika. Rozebrałem silniczek i gniazdem sprawdziłem czy szyba ma możliwości poprawnego działania. Mechanizm fizycznie nie haczy i działa. Czy ktoś miał podobny problem i udało się usunąć usterkę. Pozdrawiam Wszystkich
|