.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 07:45:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: prosze o pomoc przed zakupem a5/tt....kto chętny?
PostNapisane: 23.sie.2014 21:36:34 
Użytkownik

Witam serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem ;) Moje imię to Izabela. Bede baaardzo wdzieczna za pomoc. Wiem ze jestem nowa ale nie moze byc inaczej jesli nie mialam nigdy audi :)
proszę ...
Przymierzam się do zakupu nowego autka, ale mam dylemat. Z jednej strony podoba mi się Audi TT, lecz w cenie możliwej jest dosyć mało ofert i znalazłam tylko to :
http://allegro.pl/show_item.php?item=4541422914
Mam tylko obawy do samochodów sprowadzanych...raz że nie bardzo da się sprawdzić przebieg....czy nie był bity itd.....
A z drugiej strony właściciel mówił przez tel, że był wymieniany przedni zderzak i lampy bo kobieta cofała...czy ufać ?.....trochę dziwne ze obie lampy by poszły jednocześnie.

JUŻ DYLEMATU NIE MA JAK PISALAM WYŻEJ W TYMECIE PO ROZKODOWANIU VIN AUDI TT BYLO SPALONE, SZKODA CALKWOITA;/
WIEC JUZ ODPADA

Znalazłam też ciekawą ofertę...tylko dosyć daleko Audi A5
http://allegro.pl/piekne-audi-a5-sportb ... 10654.html
Ale jak serwisowany od poczatku u nas to jest pewnosc ze wszystko ok, ze nic nie zatai własciciel.

jest jeszcze taki okaz
http://otomoto.pl/audi-a5-s-line-2-7-td ... 28547.html
ale sprowadzany i jakim cudem 41 000 ;/

Co sadzicie o tym.....

Viny moznaby rozkodowac, ale w sumie poza technicznym sprawami nic wiecej sie nie dowiem, prawda?

I jeszcze tak z innej beczki....ma ktoś doświadczenie z cabrio.....zakochana jestem w tym aucie

http://otomoto.pl/audi-a5-s-line-bixeno ... 62846.html

Chodzi o konserwacje dachu....bez garazu nie ma opcji na takie auto. zgadza sie??????
Minus jeszcze taki ze z komisu, co prawda od brata siostra kupila u nic bmw ostatnio, ale czytalam ze sa przekrety na roczniku i kilometrach.....choc vin potwierdzi rok rejestracji, ale co z reszta, bo sprowadzany.....

Bede wdzieczna za pomoc .....jestem kompletnie zielona i nie mam żadnego doswiadczenia z audi.....
Izabela

Tytuł: Re: prosze o pomoc przed zakupem a5/tt....kto chętny?
PostNapisane: 24.sie.2014 17:54:40 
Użytkownik

Auto: A3 2.0FSI
Jak chcesz pewne auto i dysponujesz kwotą około 20-24k euro lepiej szukaj auta w Niemczech . Bez problemu takie kupisz , tyle że rocznikowo będzie ze 2 lata starsze . Za taką kasę nie szukał bym auta typu TT w PL od naszych "przedsiębiorców". Zresztą nie tylko TT ogólnie Audi za 90k PLN lepiej u wroga szukać .

PostNapisane: 24.sie.2014 18:30:59 
Użytkownik

Dziękuję za rady :) No niestety sama sie przekonalam ze tt u nas to masakra. Albo spalone jak to co chcialam oglądać albo pewnie cos innego. Masz racje, ale chce w leasingu wziasc auto wiec musze u nas :) W takim razie trzeba sie skoncentrować na A5 :)

PostNapisane: 24.sie.2014 20:28:35 
Użytkownik

Auto: A3 2.0FSI
To radzzę w takim wypadku nie przeglądać allegro bo większość wałki . Są firmy , które specjalizują się sprowadzaniem aut z zagranicy z renomowanych i pewnych salonów . Bez problemu możesz sobie wybrać auto na zachodzie a oni Ci sprowadzą i dadzą leasing. Mając około 100k na auto spokojnie Ci znajdą fajną furkę. Unikaj ogłoszeń bo im droższe auto tym większy wałek może być.

PostNapisane: 25.sie.2014 09:27:22 
Użytkownik

auto można kupić także za granicą biorąc leasing ;) trzeba się tylko dopytać leasingodawcę jak to zrobić. ja np. robiłem leasing zwrotny ;)

PostNapisane: 25.sie.2014 09:31:24 
Użytkownik

Auto: Panamera 4S
Izabela, poszukiwanie TT nie jest proste z racji tego ze tych aut jest mało. Na allegro+otomoto masz srednio 250-300 sztuk obydwu generacji, przy czym MK2 to ok 30%.

Ta biala TDI to juz historia na forum u nas, nic nie warte zachodu.

Jezeli pod uwage bierzesz tylko TDI to bedziesz miala bardzo ciezko, znikoma ilosc osob decyduje sie na TT w ropie.

Jest 2007 3,2 DSG Quattro na sprzedaz od jednej forumowiczki a jakbys reflektowala.

pzdr
hubi

PostNapisane: 25.sie.2014 11:22:41 
Użytkownik

Dzięki Hubi za informacje;)
Zależy mi na roczniku od 2010 w gore wiec odpada. niestety sama sie przekonalam ze TT to ciezka sprawa, wiec nie ma sensu plus ryzyko.
Skupie sie na A5.
Moim faworytem jest ta biała, bo jedno co pewne to serwisowana u nas w Polsce i mozna wszystko sprawdzic tylko navi nie ma.
eh....
Ciezko znalezc cos niebitego i dobrego i zeby miala to co sie chce.
Zagranica dobra opcja ale znowu czas, juz szukam chwile a niestety czas goni, wiec odpada.
Dzieki konio i jedrekx ;)pozdrawiam

PostNapisane: 25.sie.2014 13:22:05 
Użytkownik

jaką masz kase na tt ? ma byc brutto czy netto ? fura pewnie by sie znalazła , tylko trzeba "pociągnąć" za sznurki

PostNapisane: 25.sie.2014 20:24:58 
Użytkownik

http://otomoto.pl/audi-tt-diesel-C34043292.html

PostNapisane: 31.sie.2014 08:40:02 
Użytkownik

Dziękuję Hubi :) widzialam to ogloszenie....niestety zwatpilam juz w sprzedaz aut używanych u nas w Polsce. Zwlaszcza ze jak pojedziesz do serwisu to tez nie musi wszystko wyjsc jak sie okazuje. ....musiałoby byc auto leasingowane tu w Polsce zeby miec 100 % pewnosc.
Jeszcze te Audi z Plocka u gory link- jak się okazało od handlarzy z Plocka o ktorych od dawna sie mowi. Bo wstawiają zdjęcia swietne od fotografa-po tym ich poznac. Zmieniają konta co chwile na allegro. A sciemniaja strasznie ze auto od prywatnej osoby a faktury wystawiane jako komis. Masakra

Nat

PostNapisane: 31.sie.2014 08:50:47 
Użytkownik

A dlaczego 10+? Mozna kupic auto fajne i w pl ale jak wszedzie....cierpliwosc ;)

Strefa czasowa: UTC + 1