.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 08:44:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [a4 b6 2,5 tdi] nie odpala
PostNapisane: 18.wrz.2014 15:26:05 
Użytkownik

Witam
Jestem zupełnym laikiem jeżeli chodzi o naprawe samochodu i slangu mechaników, ale moze cos pomozecie.
Problem w mojej audi polega na tym ze zdarza jej sie nie odpalić a dokladniej spotkało mnie to 3 razy w przeciągu miesiąca jedyne co potrafiłem zrobic to odpalic na zapych wiem nie powinienem tego robic ale sytuacja mnie zmusila. Autko chodzi bez problemu odpala normalnie chciaz od jakiegos czasu zauważyłem ze musze ja dłużej krecic sa ta delikatne roznice i nie zauważalne dla kogos kto by jechal pierwszy raz tym autem na poczatku myslalem ze to moze aku zaczyna padac, ale dzisiaj na tej samej baterii kręciłem ja przez dłuższy czas i nic. Pomaga tylko pych. Mam nadzieje ze pomozecie bo jestem w belgii i nie za bardzo widzi mi sie odwiedzanie ich warsztatu a moze to byc poprostu blacha sprawa co moge zrobic na miejscu. Czekam na wasza pomoc miagicy :) P.s sprawdzalem na forum ktos tam juz mial podobny problem ale nie uzyskal odpowiedzi

Tytuł: Re: [a4 b6 2,5 tdi] nie odpala
PostNapisane: 18.wrz.2014 21:49:53 
Użytkownik

Auto: A6C5 AKE
tomatrix231 napisał(a):
Witam
Jestem zupełnym laikiem jeżeli chodzi o naprawe samochodu i slangu mechaników,

Sory za szczerość ale w takim przypadku nie wróżę Ci w walce z 2,5TDI powodzenia :|

tomatrix231 napisał(a):
Czekam na wasza pomoc miagicy

Na podstawie tych informacji, które podałeś (czyli w zasadzie zero :( ) to raczej pomoc wróżki by się przydała.

Może jakieś logi, odczyt błędów itp. na początek ?

Pozdrawiam, Roman

A6 C5 2,5 TDI AKE Avant 2000

PostNapisane: 19.wrz.2014 18:44:46 
Użytkownik

jutro postaram sie cos podac ma przyjechac koles z kompem moze on cos pomorze :)
Ps. tak jak pisalem jestem zielony w tym temacie :) ale co miales na mysli z tym 2.5 :) wydaje mi sie ze to nie moze byc cos poważnego skoro zrobilem nia przez ostatnie 2 tyg okolo 2tys km i smigala jak marzenie. jak bede cos wiedzial to napisze

PostNapisane: 19.wrz.2014 19:28:25 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Kolego 2,5 tdi to silnik specjalnej troski, dlatego jak nie masz pojecia o mechanice lepiej oddaj go w rece ogarnietego mechanika

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

Strefa czasowa: UTC + 1