Na prezenty dla dziadków kupiłem ramki ZOOM.ME. Pomysł zaje..sty. Pstrykam fotki wnuczki i wyłam do dziadków. Sęk w tym, że oprogramowanie ma błędy i po wysłaniu 3 fotek wszystko zdechło. Podejrzewam, że ramki pociągnęły jakieś aktualizacje... Po włączeniu ramki pojawia się komunikat "Niestety, aplikacja ZOOM.ME została zatrzymana", klikam "OK" i znowu to samo. Dzwoniłem, pisałem do supportu, ale podobno nie da się naprawić bez wysłania sprzętu do serwisu.
Lipa jakich mało, miał być fajny prezent, a po świętach mam wysłać ramki do serwisu.
EDIT: Prezenty rozdane. Poinformowałem dziadków, że po świętach zabieram ramki i wysyłam do serwisu. Nie dawało mi spokoju, że ramki nie działają. Do tego odpowiedzi z serwisu... szkoda gadać. Skoro ramka ma port microUSB to coś musi dać się zrobić. Podłączyłem ramkę do kompa, na początku były problemy ze znalezieniem sterownika "Urządzenie MTP usb", ale się udało. Ramka pojawiła się w komputerze jako dysk przenośny. 2 lub 3 katalogi, zacząłem przeglądać. W katalogu /Pictures/ (czy jakoś tak) były tylko 2 pliki, a wrzucałem więcej zdjęć. Przy próbie wyświetlenia pojawił się komunikat o nieprawidłowym formacie pliku/niepoprawnych danych. Usunąłem wszystkie pliki "uszkodzonych obrazków" i ramka zaczęła prawidłowo działać. Prawdopodobnie coś zdechło przy pobieraniu kolejnego zdjęcia, jakiś błąd zapisu lub nieobsługiwany format, i ramka nie potrafiła uruchomić zdjęcia. Dostawała błąd i się zawieszała.
Jeśli ktoś będzie w podobnej sytuacji - zapętlony komunikat "Niestety, aplikacja ZOOM.ME została zatrzymana", rozwiązaniem jest podłączenie ramki do komputera i usunięcie wszystkich zdjęć. Przetestowane na jednej ramce, jutro sprawdzę czy zadziała na ramce podarowanej teściom.
Ogólnie zaje..ty gadżet, dziadkom bardzo się spodobał Mają jakieś błędy, muszą coś poprawić w oprogramowaniu, ale już działa.
_________________ Skoda Yeti CDAA 1.8T manual 4x4, '10, Rosso Brunello - "Wisieńka" Renault Megane Scenic 2.0 + LPG - "Popierdułka", krótki epizod Audi A6 C5 Allroad ARE 2.7BT automat + LPG BRC, '01, Highland Green - "Zielona Skarbonka" - sprzedane Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant quattro + LPG BRC, '97, Europa Blue Mica - "Kaprys" - sprzedane Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant, '96, Ming Blue Mica - "Smoczek" - rozbite, sprzedane
Ostatnio edytowano 25.gru.2014 02:59:36 przez speco, łącznie edytowano 1 raz
Tytuł: Re: Uwaga na ramkę cyfrową ZOOM.ME - badziew jakich mało
Napisane: 24.gru.2014 13:48:55
Moderator
Dołączył(a): 03.lip.2006 10:06:41 Posty: 8307 Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki/Hordzież
Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
Ja mam ramkę nieznanej firmy.... ale nie cyfrowa. 30x40 cm z drewna. Takie samo zdjęcie wydrukowałem wnuków Całość ma się dobrze, działa bez prądu i nie wyświetla errorów.
Tytuł: Re: ZOOM.ME - nie taki badziew, jak się wydawało UPDATE
Napisane: 25.gru.2014 08:49:40
Moderator
Dołączył(a): 03.lip.2006 10:06:41 Posty: 8307 Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki/Hordzież
Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
Oj nie trzeba. Ja się cofam, w każdej branży/hobby w które się zagłębię..... to się cofam i to chętnie. Wczoraj mi gość ze skanowanie.org odpisał: Filmy które mu wysłałem do zeskanowania w 4000 DPI nadają się na bannery 2x3 metry I tak działa aparat średnioformatowy mający dwadzieścia lat i ZERO urządzeń na prąd - tylko sprężyny. No ale za samo skanowanie 155 PLN-ów poszło.
Taaa pamietam jak to cudo na gazecie wybiorczej reklamowali jako niewiadomo co. Po co to komu? Niewystarczy zwykły smartfon tablet? Tudzież zwykla ramka cyfrowa do zdjęć?
tap
_________________ Strona o Audi Coupe B2/B3/B4... '99 Audi A6 Avant quattro 2.8 V6 Tiptronic (APR), 2011-? '85 Audi Coupe quattro 2.2 10V (KV), 2010-9999 '98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-?
Uruchomiłem obie ramki, dziadki mega zadowoleni. Smartfony już mają, ale zdjęcie z MMSów są malutkie, podstawowa obsługa to już dla nich był trudny temat do opanowania. Jakby do tego dorzucić im odbieranie maili i otwieranie załączników... zapomnij
_________________ Skoda Yeti CDAA 1.8T manual 4x4, '10, Rosso Brunello - "Wisieńka" Renault Megane Scenic 2.0 + LPG - "Popierdułka", krótki epizod Audi A6 C5 Allroad ARE 2.7BT automat + LPG BRC, '01, Highland Green - "Zielona Skarbonka" - sprzedane Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant quattro + LPG BRC, '97, Europa Blue Mica - "Kaprys" - sprzedane Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant, '96, Ming Blue Mica - "Smoczek" - rozbite, sprzedane