.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 08:15:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [ALLROAD C5] Woda w nogach pasażera
PostNapisane: 24.gru.2014 14:44:59 
Użytkownik

Witajcie. Mam problem. Dzisiaj z tyłu za fotelem kierowcy, tam gdzie pasażer trzyma nogi miałem wodospad. Stojąca woda. Zużyłem 7 ręczników papierowych, żeby to powycierać i strzykawkę, żeby wywalić wodę. Skąd ona się tam wzięła? Co ciekawe ani pod maska (częsty problem związany z woda przy aku) - tam jest sucho - filtr tez jest suchy. Przód auta suchy, bagażnik suchy tylko właśnie to jedno miejsce zalane woda. Jakby ktoś nalał mi tam tej wody. W sobotę byłem na zakupach i nie było tego - brałem stamtąd jeszcze torby i było sucho. Dzisiaj kałuża. Co prawda padały deszcze, ale skąd aż tyle tej wody tam? Macie jakieś sugestie? Święta mam wspaniałe już z pewnością.

Tytuł: Re: [ALLROAD C5] Woda w nogach pasażera
PostNapisane: 24.gru.2014 21:12:01 
Moderator

Auto: S6 C4
Obstawiam zatkane kanały odpływowe w progu.

+
CFFB

PostNapisane: 25.gru.2014 08:34:23 
Użytkownik

Auto: Golf MK4 Audi A6C5
Masz szyberdach?

PostNapisane: 25.gru.2014 10:29:13 
Użytkownik

Auto: A8 D3
czarnykurczak napisał(a):
Masz szyberdach?

Obstawiam że ma szyber bo ta woda to raczej na pewno przez zapchany odpływ tylny szybra.

Obrazek

PostNapisane: 25.gru.2014 11:21:56 
Użytkownik

Ok, właśnie wróciłem z autka. Wymieniłem wszystkie ręczniki. Mokre jak kwac. Wymieniłem na nowe. Wczoraj też padało, jednak nie ma „nowej” wody. Zajrzałem pod spód i te wyloty są od ogrzewania, tak? Bo czytałem też o przewodach z klimą, ale to raczej dotyczyło wątku z przodem.

Tak, mam szyberdach. A od szybra nie są odpływy z przodu takie zielone końcówki wystające? Czy dodatkowo są jeszcze z tyłu jakieś? Mogę lokalizację, gdzie to znaleźć? Poza tym to szyber nie przylega aż tak „dycht” do karoserii? Bo to normalnie jakby ktoś z wiaderka nalazł.

Co do zatkanych kanałów odpływowych w progu - gdzie je znajdę - od spodu auta? Myślałem też, że może to leci pod uszczelkę pod klapą - jak otworzy się klapę to w tym kanale przy lampie jest uszczelka, ale to raczej by był i bagażnik mokry (przynajmniej wykładziny z boku). Koło zapasowe również suche.

PostNapisane: 25.gru.2014 14:24:01 
Użytkownik

Cytuj:
Tak, mam szyberdach. A od szybra nie są odpływy z przodu takie zielone końcówki wystające? Czy dodatkowo są jeszcze z tyłu jakieś?
Mogę lokalizację, gdzie to znaleźć? Poza tym to szyber nie przylega aż tak „dycht” do karoserii? Bo to normalnie jakby ktoś z wiaderka nalazł.

Kolego szyber ma cztery odpływy 2 do przodu i dwa do tyłu.
Ja na wiosnę miałem zapchane te do przodu i po dobrej zlewie miałem całą wycieraczkę po stronie kierowcy w wodzie.
Co do odpływów to szukał bym chyba pod nadkolami.

Obrazek

PostNapisane: 25.gru.2014 14:36:15 
Użytkownik

123mielony napisał(a):
Cytuj:
Tak, mam szyberdach. A od szybra nie są odpływy z przodu takie zielone końcówki wystające? Czy dodatkowo są jeszcze z tyłu jakieś?
Mogę lokalizację, gdzie to znaleźć? Poza tym to szyber nie przylega aż tak „dycht” do karoserii? Bo to normalnie jakby ktoś z wiaderka nalazł.

Kolego szyber ma cztery odpływy 2 do przodu i dwa do tyłu.
Ja na wiosnę miałem zapchane te do przodu i po dobrej zlewie miałem całą wycieraczkę po stronie kierowcy w wodzie.
Co do odpływów to szukał bym chyba pod nadkolami.
Mi gość przepychał te odpływy od góry cienkim drucikiem i delikatnie wsuwał go do dołu.

Obrazek

PostNapisane: 03.sty.2015 14:27:55 
Użytkownik

Myślałem, że ma 2 odpływy. Ok, w takim razie będę szukał jak odejdą trochę mrozy :( Ostatnio też padało i jest sucho. Wstawiłem tez pochłaniacz wilgoci. Mam nadzieję, że to się więcej nie powtórzy. Może ciepła woda przepłukiwać te odpływy - od takiej szybciej puści to, co tam siedzi.

Strefa czasowa: UTC + 1